به گزارش پارستودی؛ درحالیکه برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح روز یکشنبه درخواست رایگیری آشکار و به وسیله برگه درباره CFT را داشتند، «علی لاریجانی» رئیس مجلس این موضوع را به رای گذاشت که تصویب نشد.
چهل نفر از نمایندگان در نامهای به هیات رئیسه مجلس رایگیری علنی را برای لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم خواستار شده بودند.
حضور وزیران اطلاعات و خارجه
سید محمود علوی، وزیر اطلاعات، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و رحمت الله اکرمی سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی در نشست علنی مجلس که دستورکار آن بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم است، حاضر شدند.
سخنرانی مخالفان و موافقان
رنجبر، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مخالفان و موافقان ثبتنام شده برای سخنرانی درباره بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم به ترتیب 21 و 49 نفر هستند.
هماکنون مخالفان و موافقان درحال سخنرانی درباره بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم و پیامدهای آن هستند.
«بهروز نعمتی» سخنگوی هیات رئیسه مجلس در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم به عنوان موافق این لایحه گفت: منافع ملی کشور ایجاب میکند که در شرایط کنونی بهانه دست دشمن داده نشود و در شرایط کنونی دشمنان ایران دنبال بهانه هستند، چرا باید این بهانه به دست آنها داده شود.
سید حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم در مخالفت با لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم، با بیان اینکه امروز مجلس در آستانه تصمیم مهمی است، گفت: این تصمیم در مورد منافع ملی جمهوری اسلامی و راهبردهای آینده کشور است، مجلس باید امروز تصمیم مهمی بگیرد، امروز بحث عضویت در کنوانسیونی است که مقام معظم رهبری مختصات آن را فرمودند. مجلس باید امروز تصمیم بگیرد که عضو این کنوانسیون بشود یا نشود.
قرائت نظر رهبر انقلاب درباره کنوانسیونها
رئیس مجلس شورای اسلامی درپی برخی اظهارنظرها مبنی بر مخالفت رهبر معظم انقلاب اسلامی با بررسی لوایح چهارگانه مربوط به FATF، نامه دفتر نهاد رهبری مبنی بر نظر ایشان درباره کنوانسیونها را قرائت کرد.
علی لاریجانی در واکنش به اظهارات سید حسین نقوی حسینی مبنی بر اینکه رهبر معظم انقلاب به دلیل ماهیت استعماری این کنوانسیون مخالف تصویب لوایح چهارگانه FATF هستند، تصریح کرد: وقتی نظری از رهبر معظم انقلاب به ما برسد نظرایشان بر همه مطاع است و در موارد متعددی رهبر معظم انقلاب نظری داشتند و نظرشان را عمل کردیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به نقویحسینی افزود: من در جلسه غیرعلنی این موضوع را توضیح دادم لذا فکر کردم شما دیگر چنین نمیفرمائید و در نشست غیرعلنی گفتم که بعد از اینکه رهبری در آن جلسه با نمایندگان نکاتی را فرمودند تلقی بر این بود که ایشان مخالف این امر ( بررسی FATF در مجلس) هستند.
لاریجانی تصریح کرد: من از مقام معظم رهبری سؤال کردم که اگر شما نظرتان مخالف است ما این موضوع را در مجلس کنار گذاریم و ایشان نظرشان را اعلام کردند و من در نشست غیرعلنی خواندم، حالا چون شما آنطور گفتید به نظر من باید این نامه خوانده شود تا در خارج از مجلس چیز دیگری تلقی نشود.
«در پی استفسار تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت و عدم مخالفت مقام معظم رهبری با بررسی لوایح چهارگانه و کنوانسیونها در مجلس شورای اسلامی، به دنبال فرمایشات معظمله در دیدار نمایندگان، مقام معظم رهبری فرمودند: آنچه که در من در دیدار با نمایندگان درباره لوایح چهارگانه و کنوانسیونها گفتم مربوط به اصل کنوانسیونها بود نه کنوانسیونی خاص، لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم تا مسیر قانونی خود را طی کند.»
پیش از این؛ جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در صحن غیرعلنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد. این جلسه به درخواست فراکسیون ولایی مجلس برای تبادل نظر میان دستگاه اجرایی، حقوقدانان و نمایندگان مجلس پیرامون لایحه CFT برگزار شد.
این جلسه به ریاست حشمت الله فلاحتپیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و با حضور کارشناسانی از وزارتخانههای اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه، بانک مرکزی و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بود و نمایندگان به ارائه نظرات خود پیرامون CFT بپرداختند.
درهمین حال؛ ایرنا گزارش داد همزمان با بررسی لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم CFT در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مخالفان این لایحه مقابل ساختمان بهارستان تجمع کردند.
کمال خرزای، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی معتقد است: لایحه CFT در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی میتواند جلوی سوءاستفادهها را بگیرد و در عین حال در مسیر عادی شدن روابط اقتصادی ایران با جهان کمک کننده باشد.
بیشتر بخوانید:
جلسه بررسی لایحه CFT در صحن مجلس آغاز شد
خرازی: لایحه CFT به روابط اقتصادی ایران با جهان کمک میکند