به گزارش خبرگزاری ایران پرس، صبح امروز (شنبه) در مراسمی، 4 طرح «تدوین دانش فنی و بومیسازی غشای سرامیکی سیلیکون کارباید»، «بومیسازی دوربین با طیفهای مشخص تفکیک دمایی در محدودههای 8 هزار تا 14 هزار و 200 »، «تدوین دانش فنی و بومیسازی براکت و قفس پرورش ماهی در دریا» و «تأمین آب شرب مناطق روستایی علیآباد، عربی و حاج نوشاد استان بوشهر با استفاده از دستگاه نمکزدایی الکترودیالیز معکوس (EDR)» که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رقم خورده است، رونمایی شد.
این مراسم با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، سید جواد ساداتینژاد رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، نادرقلی ابراهیمی دبیر کارگروه آب و خشکسالی و پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق برگزار شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در آیین رونمایی از طرح های فناورانه ایرانساخت حوزه آب با تاکید بر اینکه باید فناوریهای بومی را توسعه دهیم، گفت: این کار تنها راهی است که میتواند ایران را از بحران کمآبی نجات دهد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم، با اشاره به اینکه فناوری به حوزه آب نفوذ کرده است، گفت: ظرفیتهای موجود کشور در حوزه آب زیاد است که با استفاده درست از این فناوریها میتوان مصرف آن در کشور را کاهش داد و منابع جدید آبی نیز شناسایی کرد.
ستاری افزود: در حوزه به کارگیری فناوریهای نوین این حوزه یک عقب ماندگی تاریخی داریم که باید این خلا را جبران کنیم. چون ایران در یک شرایط خاص جغرافیایی و زیستبوم آب و هوایی قرار دارد. باید به دنبال استفاده از فناوریهای نوین توسعه حوزه آب در کشور باشیم.
رییس کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست با بیان اینکه ایران دسترسی خوبی به آبهای آزاد و دریای خزر دارد، گفت: متاسفانه از این ظرفیت خدادادی درست استفاده نمی کنیم. باید تلاش کنیم فناوریهای شیرینسازی آب دریا را جدی بگیریم و از آن برای توسعه آب در کشور استفاده کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری معتقد است که باید برای حل معضل کم آبی در کشور و استفاده از آب دریا برای تامین آب شرب، راههای بومی و فناوریهای داخلی را به کار بگیریم. مثلا استفاده از دستگاه نمکزدایی الکترودیالیز معکوس (EDR) یکی از روشهای بومی است که برای تامین آب شیرین در منطقه بوشهر استفاده می شود و در دنیا بی نظیر است.
ستاری ادامه داد: استفاده از فناوریهای بومی مزایا و محدودیت هایی که دارد که باید تلاش کنیم از مزایای آن به خوبی و به نفع کشور و مناطق خشک بهره بگیریم. این روش ها هزینه کمتری را به کشور تحمیل می کنند و امکان به نتیجه رسیدن آنها هم بیشتر است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تغییر روش سرریز فناوریهای بومی به سمت بخش نظامی کشور، گفت: در گذشته سرریز فناوری های کاربردی در حوزه نظامی به دیگر بخش ها می رسید؛ اما امروز فناوریهای دیگر قسمتها و صنایع به بخش نظامی تزریق می شود. فناوری هایی چون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و غیره.
ستاری همچنین اظهار کرد: ایران ظرفیت بالایی در حوزه شیلات دارد اما از این توان و نعمت هم به خوبی استفاده نمی کنیم. البته بومی سازی براکت و قفس پرورش ماهی در دریا گام مثبتی بود که دراین حوزه برداشته شد و این اتفاق حاصل اعتماد به توان جوانان و دانش آنها است. در این حوزه با کمک سازمان شیلات و وزارت جهاد کشاورزی طرحهای خوبی در دست اجرا داریم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به حمایت معاونت علمی از شرکت های فعال حوزه پرورش ماهی در قفس، گفت: هر شرکتی که بتواند به حوزه تکمیل زنجیره فناوری سامانه های ماهی در قفس از ابتدا تا انتهای این زنجیره ورود کند مورد حمایت کامل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: طرح ها و پروژه های زیادی در این زمینه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود دارد که امروز شاهد رونمایی از 4 مورد آنها بودیم و به زودی طرح های دیگری نیز به نتیجه خواهد رسید.