در این راستا، اداره آمار فدرال آلمان اعلام کرد: نرخ تورم در این کشور در سال 2022 رکورد زده به طوری که قیمت های مصرف کننده به طور میانگین 7.9 درصد افزایش یافته است.
«روث برند» رئیس جدید اداره آمار فدرال آلمان گفت: نرخ تورم بی سابقه و تاریخی در این کشور، عمدتاً ناشی از افزایش شدید قیمت محصولات انرژی و مواد غذایی است.
جنگ اوکراین و عواقب اقتصادی ناشی از آن، از جمله افزایش قیمت داده های انرژی، سوخت، ورشکستگی بسیاری از صنایع و کارخانجات همچنین مراکز تولیدی کوچک و متوسط سبب افزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات شده است.
این وضعیت فشار بر اقشار متوسط و فقیر را در کشورهای اروپایی حتی کشوری همچون آلمان که دارای یکی از قوی ترین اقتصاد ها را در میان کشورهای اروپایی دارد، افزایش داده است.
بر اساس برآوردها، قیمت انرژی در اروپا در نتیجه جنگ اوکراین به طور متوسط 43 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
«اولریش اشنایدر» مدیر عامل «انجمن برابری و رفاه» آلمان با اشاره به این که 13.8 میلیون نفر از شهروندان این کشور در فقر هستند و بسیاری از شهروندان نیز نمی توانند با استاندارد قبلی زندگی کنند، گفت: "مردم عمیق تر به فقر فرو رفته اند."
حضور کشورهای اروپایی در جنگ اوکراین با وجود بحران های اقتصادی
این شرایط در حالی است که کشورهای اروپایی همچنین با صرف هزینه های میلیاردی در جنگ اوکراین حضور دارند.
«کریس امس» کارشناس مالی اروپا در این زمینه می گوید: "بهای همه چیز از غذا گرفته تا سوخت و حمل و نقل به طور سرسام آوری افزایش یافته است؛ ما شاهد وضعیت بد در همه اروپا هستیم."
با این حال سیاست های اروپا در قبال جنگ اوکراین تغییر نکرده است و به رغم نارضایتی ها در کشورهای اروپایی، دولت ها همچنان به ارسال تسلیحات به اوکراین ادامه می دهند، به طوری که آلمان و فرانسه نیز به عنوان دو کشور قدرتمند اروپایی طی ماه های اخیر، بودجه های نظامی خود را افزایش داده و در صدد تجهیز نیروهای نظامی خود هستند.
در این راستا، «جوزپ بورل» رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا گفت: "کمک نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین به بیش از 8 میلیارد یورو رسیده است."
این در حالی است که بسیاری از شهروندان اروپایی معترض ادامه مداخلات اروپا در جنگ اوکراین هستند.
روزنامه گاردین در این زمینه در گزارشی نوشت: "با تداوم افزایش هزینه های زندگی در پی رشد کم سابقه بهای انرژی در اروپا، ناآرامی های در آلمان و دیگر کشورهای این قاره ادامه می یابد به طوری که صدها آلمانی ها بار دیگر در اعتراض به سیاست های دولت، به خیابان آمدند و با پلاکاردهایی در دست، خشم خود را نسبت به وضعیت موجود ابراز کردند." معترضان آلمانی از دولت خواسته اند به افزایش تورمی که در 70 سال گذشته بی سابقه بوده، پایان دهد.
همزمان، پیش بینی ها حاکی از آن است که با ادامه روند کنونی، کشورهای اروپا وارد مرحله رکود اقتصادی شوند. بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که آثار و پیامدهای اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین بر کشورهای اروپایی به خصوص آلمان، طولانی مدت خواهد بود و بیش از 20 سال ادامه خواهد داشت.
روزنامه ایرلندی «آیریشتایمز» در این زمینه نوشت: امیدواری نسبت به کاهش تورم اگرچه برای سرمایه گذاران دلگرم کننده است اما تاریخ نشان میدهد کشتن اژدهای تورم شاید بیش از آن چه امید هست، زمان بر باشد. مطالعات نشان می دهد طی 50 سال گذشته، زمانی که تورم ایجاد می شود، تمایل دارد همچنان خود را حفظ کند.
به نظر می رسد ادامه مواردی چون تورم، دستمزد ناکافی، افزایش بهای اجاره مسکن، افزایش بیکاری وهزینه های زندگی، تشدید بهای سوخت و افزایش بودجه های نظامی شرایط را بیش از پیش برای شهروندان اروپایی سخت کرده است؛ به طوری که با پیش بینی ادامه اقتصاد تورمی و احتمالا ورود به دوران رکود، افزایش ناآرامی ها اجتماعی در اروپا شدت گیرد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117