اشتراخه در حالی مجبور به استعفا شد که دو روزنامه آلمانی «اشپیگل» و «زدویچه زایتونگ» فیلمهایی از وی را منتشر کردند که معاون صدر اعظم اتریش را در حال گفتوگو درباره قراردادهایی با یکی از خویشاوندان نزدیک یکی از سرمایه داران روسیه نشان میدهد.
این فیلم که مربوط به ژوئیه 2017 یعنی چند ماه پیش از انتخابات پارلمانی اتریش است، نشان میدهد اشتراخه در ازای کمک انتخاباتی این شخص روس، وعده اعطای قراردادهای دولتی را به وی داده است.
«کریستیان اشتراخه» رهبر حزب راست افراطی «آزادی» بود که پس از پیروزی «سباستین کورتس» رهبر جوان حزب راست میانه رو «مردم» در انتخابات سال 2017 با وی کابینه ائتلافی تشکیل داد و به عنوان معاون صدر اعظم اتریش برگزیده شد.
در پی انتشار این فیلم هزاران تَن از مردم اتریش به خیابانها آمده و خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام در این کشور شدند. همچنین صدر اعظم اتریش جلسه بحران تشکیل داد و برگزاری انتخابات پیش از موعد را در این کشور خواستار شد.
در این راستا، «الکساندر فان دربلن» رئیسجمهوری اتریش برگزاری انتخابات زودهنگام را غیرقابل اجتناب دانست و بر اقدام فوری دولت در این زمینه تاکید کرد.
رسوایی رییس حزب راست افراطی آزادی در حالی رخ داده است که طی چند سال اخیر احزاب دست راستی در بسیاری از کشورهای اروپایی قدرت گرفته و اکنون خود را برای حضور تاثیرگذار در انتخابات پارلمان اروپا که انتخاباتی کلیدی در شرایط کنونی اروپا به شمار میآید، آماده میکنند.
احزاب راست افراطی اروپا از جمله حزب آزادی اتریش که از جمله بزرگترین و تاثیرگذارترین احزاب راست افراطی اروپا محسوب میشوند، دیدگاهی مهاجرستیز و اسلامستیز دارند و همواره منتقد سیاستهای مهاجرتی اتحادیه اروپا بودهاند؛ بسیاری از این احزاب خواستار ملیگرایی و جدایی از اتحادیه اروپا هستند و به سیاستهای اجتماعی، اقتصادی و امنیتی اتحادیه اروپا نقدهای جدی دارند.
«گیریت ویلدرز» رهبرحزب «مردم» هلند در این زمینه گفت: نمیتوان به نخبگان سیاسی بروکسل اعتماد کرد. آنها می خواهند فرامین خود را بر ما تحمیل کنند؛ آنها می خواهند هویت و امنیت ما را بگیرند.
نگرانی کشورهای اروپایی از قدرت گرفتن احزاب راست افراطی
قدرت گرفتن احزاب راست افراطی و اقبال عمومی از آنها در برخی از کشورهای اروپایی بسیاری از مقامات اروپا را نگران کرده است. به گفته مقامات اروپا همگرایی و یکپارچگی اتحادیه اروپا با قدرت گرفتن این احزاب در خطر است.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در این زمینه گفت: «ما با جریانهایی رو به رو هستیم که میخواهند ارزشهای اروپایی ما را نابود کنند؛ باید قاطعانه در برابر آن بایستیم. آنان در نقش سیاستمداران پولپرست، ایفای نقش میکنند و ما باید با همه اینها برخورد کنیم».
چهار روز مانده به آغاز برگزاری انتخابات پارلمان اروپا، احزاب دست راستی و راست افراطی با گردهمایی و ائتلاف، در صدد تلاش برای به دست آوردن کرسیهای بیشتر در پارلمان اروپا هستند.
آنها امیدوارند با پیروزی در این انتخابات بتوانند به اهداف خود دست یابند این در حالی است که سیاستمداران کهنهکار اروپایی و دیگر احزاب راست میانه، سوسیالیست و چپگرا ضمن گوشزد کردن خطر قدرت گرفتن این احزاب برای آینده اروپا درصدد جلب مشارکت شهروندان اروپا برای حضور در انتخابات و تلاش برای پیروزی در انتخابات پیشرو هستند.
در چنین شرایطی به نظر میرسد رسوایی بزرگ حزب راست افراطی اتریش، معادلات سیاسی را بار دیگر به هم زده است و شانس این احزاب را برای دستیابی به پیروزی کمتر کرده است. 142/118
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
مردم اتریش خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شدند