رئیس جمهوری کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با هوشمندی، مقاومت و ایستادگی از شرایط شبه بحرانی عبور کرده است، گفت: توطئه‌های آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه، برای آسیب رساندن به ایران اسلامی با شکست مواجه شده است.

به گزارش ایران پرس به نقل ازخبرگزاری ایران پرس، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» عصر دوشنبه در نشستی با خبرنگاران رسانه های ‏همگانی داخلی و بین المللی، ضمن طرح مهمترین مسایل کشور، مواضع جمهوری اسلامی ایران را ‏درباره مسایل منطقه ای وبین المللی تشریح و تبیین کرد.

رئیس جمهوری در ابتدای این نشست از مردم همیشه در صحنه ایران عزیز اسلامی به مناسبت حضور بسیار باشکوه‌ تر و پررنگ تر از سالهای گذشته در مراسم عظیم اربعین ابی عبدالله الحسین(ع)، از دستگاهها و ارگان ها برای خدمت رسانی و همچنین از دولت و ملت عراق بخاطر میهمان‌نوازی و پذیرایی از زائران، تشکر و قدردانی کرد.

روحانی با مرور توطئه های دشمنان علیه ایران اسلامی و مقاومت و ایستادگی ملت تصریح کرد: در مقطعی در محضر اصحاب رسانه هستم که یک شرایط بسیار سخت و تاریخی اقتصادی، سیاسی و امنیتی را پشت سر گذاشتیم.

رئیس جمهور افزود: دولت تدبیر و امید در 55 ماه اول یعنی از آغاز دولت یازدهم در خرداد 92، تا دی 96 مسیری را طی کرد که همه شاخص‌های سیاسی، امنیتی، منطقه‌ای و بویژه اقتصادی در مسیر صحیح و مثبت قرار داشت، اما از دیماه 96 وارد شرایط جدیدی شدیم و کبریت این شرایط ابتدا در داخل و سپس از خارج زده شد به گونه ای که با شرایط بسیار سخت و مشکل، سال 97 را آغاز کردیم.

روحانی با بیان اینکه در سال 97، وضعیت داخلی و خارجی حکایت از آن داشت که سال بسیار سختی داریم و سال بسیار سختی‌تری در سال 98 پیش رو خواهیم داشت، گفت: حتی برخی از تحلیلگران اقتصادی در برخی رسانه‌ها، بحث تورم 3 رقمی را برای ایران مطرح کردند اما خوشبختانه در این 18 ماه ملت بزرگ ایران، دولت و سایرارکان نظام توانستند از این توفان عبور کنند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه از اردیبهشت سال 98 شاخص‌های اقتصادی کشور مسیر و حرکت درستی را طی می‌کند، اظهار داشت: تورم نقطه به نقطه از 52 درصد، به 34 درصد رسیده است و طی این چند ماه تورم نقطه به نقطه ما به سرعت کاهش پیدا کرده و پیش‌بینی‌های ما این است تا پایان سال روند کاهشی خود را ادامه خواهد داد.

شاخص‌های اقتصادی نشانگر حرکت کشور در مسیر آرامش اقتصادی است

روحانی با تاکید براینکه همه آمارها، ارقام و شاخص‌های اقتصادی نشانگر حرکت کشور در مسیر آرامش اقتصادی است، افزود: دولت انتظارات بیشتری برای تغییر در برخی از ساختارها داشت تا بتواند بیشتر به مردم در رفع مشکلات کمک کند و برخی از توقعات ما انجام شد و برخی انجام نشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه از لحاظ سیاسی و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران شرایط بسیار قوی‌تر و مستحکم‌تری دارد، تاکید کرد: در سازمان ملل برای ما کاملاً روشن بود که همه کشورهای بزرگ دنیا اذعان دارند که ایران 98 از ایران 97 قوی‌تر است و همه ایستادگی ملت بزرگ ایران را تحسین می‌کردند.

روحانی تاکید کرد: این کار آسانی نبود و از تمام دست‌اندرکاران، وزرا، مسئولین اقتصادی، بانک مرکزی، همه بانک‌های کشور و از همه مدیران در سطح کشور که به ما یاری رساندند تشکر و سپاسگزاری می‌کنیم که در این جنگ بزرگ روانی، اقتصادی و سیاسی نترسیدند، نهراسیدند، ایستادند، مقاومت کردند و پشت بحران را شکستند.

آمریکا با خروج از برجام خطا و اشتباه بزرگی مرتکب شد

خبرنگار شبکه خبر پرسید: سه کشور اروپایی در موضوع خروج آمریکا از برجام و همچنین عمل نکردن به تعهداتشان در عمل نشان دادند که از آمریکا تبعیت می‌کنند و نمی‌ توان به عنوان شریک سیاسی و تجاری روی آنها حساب کرد و با توجه به این واقعیت، چشم‌انداز رابطه ایران با فرانسه، انگلیس و آلمان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در توافق هسته‌ای، آمریکا به دلیل فشارهای افراطیون داخلی، رژیم صهیونیستی و عربستان از برجام خارج شد، تاکید کرد: رژیم اشغالگر و عربستان هر دو اعتراف کردند که در موضوع خروج آمریکا از برجام همه تلاش‌شان را به کار گرفتند و‌ آمریکا خطا و اشتباه بزرگی مرتکب شد.

روحانی تصریح کرد:  جمهوری اسلامی ایران کار هوشمندانه و عاقلانه‌ای انجام داد چراکه توقع آنها این بود ما بلافاصله از برجام خارج شویم تا در ادامه در شورای امنیت، یک تحریم بین‌المللی علیه ایران وضع کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اجازه ندادیم آمریکا این بار را بر دوش دیگران یا ایران بگذارد و همچنان این بار بر دوش آمریکا است، گفت:‌ امروز به جز دو ویا سه کشور کوچک، هیچ دولت و کشوری نیست که این اقدام آمریکا را تأیید کند و همه به نوعی این را محکوم کرده و غیرقابل قبول می‌دانند.

روحانی با اشاره به اینکه بنا شد پنج کشور باقیمانده یعنی 1+4، خروج آمریکا را از این توافق، به نحوی جبران کنند، گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران با روسیه و چین، خوب است و آنها در حد خودشان تلاش‌های زیادی کردند، اما متأسفانه سه کشور اروپایی که تعبیر شما را نمی‌توانم قبول کنم که از آمریکا پیروی کردند، اما در عین حال پای تعهد خودشان نایستادند و به آنچه که لازم بود عمل کنند، عمل نکردند و قول‌هایی که دادند را نتوانستند عملی کنند.

رئیس جمهور با تاکید براینکه اقدامات جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اتکاء بر ملت بزرگ ایران و در قدم بعد در مسیر کاهش تعهدات برجامی بوده است، ادامه داد: از اردیبهشت سال 98، کاهش تعهدات را آغاز کردیم و هر 2 ماه کاهش تعهدات را اعلام کردیم و مرحله اول کاهش تعهدات، در زمینه غنی‌سازی بود که از مرز 300 کیلو عبور می‌کنیم و عبور کردیم.

روحانی افزود: در زمینه مسأله آب سنگین برنامه‌ای که اعلام کردیم و در مذاکرات با اروپا نیز به توافق نرسیدیم و در نهایت مرحله دوم کاهش تعهدات را آغاز کردیم که حد غنی سازی بود و از 3.6 عبور کردیم و الان غنی‌سازی حدود 4.5 است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه در گام سوم اعلام کردیم که در زمینه تحقیق و توسعه زمان‌بندی‌های برجامی را مراعات نخواهیم کرد، افزود: امروز "آی‌آر6"  در حال فعالیت است و تزریق "یواف6" انجام می شود و "آی آر4" و "آی آر2" نیز کار می‌کند و به زودی "آی‌آر9" هم شروع به فعالیت می‌کند.روحانی با اشاره به اینکه "آی‌آر 7"، همزمان با "آی‌آر9" و البته "آی‌آر8" کار می‌کند و گام سوم تحول بسیار بزرگی بود که ایران آغاز کرده است، تاکید کرد: اگر آنها به تعهدات‌شان در این فرصت برگردند، می‌توانیم به تعهدات کامل‌ برگردیم و اگر آنها همین مسیر را ادامه دهند گام‌های بعدی را در این زمینه برخواهیم داشت.

روابط ایران و امارات رو به بهبود است

خبرنگار شبکه الجزیره عربی از رئیس جمهور ایران درخصوص تلاش های نخست وزیر پاکستان برای میانجیگری بین ایران و عربستان در سفر روز گذشته به تهران  پرسید و همچنین با اشاره به سفر برخی از مقام های اماراتی به ایران، گفت روابط ایران و امارات به کجا رسیده است؟

رئیس جمهور در پاسخ گفت: یکی از اهداف «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در سفر به تهران این بود که در زمینه مسایل منطقه با هم گفتگو کنیم و با توجه به اینکه وی روز سه شنبه عازم عربستان است، می‌خواست نکات مورد نظر ما را بشنود.

روحانی افزود: خوشبختانه آقای عمران خان خدمت مقام معظم رهبری هم رسیدند، ایشان هم نکاتی که مربوط به کل نظام بود مطرح کردند و سوالی که نخست وزیر پاکستان داشتند را پاسخ دادند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آنچه که برای ما مطرح است و خود آقای عمران خان به نظر برای حل مسایل منطقه‌ای و منجمله ایران و عربستان و موضوع یمن دنبال آن بود، موضوع با اهمیتی است.

روحانی با تاکید بر اینکه اگر در موضوع یمن به یک آتش‌بس و در نهایت به پایان جنگ منتهی شود، یکی از گره‌های منطقه‌ و از جمله در روابط ایران و عربستان باز می‌شود، اظهار داشت: هیچ وقت نخواستیم با همسایگان‌مان روابط بدی داشته باشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه همیشه دنبال یک روابط خوب با همسایگان بوده ایم، خاطرنشان کرد: طرح بسیار مهمی را به نام «ائتلاف امید یا طرح امید و طرح صلح هرمز» در سازمان ملل ارائه کردیم.

روحانی با اعلام این خبر که "طرح صلح هرمز" امروز برای هشت کشور منطقه ارسال شده است، گفت: با سازمان ملل در این زمینه در حال گفتگو هستیم و امیدواریم این طرح بتواند برخی از مشکلات و مسایل منطقه را با چارچوبی که ایران مطرح می‌کند، حل کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسایل منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه حل شود، اظهار داشت: برخی‌ها معتقدند دیگران باید اینجا بیایند و مشکلات ما را حل بکنند که امیدواریم سخن ما دارای گوش شنوای کامل در منطقه باشد و ما به نتیجه برسیم.

روحانی با بیان اینکه غیر از پاکستان، کشورهای دیگری از جمله عراق هم در این زمینه تلاش می‌کردند و می‌کنند، تصریح کرد: برای اینکه از طریق گفتگو مسایل و مشکلات منطقه را با کشورهای منطقه از جمله عربستان حل و فصل کنیم، مشکلی نداریم.

رئیس جمهور در پاسخ به بخش دوم سوال خبرنگار الجزیره درمورد روابط ایران و امارات، گفت: بله ارتباطاتی بین ایران و امارات در ماه‌های اخیر وجود دارد. برخی از مقامات اماراتی به ایران آمدند و برخی از مقامات ایران به آنجا رفتند. روابط تهران و امارات در ماه‌های اخیر بهتر از گذشته است و روند به سمت و سوی بهبود روابط است.

دو پیام رسا به جهان؛ ایران دنبال صلح و نه ناامنی در منطقه است و آماده مذاکره ایم

روحانی در ادامه با تاکید براینکه در سفر به سازمان ملل، دو پیام رسا به جهان دادیم، ادامه داد: یک پیام رسا این بود که ایران دنبال صلح در منطقه است و به دنبال ناامنی، آشوب و جنگ نیست و این پیام پذیرفته شد. پیام دیگر این بود که به دنیا اعلام کردیم ما از مذاکره نمی‌ترسیم و این را همه شنیدند که ما آماده‌ایم.

روحانی با بیان اینکه حتی آماده‌ بودیم در نیویورک اجلاس 1+5 در سطح سران تشکیل شود به شرط اینکه اطمینان پیدا کنیم که اجلاس 1+5 است، نه جلسه انتخاباتی برای آقای ترامپ، تصریح کرد: اگر مطمئن می‌شدیم این جلسه را می‌گذاشتیم. به سران کشورهای اروپایی به صراحت گفتم باید اطمینان پیدا کنم که منافع ملت ایران در یک جمع، اجلاس و جلسه‌ای تأمین می‌شود و بار فشار از روی دوش مردم برداشته می‌شود، اما من باید شخصاً قربانی شوم با افتخار این قربانی را می‌پذیرم و قبول می‌کنم.

رئیس جمهور تاکید کرد: هر زمانی که بدانم ملاقاتی و جلسه‌ای مشکل ملت ایران را حل می‌کند و منافع ملت ایران را تأمین می‌کند، در آینده هم این کار را خواهم کرد و آماده‌ هستم برای فداکاری و ایستادگی و افتخار می‌کنم که برای منافع ملی‌ و ملتم، قربانی شوم که البته در این راه قربانی شدن برای هر کسی افتخار است و ‌برای من هم افتخار خواهد بود.

خبرنگار تلویزیون "سی بی اس" آمریکا با اشاره به آغاز فرایند استیضاح «دونالد ترامپ» از رئیس جمهور ایران پرسید "آیا حاضر به مذاکره با رئیس جمهور جدید احتمالی در آمریکا هستید؟"

روحانی در پاسخ گفت: اساساً مشکل ما مواجه شدن با رئیس جمهور آمریکا یا مذاکره کردن نیست.

رئیس جمهور افزود: مشکل ما این است که آیا در یک مذاکره‌ای، مسایل و مشکلات و منافع و خواست مردم ما تأمین می‌شود یا یک کار ظاهری و نمایشی است.

روحانی خاطرنشان کرد: هر زمان در چارچوبی که اعلام کردیم، تحریم ها برداشته شود و شرایط برای مذاکره 1+5 واقعی آماده باشد، آماده‌ایم در آن اجلاس شرکت کنیم و هر کسی که رئیس جمهور آمریکا است برای ما فرقی نمی‌کند.

تاثیر حمله ترکیه به شمال سوریه بر روند مذاکرات صلح آستانه

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری روسیه درخصوص "تاثیر حمله ترکیه به شمال سوریه بر روند مذاکرات صلح آستانه"، گفت: ما امروز با حادثه‌ای در شمال سوریه مواجه هستیم که برای منطقه و ما، مردم کرد سوریه و دولت سوریه خوشایند نیست و همه باید تلاش کنیم روند آستانه حفظ شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه روند آستانه بهترین راه‌حلی بوده که تاکنون برای سوریه قدم‌های بسیار مهمی برداشته است، گفت: همه باید تلاش کنیم که این روند آسیب نبیند و 3 کشوری که به طور عمده مسئولیت این روند را برعهده دارند بتوانند کار خودشان را انجام دهند.

روحانی ادامه داد: ترکیه نسبت به شمال سوریه نگرانی هایی دارد که ما اصل این نگرانی را می‌پذیریم و هر کشوری ممکن است نگرانی امنیتی داشته باشد و ما در اصل این هدف مشکلی با ترکیه نداریم.

رئیس جمهور تصریح کرد: دولت ترکیه دوست ما است اما شیوه‌ای که آنها انتخاب کرده اند شیوه خوبی نیست و معتقدیم شیوه‌های بهتری وجود دارد.

روحانی با اشاره به اینکه این موضوع را در آنکارا حتی در مصاحبه مطبوعاتی با حضور رئیس جمهور ترکیه به صراحت اعلام کرده است، افزود: راه‌حل تامین امنیت ترکیه و رفع نگرانی‌هایش نسبت به شمال سوریه، حضور ارتش سوریه در این منطقه است و همه ما باید کمک کنیم که ارتش سوریه در شمال این کشور مستقر شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه شیوه‌ای که ترکیه انتخاب کرده، ورود به خاک سوریه است، اظهار داشت: دولت ترکیه همیشه به ما قول داده که تمامیت ارضی سوریه را محترم می‌شمارد و خاک سوریه را ترک می‌کند.

روحانی با اشاره به اینکه قبلاً  بخش هایی از غرب فرات اشغال شده بود و الان در شرق فرات شروع شده است، تاکید کرد: ما نگران این وضعیت هستیم و تاکنون هم نتایج‌ آن خوب نبوده است؛ یعنی یک عده‌ای کشته شدند و یک عده جدید آواره شدند و مشکلات فراوانی بوجود آمده است.

رئیس جمهور اضافه کرد: از طرف دیگر این امید وجود داشت که با ورود ترکیه، آمریکا هم از سوریه خارج شود که آن هم محقق نشده است. بنابراین خیری را تاکنون ندیدیم و امیدواریم دولت ترکیه بر مبنای هوشمندی خودش و منافع منطقه به این روند ادامه ندهد و زودتر شاهد پایان این حرکت ترکیه باشیم و بتوانیم آن هدف اصلی را انجام دهیم.

روحانی تاکید کرد: هدف اصلی ما باید در سوریه مبارزه با تروریسم و بازگشت مردم سوریه به کشور و برگزاری انتخابات آزاد باشد و آن را دنبال کنیم.

حمله شرورانه به کشتی ایرانی، اقدام تروریستی و کار فرد و گروهک نیست بلکه کار یک دولت است

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره حمله‌ اخیر به نفتکش ایرانی و پاسخ ایران در آینده به اینگونه تعرضات به نفتکش‌های ایرانی گفت: روز جمعه صبح، در دریای سرخ شاهد آن بودیم که یک نفتکش ایرانی مورد حمله قرار گرفته است و برای ما مشخص شد که این حمله از بیرون بوده است، یعنی ناوچه یا قایقی، چند راکت پرتاب کرده و حداقل دو راکت به این نفتکش اصابت کرده است لذا تا اینجا روشن است که حمله توسط راکت انجام گرفته است.

روحانی افزود: این نفتکش دارای دوربین بوده و دوربین ها تصاویر را ضبط کرده اند از طریق تصاویر این دوربین کاملاً مشخص است که از چه جهتی موشک می‌آید و چگونه اصابت می‌کند، قطعات، این موشک در داخل این کشتی بررسی و جمع‌آوری شده است، فیلم آن قطعات ارسال شده و قطعات را دیدیم. البته باید کشتی برسد و بررسی دقیق‌تری انجام شود.

رئیس جمهور این حمله را یک کار بسیار شرورانه و غلطی در منطقه توصیف کرد و اظهارداشت: در حال بررسی هستیم که چه دولتی در این زمینه دخالت داشته، حتماً یک دولتی در این زمینه دخالت داشته است و اقدام تروریستی است، کار یک فرد و گروهک نیست بلکه کار دولت است. هر کشوری که این کار را کرده باید منتظر عواقبش باشد.

رئیس جمهورتصریح کرد: واقعیت این است که همه کشورهای منطقه و همه جهان باید این را بدانند که ایجاد ناامنی در منطقه به معنای فشار به جمهوری اسلامی ایران نیست، به عنوان فشار به امنیت کشتیرانی و بر اقتصاد جهان است و این کار نادرستی است. بنابراین باید کل این مسأله به نوعی حل و فصل شود و ایران برای امنیت کشتی‌های خود اقداماتی کرده و اقدامات بیشتری هم بعداً انجام می‌گیرد.

دنیا بیش از گذشته مشتاق است با ایران حرف بزند

روحانی در پاسخ به اینکه «آیا این مصاحبه نشان‌دهنده این است که دوران افزایش تنش و تهدید تمام شده است و جمهوری اسلامی ایران وارد دوران تنش‌زدایی و در نهایت مذاکرات بزرگ با آمریکا و عربستان می‌شود و اینکه  گام بعدی ایران در کاهش تعهدات برجامی چه خصوصیاتی دارد، اظهارداشت: این مصاحبه در زمانی انجام می‌گیرد که یک طوفان بزرگ از کشور ما در حال عبور است، البته هنوز آثار آن طوفان ممکن است باقی مانده باشد، ولی طوفان عبور کرده است ما در زمان طوفان کمتر آمدیم و صحبت کردیم و بیشتر کار کردیم و عمل کردیم که بتوانیم چگونه این مسأله را جبران کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: امروز زمانی است که دنیا از هر زمان دیگر مشتاق‌تر است تا با ما حرف بزند نه ما مشتاق‌ باشیم. همه در سازمان ملل تلاش‌شان بر این بود که با ایران مذاکره کنند و اشتیاق برای مذاکره با ایران نسبت به سال‌های اخیر از هر زمان دیگری بیشتر شده است.

روحانی تصریح کرد: برای مذاکره در شرایط عادلانه هم با غرب و هم با کشورهای منطقه آمادگی داریم؛ اگر پایان 2 ماه اقدامی را از طرف 1+4 مشاهده نکنیم، در موعد مقرر گام بعدی را برخواهیم داشت.

پیشنهاد مبادله زندانیان هنوز هم روی میز است

رئیس جمهور در پاسخ به سوال لس آنجلس تایمز، درباره مسئله مبادله زندانیان ایرانی در آمریکا با آمریکایی ها در ایران، گفت: همواره بحث این مبادلات مطرح بوده است و در دولت قبل از ترامپ این مسائل بیشتر مطرح بود و یکبار هم به توافقی منجر شد و زندانیانی مبادله شدند.

وی افزود: در دوران ترامپ هم یکبار این مذاکره شروع شد که به نتیجه نرسید. بار دوم هم آمادگی وجود داشت اما به دلیل پیش شرط‌های غیرقابل قبولی که آمریکا تعیین کرد، انجام نشد. البته هنوز هم این مسئله به عنوان یک پیشنهاد روی میز است.

رئیس جمهوری ادامه داد: زندانیان آمریکا در ایران عمدتا به دلیل مسائل امنیتی در زندان هستند، اما ایرانیانی که در آمریکا زندان شده اند، معمولا اتهامشان دور زدن تحریم هاست، که به نظر ما نه تنها جرم نیست که اقدام بسیار مثبتی هم است. چرا که تحریم های آمریکا غیرقانونی، ظالمانه و خلاف توافق های بین المللی است.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر این که دولت ایران قصد مداخله در روند قضایی کشورهای ایران و آمریکا را ندارد، خاطرنشان کرد: اما از این بعد که این اقدامات یک کار انسانی است، اگر شرایطش فراهم باشد، ما آمادگی انجام آن را داریم.

بودجه جاری کشور باید از درآمد نفتی جدا شود

رییس جمهور در تبیین مسائل داخلی کشور درباره برنامه ها و راهکارهای دولت برای جراحی بزرگ اقتصادی و تدوین بودجه سال 99 با هدف کاستن از اتکا به درآمدهای نفتی، نیز اظهارداشت: در این زمینه مسأله بودجه سال 98 هم مهم است که از این چندماهه چگونه عبور کنیم. البته همه شاخص‌ها تا امروز مثبت است اما درباره بودجه، مشکلات و گرفتاری‌هایی وجود دارد که باید ارقام و منابع بودجه را تأمین کنیم.

روحانی با تاکید بر اینکه بودجه جاری کشور باید از درآمد نفتی جدا شود، گفت: جدا کردن این دو قلو، نیازمند جراحی دقیقی است به نحوی که هر دو زنده بمانند و جراحی به خوبی پیش برود. این کار در حال انجام است البته آغاز سختی است بالاخره کشوری که روی بودجه نفت تکیه داشته و بخواهد یک دفعه تکیه‌اش را از درآمد نفت برداشته و بر مبنای مالیات، اوراق ویا فروش سهام اقدام کند، کار سختی پیش رو دارد ولی مصمم هستیم که این اصلاح را انجام دهیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: در این راستا اولاً باید در خصوصی‌سازی و واگذاری سهام، حرکت سریع‌تری البته با دقت و حساب‌شده داشته باشیم. در زمینه مالیات هم باید پایه مالیاتی گسترش پیدا کند و هم معافیت‌های مالیاتی کم شود و این برای دولت بسیار مهم است.

روحانی خاطرنشان کرد: دولت برای صادرات و تولید اهمیت بسیار زیادی قایل است. اگر صادرات غیرنفتی افزایش پیدا کند، هم درآمد ارزی و هم درآمد ریالی تحت تأثیر آن خواهد بود لذا همه برنامه‌ریزی‌ها بر این مبناست که بودجه سال 99، بر درآمد نفت تکیه نداشته باشد. در این زمینه هم دولت و هم ستاد اقتصادی دولت اقداماتی را انجام می‌دهد و شورای هماهنگی اقتصادی سه قوه نیز این موضوع را در دستور کار گذاشته است.

همه گروه‌هایی که عزت و نظام و کشور را می خواهند باید در انتخابات شرکت کنند

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال روزنامه سازندگی درباره ضرورت افزایش مشارکت مردم در انتخابات و رایزنی‌های دولت با شورای نگهبان برای بازتر شدن فیلترهای تایید صلاحیت و همچنین نرسیدن لایحه جامع انتخابات برای انتخابات اسفند ماه گفت: زحماتی زیادی برای لایحه جامع انتخابات کشیده شد. هم وزارت کشور زحمت کشید و هم در جلسات بسیاری در دولت مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه آنچه مورد نظر ماست و در انتخابات اسفندماه مهم است، شکست دیگر برای آمریکا است، اظهار داشت: اگر در انتخابات اسفند، حضور پررنگ مردم، نشاط مردم و رقابت آزادتر و بهتر را داشته باشیم، آن انتخابات شکست جدیدی برای آمریکا و دشمنان ماست و ملت ما را در دنیا قوی‌تر نشان می‌دهند.

روحانی تاکید کرد: همه گروه‌ها و جریان‌هایی که قانون را قبول دارند، عزت نظام و کشور را می‌خواهند، با هر فکر و سلیقه‌ای که هستند باید در انتخابات شرکت کنند.

کاهش قیمت حامل‌های انرژی هنوز نهایی نشده است

 رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار عصر اقتصاد مبنی بر اینکه دولت چه برنامه‌ای دارد که قیمت حاصل از کاهش یارانه حامل‌های انرژی منجر به شوک اقتصادی نشود و این منابع صرف چه کاری می‌شود، ابراز داشت: این تصمیم هنوز صد درصد نهایی 18 میلیون خانوار هستند، که مشخص هم شده‌اند، این پول و افزایش درآمدها به آن 18 میلیون خانوار برسد.

روحانی ادامه داد: این پول نه به صورت نقدی بلکه به صورت اعتباری به آن خانوارها داده شود که بتوانند کالاهای مورد نیازشان را تامین کنند. با توجه به فاصله‌ای که با اجرای این مسئله وجود دارد، جزییات آن و برنامه ما به اطلاع داده می‌شود.

سیزدهمین نشست خبری «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی به صورت زنده از خبرگزاری "ایران پرس" پخش شد.

115/116