ایران پرس: دیدار سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان از پاکستان با توافق های تازه ای در زمینه توسعه مناسبات دفاعی، امنیتی و نظامی پایان  یافت.

سردار باقری با اشاره به دیدارهای خود با مقامات ارشد سیاسی - نظامی پاکستان و جمع بندی رایزنی‌ها و توافقات صورت گرفته در این سفر رسمی چهار روزه  خاطرنشان کرد؛ در این سفر علاوه بر توافق در زمینه  افزایش همکاری های اطلاعاتی برای مقابله با تروریسم برای برگزاری رزمایش های مشترک دریایی در آب‌های دوکشور  نیز توافق شد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان همچنین از حضور ناوهای پاکستان در رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین که از دو سال پیش آغار شده است، خبر داد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بیان اهمیت نتایج این سفر تصریح کرد ،برابر نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهان اسلام و همچنین به لحاظ مرزهای طولانی ؛ پاکستان در نگاه جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه ای دارد.

تقویت  مناسبات نظامی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در شرایط حساس کنونی منطقه یک ضرورت است که ازاهمیتی راهبردی برخوردار است.

در پاسخ به این نیاز سفرهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به پاکستان و  دیدارهای متقابل آنها از ایران درطول سال‌های اخیر افزایش یافته است که نشان از همسبتگی و مشارکت ۲ نیرو مهم دریایی برای حفظ ثبات منطقه و توسعه روابط بین دو کشور دارد.

این همکاری با سایر کشورها از جمله  هند ، چین  و روسیه نیز با هدف  توسعه روابط دریایی تقویت شده است. انجام چنین سفرهایی در افزایش تعامل های دوسویه بر تامین امنیت خطوط کشتیرانی و تجارت دریایی تاثیر مثبت دارد.

" سید محمد حسینی" سفیر کشورمان در پاکستان، گفته است؛ پاکستان طرح اتصال بندر گوادر به «بندر عباس» در ایران را ارائه داده و طرح مشابهی نیز با عمان، امارات و عراق به اجرا گذاشته می شود. براساس اعلام وزارت دریانوردی پاکستان، خط کشتیرانی بین المللی از بنادر «کراچی و گوادر» به بنادر کشور ایران راه اندازی می شود.

اکنون با عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای  ارتباط ایران با پاکستان و سایر کشورهای عضو شانگهای زمینه های متنوع تری  پیدا کرده است .گستره جغرافیایی سازمان همکاری شانگهای  با حضور دو قدرت بزرگ یعنی روسیه و چین در کنار عضویت دائمی ایران در این سازمان، از یک سو دارای پیوستگی سرزمینی شده و از سوی دیگر، دسترسی به آب‌های گرم خلیج فارس برای تمامی کشورهای عضو، فراهم شده است.

فرصت های موجود در این عرصه نیازمند تقویت و پشتیبانی امنیت با مشارکت کشورهای منطقه است. نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران با حضور مقتدرانه خود در آبهای منطقه ای و بین المللی  توانمندی خود را در زمینه حفظ  امنیت پایدار برای تجارت بویژه خطوط کشتیرانی، تجاری و نفتی اثبات  کرده اند . ناوگروه ۷۵ اطلاعاتی_رزمی نیروی دریایی ارتش به تازگی سه اقیانوس هند، اطلس جنوبی، اطلس شمالی را شجاعانه درنوردیدند.

سیاست ایران در قبال امنیت دریایی  از دید گاه منطقه ای، بر مبنای دکترین امنیت جمعی است .این راهبرد  را می توان ازدو جنبه  حائز اهمیت دانست:

جنبه نخست ؛تاثیر آن بر تقویت همکاری بین کشورهای منطقه برای مقابله با تهدید های مشترک  است.

جنبه دوم حائزاهمیت در این راهبرد؛ گرفتن بهانه از بیگانگان برای مداخله نظامی درمنطقه وتقویت چند جانبه گرایی است. 

این دو راهبرد در کنار هم می تواند به ایجاد منطقه ای امن  بر اساس  فهم  مشترک از منافع جمعی منجر شود.توافق  ایران و پاکستان درزمینه همکاری های دریایی وبرگزاری رزمایش های مشترک  از همین زاویه  حائزاهمیت است.

نویسنده: جمشيد امین زاده

112

 بیشتر بخوانید: 

دیدار سرلشکر باقری با فرمانده نیروی دریایی پاکستان 

گسترش همکاری های دوجانبه؛ محور دیدار سرلشکر باقری و عمران‌خان

دیدار سرلشکر باقری با فرمانده ارتش پاکستان 

سفر سرلشکر باقری به پاکستان