در ابتدای این دیدار نخست وزیر ژاپن خطاب به مقام معظم رهبری گفت: من قصد دارم پیام رئیس جمهور امریکا را به جنابعالی برسانم.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به نخست وزیر ژاپن گفتند: "ما در حسن نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما در خصوص آنچه از رئیس جمهور امریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد."
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با بیان این نکته افزودند: مطالبی را که بیان خواهم کرد، در چارچوب گفتگو با نخست وزیر ژاپن است زیرا ما ژاپن را کشوری دوست می دانیم، اگرچه گلایه هایی نیز وجود دارد.
ایشان با اشاره به سخنان نخست وزیر ژاپن مبنی بر اینکه امریکا آماده مذاکرات صادقانه با ایران است، گفتند: جمهوری اسلامی ایران به مدت پنج، شش سال در موضوع هسته ای با امریکا و اروپایی ها در قالب ۱ + ۵ مذاکره کرد و به یک نتیجه هم رسید، اما امریکا زیر این توافق و قرارداد قطعی زد، بنابراین کدام فرد عاقلی است که دوباره با کشوری که زیر تمام توافق ها زده، مذاکره کند؟
در این زمینه شواهد زیادی وجود دارد که بعنوان نمونه، حضرت آیت الله خامنه ای به اظهارات چند روز پیش رئیس جمهور امریکا در دیدار با نخست وزیر ژاپن در خصوص ایران اشاره کردند و گفتند؛ اما ترامپ بعد از بازگشت از ژاپن، بلافاصله تحریم صنایع پتروشیمی ایران را اعلام کرد. آیا این پیام صداقت است؟ آیا این نشان میدهد که او قصد مذاکره صادقانه دارد؟
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به صحبتهای نخست وزیر ژاپن مبنی بر عزم امریکا برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای بوسیله ایران؛ بار دیگر دیدگاه جمهوری اسلامی ایران را در باره سلاح هسته ای یاد آور شدند و خاطر نشان کردند: ما با سلاح هسته ای مخالفیم و فتوای شرعی من حرام بودن ساخت سلاح هسته ای است اما این را بدانید که اگر ما قصد ساخت سلاح هسته ای داشتیم، امریکا هیچ کاری نمی توانست بکند و اجازه ندادن امریکا، هیچ مانعی ایجاد نمی کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه انباشت سلاح هسته ای نیز اقدامی خلاف عقل است، خاطرنشان کردند: امریکا به هیچ وجه صلاحیت حرف زدن درباره اینکه کدام کشور سلاح هستهای داشته باشد یا نداشته باشد، ندارد زیرا امریکا، چند هزار کلاهک هسته ای در انبارهای خود دارد.
واقعیت این است که مسئله امریکا با ایران نه نگرانی از فعالیت هسته ای ایران و نه از بابت برجام است. ترامپ در واقع از هر اقدامی که بزعم وی می توانسته به نظام جمهوری اسلامی ضربه بزند و یا مانع از پیشرفت ایران شود، خود داری نکرده است.
با توجه به چنین سوابقی است که رهبر معظم انقلاب با اشاره به صحبت های نخست وزیر ژاپن مبنی بر اینکه ترامپ به او گفته «امریکا قصد تغییر رژیم در ایران را ندارد»، تأکید کردند: مشکل ما با امریکاییها موضوع تغییر رژیم نیست، زیرا آنها اگر چنین قصدی هم داشته باشند، قادر به اجرای آن نیستند، همانطور که رؤسای جمهور قبلی امریکا، در چهل سال گذشته، برای نابودی جمهوری اسلامی ایران تلاش کردند اما نتوانستند.
«نوام چامسکی»، تحلیلگر و نظریه پرداز سیاسی در بیان دلایل اصلی خصومتورزی آمریکا با ایران می گوید: "یکی از دکترینهای اصلی در روابط بین الملل که در کتابهای نظریه ها مطرح نمی شود، دکترین مافیایی است. مسائل بین المللی بسیار شبیه مافیا اداره می شود. پدرخوانده (آمریکا) هیچ نوع نافرمانی را تحمل نمی کند."
این واقعیتی است که حتی "آبه شینزو" نیز در سخنان امروز خود به ان اذعان کرد و گفت که امریکاییها همواره می خواهند طرز فکر و عقاید خود را به دیگر کشورها تحمیل کنند.
بنابراین درک علت بی اعتمادی ایران به امریکا و بی نتیجه بودن مذاکره با صاحبان چنین تفکری،کار دشواری نیست؛ اما آنچه که در این دیدار برای آینده روابط ایران و ژاپن حائز اهمیت است؛استقبال رهبر انقلاب اسلامی از پیشنهاد نخست وزیر ژاپن برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران است.
ایشان خاطرنشان کردند: ژاپن کشور مهمی در آسیا است و اگر به گسترش روابط با ایران تمایل دارد باید اراده قاطع خود را نشان دهد، همانگونه که برخی کشورهای مهم این اراده را نشان داده اند. 118/114
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
پاسخ قاطع رهبرانقلاب به ترامپ/ پیامی که به مقصد نرسید
رهبر معظم انقلاب: ترامپ را شایسته مبادله پیام نمیدانم با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد
دیدار نخستوزیر ژاپن با رهبر معظم انقلاب اسلامی