ایران پرس:نرخ تورم در حوزه یورو تحت تاثیر پیامدهای جنگ اوکراین، رکورد افزایش تورم سالانه در این حوزه را شکست .

نرخ تورم در حوزه یورو تحت تاثیر پیامدهای جنگ اوکراین در ماه جاری به 8.9 درصد رسید و رکورد افزایش تورم سالانه در این حوزه را شکست .

چالش اقتصادی در کشورهای اروپایی با افزایش موج گرانی وکمبود مواد غذایی و سوخت همچنان ادامه دارد و افزایش تورم در کشورهای حوزه یورو نگرانی ها رادامن زده است. افزایش شدید قیمت مواد غذایی و انرژی عامل افزایش تورم در اروپا به شمار می‌ رود که اقتصاد  کشورهای این منطقه را به رکود نزدیک‌ کرده است.

با ادامه جنگ روسیه و اوکراین، مشکلات اقتصادی در اروپا تشدید شده است. افزایش قیمت سوخت، نگرانی ها برای تامین گاز مورد نیاز برای زمستان، کمبود غله و موادغذایی و نبود چشم انداز روشن برای جنگ روسیه واوکراین از جمله دلایل بحران اقتصادی در اروپا و آمریکا عنوان شده است. در این راستا روسای بانک های مرکزی آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا نشست مشترکی برای بررسی مسئله تورم برگزار کردند.

«کریستین لاگارد» رئیس بانک مرکزی اروپا در این نشست با بیان اینکه انتظارات تورمی در حوزه یورو بیشتر از قبل است، رسیدن به اعداد پایین تورمی در کوتاه مدت را بعید دانست.

این درحالی است که کشورهای اروپایی همچنان به حمایت از اوکراین در قبال جنگ روسیه ادامه داده و بودجه زیادی را صرف تجهیز سلاح وفرستادن تسلیحات نظامی به این کشور کرده و در کارزار تحریم روسیه نیز حضور جدی دارند.

بر اساس آخرین پیش بینی های کمیسیون اروپا ، رشد اقتصادی آلمان که مدت ها لوکوموتیو اقتصادی 27 کشور اتحادیه اروپا شناخته می شد، در سال 2023 فقط 1.3 درصد خواهد بود و این در حالی است که میانگین این رقم  برای منطقه یورو 1.5 درصد را نشان می دهد. کسری تجاری یک میلیارد یورویی آلمان در ماه می  نیز از سال 1991 بی سابقه بوده است.

در واقع کشورهای اروپایی پس از بحران اقتصادی ناشی از همه گیری کووید -19 همچنین طی کردن دوران پس از برگزیت وخروج بریتانیا از این اتحادیه اروپا، اکنون با اخذ تصمیمات اشتباه به تبعیت از سیاست های واشنگتن وارد جنگی شده اند که تشدید مشکلات اقتصادی، فقر و افزایش بیکاری، کم ترین پیامد آن برای کشورهای قاره اروپا خواهد بود. 

«نیل شیرینگ» اقتصاددان ارشد موسسه کپیتال اکونومیک دراین زمینه می گوید: به دلیل افزایش بی سابقه تورم، هزینه های زندگی و کمبود گاز، حوزه یورو نیز مثل آمریکا و بریتانیا، با خطر رکود مواجه است.

در آمریکا نیز شرایط اقتصادی خوب نیست. قیمت مواد غذایی به شدت گران شده است. تعداد افرادی که از کمک های دولتی استفاده می کنند افزایش یافته است و بسیاری نگران دوران رکود بعد از تورم هستند. روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره در ماه نوامبر، میزان رشد تورم بیش از رشد دستمزدها بوده است که به معنای پایین آمدن کیفیت زندگی شهروندان آمریکایی است. جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا و حزب دموکرات از حل مشکل تورم در این کشور ناتوان هستند به طوری که قیمت ها برای مصرف کننده در ماه ژوئن9.1 درصد افزایش یافته است. به رغم همه این مشکلات واشنگتن همچنان مشوق اوکراین در جنگ روسیه است.

اکنون مقامات اروپا بیش از پیش نگران هستند که بحران های اقتصادی به افزایش بیکاری و بحران های اجتماعی منجر شود؛ بحران هایی که راه را برای قدرت گرفتن احزاب راستگرا فراهم می کند.

نانسی فیزر(Nancy Faeser)  وزیر کشور آلمان در این زمینه گفت: این خطر وجود دارد که برخی گروه‌ها از جمله راستگرایان، افزایش شدید قیمت‌ها را دستاویزی برای سوء استفاده قرار دهند؛ چرا که این افراد از زمان آغاز همه گیری کرونا نیز اعتراضاتی را برگزار کردند و قصدشان تشدید بحران بوده است.

به هر حال، کشورهای اروپایی و آمریکا با تورم بی سابقه و اوضاع وخیم اجتماعی مواجه هستند. جنگ اوکراین نیز همچنان ادامه دارد؛ جنگی که در ماه های آینده و با شروع زمستان، اروپا را در شرایط بحرانی تر قرار خواهد داد.

119

نویسنده:دینیاریان