ایران پرس: رزمایش مشترک سپر آسمان ۱۴۰۰، با حضور یگان‌های راهبردی جنگ الکترونیک نیرو‌های چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز (سه شنبه) با محوریت منطقه عمومی اصفهان در مرکز ایران آغاز شد .

در این رزمایش یگان های ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف اطلاعات سیگنالی در قالب یک رزم الکترونیک دوسویه کنترل شده،ماموریت های محوله را اجرا می‌کنند.

تمرین قابلیت‌های دفاع الکترونیک در برابر ریزپرنده‌ها و پهپاد‌های مهاجم، تمرین نفوذ پهپاد‌ها و ریزپرنده‌های هوشمند به مناطق مورد نظر جهت انهدام اهداف از پیش تعیین شده با استفاده از پوشش جنگ الکترونیک و تمرین عملیات رهگیری هوایی و دفاع سایبری بخشی ازدیگر برنامه‌های پیش بینی شده در رزمایش جنگ الکترونیک «سپر آسمان ۱۴۰۰» است.

یکی از الزامات موفقیت در جنگ‌های معاصر علاوه بر استفاده متوازن از توان رزمی و تجهیزات و تسلیحات متعارف ، دستیابی و پایش اطلاعاتی از توان نظامی و  مراکز مهم دشمن است که این وظیفه برعهده یگان جنگال یا جنگ الکترونیک قرار دارد. «جنگ الکترونیک» ، در واقع عملیاتی  فناورانه در جهت ایجاد اختلال در کارکرد برخی از تجهیزات الکترونیک نظامی؛ چون ارتباطات رادیویی، امواج الکترونوری، لیزری، سونار و موارد مشابه است.

 از این دیدگاه ،عملیات جنگ الکترونیک یا جنگال یکی از ضروریات وپیش نیازهای  نبردهای معاصر است که برای صیانت از امنیت و مقابله با طرح های عملیاتی دشمن اهمیت  بسیاری دارد.

لازمه حضور موفق در این عرصه  استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های پیشرفته است. این رزمایش این جنبه نیز در واقع یکی از کاربردی‌ترین تمرین های مشترک حوزه جنگ الکترونیک ارتش در سال‌های اخیر است که با توجه به اجرای تاکتیک‌های آفندی و پدافندی در حوزه جنگ الکترونیک، اهمیت  آن  مورد تاکید کارشناسان امور نظامی قرار گرفته است.

دریادار«حبیب الله سیاری» معاون هماهنگ کننده ارتش با تاکید بر اهمیت ویژه جنگ الکترونیک در صحنه عملیاتی و اطلاعاتی نبرد‌های امروز می گوید :"ارتش جمهوری اسلامی ایران زیر ساخت‌های لازم برای دفاع و جنگ الکترونیک را ایجاد کرده و یگان‌های ارتش در این رزمایش در حوزه‌های مختلف از جمله جمع آوری اطلاعات سیگنالی در همه ابعاد در قالب یک رزم الکترونیک دوسویه کنترل شده عملیات‌های رزمی محوله را اجرا خواهند کرد."

امروزه به‌دلیل اهمیت بسیار بالای جنگال و بهره‌مندی از دانش و فناوری نوین در این حوزه،‌ تجهیزات مرتبط با جنگ الکترونیک بر روی هواپیماهای جنگی، ناوها و ناوشکن‌ها و نیز سامانه‌های پدافندی و موشکی نصب شده است.

کاربردهای جنگ الکترونیک آن‌چنان توسعه یافته که قابلیت‌هایی مانند هدایت نفرات و موشک‌ها از طریق دستگاه‌های الکترونیکی به حوزه جنگال اضافه شده است.

جمهوری اسلامی ایران در حوزه جنگ الکترونیک با طراحی و ساخت اخلال‌گرها و نیز طراحی و ساخت رادارهای برخوردار از قابلیت جنگال، گام های بلندی را به سمت موفقیت و درخشش در عرصه نبرد الکترونیک برداشته ودر حوزه اخلال‌گرها، پیشرفت‌های قابل توجهی را به دست آورده‌ است.

جدیدترین دستاوردهای ایران در حوزه اخلال‌گرهای الکترونیکی و الکترومغناطیسی تحت عنوان پروژه «شاهد» طراحی و ساخته شده‌اند.

با توجه به مجموعه این مولفه ها؛ برگزاری تمرین های رزمی و تاکتیکی در حوزه جنگ های الکترونیک درجهت هم افزایی این توانمندی برای  صیانت از امینت و دستیابی به اهداف رزمی بازدارنده و تهاجمی در بخش های مختلف از جمله نیروی هوایی ؛دریایی وزمینی اقدامی ضروری است.

برگزاری این رزمایش بزرگ نشان می دهد ارتش جمهوری اسلامی ایران در این عرصه نیز همپای توسعه توانمندی ها در سایر بخش ها؛ زیر ساخت‌های لازم برای دفاع و جنگ الکترونیک را ایجاد کرده و ظرفیت های پیشرفته خود را از جمله در فناوری های حوزه جنگ های الکترونیک ارتقاء داده است.

نویسنده: جمشید امین زاده 

112

بیشتر بخوانید:

آغاز رزمایش مشترک جنگ الکترونیک ارتش در اصفهان