ایران پرس - «عِمران خان» در دیدار «مسعود خان» رییس منطقه کشمیر پاکستان حمایت اسلام‌آباد ازکشمیری‌ها را اعلام کرد.

«عِمران خان» نخست وزیر پاکستان در دیدار «مسعود خان» رئیس منطقه کشمیر پاکستان اعلام کرد: اسلام آباد از ادامه حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک و اخلاقی از مردم مظلوم منطقه کشمیر تحت کنترل هند هراسی ندارد.

عمران خان ضمن تاکید بر احقاق حقوق کشمیری‌ها افزود: اسلام آباد در تلاش است تا از طریق گفتگو با مسولان سازمان ملل، هند را متقاعد کند تعیین سرنوشت کشمیر تحت کنترل این کشور را به دست مردم آن بسپارد.

عمران خان همچنین اقدام خصمانه و حملات نظامیان هندی ضد کشمیری‌ها را محکوم کرد.

هند سال‌هاست با مستقر کردن هزاران نظامی، مناطقی از کشمیر را تحت کنترل خود در آورده و طی سه دهه بیش از 68 هزار نفر را به قتل رسانده است.

درگیری نظامیان هندی با مردم منطقه کشمیر

مردم کشمیر خواهان اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره برگزاری همه پرسی برای تعیین وضعیت کشمیرهستند.

موضع نخست وزیر پاکستان درباره کشمیر در چارچوب راهبردی است که به طور معمول همه دولت ها در این کشور آنرا دنبال می کنند.

تاکید «عمران خان» برحمایت از کشمیری‌ها

درسیاست خارجی پاکستان بدون توجه به نوع گفتمان حزب حاکم، نهاد دولت در این کشور، مسئله کشمیر را در فهرست اولویت های اساسی خود می داند و به همین دلیل هیچگاه حمایت سیاسی و دیپلماتیک از مردم کشمیر و کمک به استیفای حقوق آنان در تعیین سرنوشت خود در بین مقامات اسلام آباد کمرنگ نشده است.

با توجه به آن که حزب حاکم تحریک انصاف با پیروزی در انتخابات پارلمانی پاکستان در 25 ژوئیه قدرت سیاسی را در اختیار گرفت، تا پیش از اظهارات عمران خان در دیدار با مسعود خان رئیس منطقه کشمیر پاکستان، موضع نخست وزیر این کشور دستکم به صورت رسمی مشخص نشده بود.

موضع عمران در تاکید برحمایت های دیپلماتیک پاکستان از مردم کشمیرتحت کنترل هند، نشان داد که وی به آرمان کشمیرهمانند دولت های پیشین این کشور متعهد است و آنرا جزء خطوط قرمزمی داند.

پرفسور«راشمی سودا پوری» استاد دانشگاه پنجاب هند در این باره گفت:

"بحران کشمیر یک اختلاف دیرینه در تاریخ روابط پاکستان و هند است و چندین دهه ناآرامی در این منطقه نشان از نبود اراده لازم برای حل این مسئله است."

یکی از نقاط عطف تلاش های دیپلماتیک پاکستان در حمایت از حقوق مردم کشمیر تحت کنترل هند، تصویب لایحه پیشنهادی این کشوردر اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2016 بود.

با رأی قاطع 193عضومجمع عمومی، لایحه پیشنهادی پاکستان درباره حق آزادی مردم کشمیر درباره تعیین سرنوشت خود و عدم مداخله نظامی به تصویب رسید.

درگیری های خونین در کشمیر

پاکستان از سال 1981 تلاش می‌کرد توجه سازمان ملل متحد را به حل مسئله کشمیر جلب کند و لایحه پیشنهادی خود را به تصویب برساند.

البته در دولت سابق پاکستان تلاش های گسترده ای برای تشکیل گروه حقیقت یاب بین المللی برای کشتار مردم کشمیر انجام شد که به دلیل مخالفت های هند و کارشکنی های آمریکا این تلاش ها به نتیجه نرسید.

هند مدعی است تحولات کشمیر،مسئله ای داخلی محسوب می شود و نهادهای بین المللی و دیگر کشورها نباید در آن مداخله کنند.

اما پاکستان می گوید، به دلیل سکوت بین المللی، کشتار ساکنان کشمیر توسط نیروهای امنیتی هند ادامه یافته است.         

سخنان عمران خان در تاکید بر حمایت از حقوق مردم کشمیر این پیام را برای هند دارد که دولت جدید پاکستان هم همانند دولت‌های پیشین این کشور از موضع همیشگی خود برای کمک به مردم این منطقه برای اعمال حق تعیین سرنوشت عقب نخواهد نشست. 

نویسنده : محمدرضا عسگری

 139/112

بیشتر بخوانید:

تصمیم جدید دولت هند برای تخریب منازل مسلمانان در کشمیر

نماز عید قربان در کشمیر به خشونت کشیده شد+ ویدئو

نخست وزیر هند در سالروز استقلال: مساله کشمیر با گلوله حل نمی‌شود+ ویدئو

  

 

درگیری نظامیان هندی با مردم منطقه کشمیر
درگیری های خونین در کشمیر