شهرک نشینان صهیونیست روز گذشته راهپیمایی پرچم را در قدس اشغالی برگزار کردند. کابینه تازه تاسیس «نفتالی بنت» مجوز برگزاری این راهپیمایی را صادر کرده بود. صرفنظر از اینکه این راهپیمایی تنش میان فلسطینیها و اسرائیل را افزایش داد، همچنین نشان داد که در درون جامعه اسرائیل انسجام وجود ندارد و شکافهای زیادی دیده میشود.
راهپیمایی پرچم، مهر تاییدی بر شکنندگی کابینه ائتلافی جدید اسرائیل
در راهپیمایی روز گذشته، گروهی از فعالان حزب لیکود شعارهایی را علیه نفتالی بنت نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی سر داده و اعلام کردند: «بنت خائن است»، «بنت دروغگو است».
بنابراین، راهپیمایی پرچم مهر تاییدی بر شکنندگی کابینه ائتلافی جدید اسرائیل زد و همچنین شدت گرفتن واگرایی سیاسی در درون جامعه و ساختار قدرت اسرائیل را نشان داد.
این واگرایی از مدتها قبل آغاز شده بود، زمانی که افرادی نظیر نفتالی بنت و «گیدئون سعر» از حزب لیکود جدا شده و احزاب جدید تشکیل دادند. فرآیند تشکیل کابینه جدید اسرائیل اوج شکاف سیاسی را نشان داد، زیرا راستگرایانی نظیر لیبرمن، بنت و سعر در مقابل جریان راست قرار گرفته و با چپها برای تشکیل کابینه ائتلاف کردند.
شعار علیه نفتالی بنت، نخست وزیر جدید اسرائیل ثابت کرد این شکاف روند افزایشی دارد و انسجام سیاسی در سرزمینهای اشغالی از بین رفته است. علاوه بر این، راهپیمایی روز گذشته پرچم، شکاف میان شهروندان عرب و یهودی در اراضی اشغالی را نیز نشان داد.
شهرکنشینان صهیونیست در جریان راهپیمایی پرچم در منطقه باب العامود، که یکی از درهای قدیمی قدس شرقی اشغالی است شعار «مرگ بر عرب» سر دادند. در مقابل، «احمد الطیبی» رئیس جنبش عربی تغییر در سرزمینهای اشغالی با انتقاد از راهپیمایی پرچم تاکید کرد: "تنها پرچم قانونی در قدس و میادین آن پرچم فلسطین است."
شعار «مرگ بر عرب» در حالی سر داده شد که فهرست مشترک عربی موسوم به «رعم» به تشکیل کابینه جدید اسرائیل رای مثبت داد. بنابراین، میتوان گفت شعار مرگ بر عرب صرفاً شکاف قومی در جامعه اسرائیل نیست بلکه شکاف سیاسی نیز است چرا که رای اعتماد اعراب اسرائیل سبب کنار رفتن بنیامین نتانیاهو و حزب لیکود از قدرت شد.
راهپیمایی پرچم، نشانی از نژادپرستی اسرائیل
موضوع سوم این است که راهپیمایی پرچم، نژادپرستی اسرائیل را نشان داد. ایده برگزاری راهپیمایی پرچم را «یهودا حزانی» یک یهودی افراطی و حامی شهرکسازی در قدس و کرانه باختری مطرح کرده بود. حزانی از بنیانگذاران جنبش صهیونیستی «گوش ایمونیم» است که در آمریکا مشغول به فعالیت بود و با همکاری شماری از ژنرالهای صهیونیسم مذهبی، جوانان صهیونیسم را برای خدمت در ارتش رژیم صهیونیستی جذب میکرد. پس از مرگ حزانی در سال 1992، این راهپیمایی به مراسمی سالانه جهت یادبود او و اعلام حمایت از شهرکسازی و صهیونیسم دینی تبدیل شد.
بنابراین، طراح و سازماندهندگان راهپیمایی پرچم از نژادپرستان صهیونیسم هستند. «احمد الطیبی» رئیس جنبش عربی تغییر در سرزمینهای اشغالی گفت: "راهپیمایی پرچم، اشغالگری و نشانه نژادپرستی یهودیان است."
این نژادپرستی یکی از علل اصلی و مبنایی جنایتهای اسرائیل و همچنین تقویت روند شکافهای سیاسی و اجتماعی در اراضی اشغالی محسوب میشود.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
زخمی شدن 27 فلسطینی در اعتراضهای علیه راهپیمایی پرچم