گابریل درباره مسائل مربوط به تامین امنیت آلمان تصریح کرد، ما نباید چشم های خود را بر این مسئله ببندیم که هیچ یک از عوامل ترور سال های اخیر به عنوان اسلام گرای افراطی یا مظنون ترور به آلمان نیامدند و حقیقت تلخ این است که همه این عوامل ترور در کشور ما افراط گرا شده اند.
به اعتقاد معاون صدراعظم آلمان، این موضوعی است که معمولا نادیده گرفته می شود و وی خواستار اقدامات بیشتری برای پیشگیری از این مسئله شده است.
گابریل پیش تر نیز گفته بود که نیمی از حامیان گروه موسوم به داعش که به سوریه رفتند، آلمانی بودند و گاها والدین آلمانی هم داشتند.
معاون صدراعظم آلمان، همچنین ریشه های فرهنگی و ناهنجاریهای اجتماعی را در حملات تروریستی موثر دانست که براین اساس باید به شهروندان و روستاییان توجه جدی شده، آنها دچار یاس نشوند و در نتیجه مردم بیشتری به سمت افراط گرایی نروند.
اظهارات مقام ارشد آلمانی، باز می گردد به وقوع حمله تروریستی اخیر در بازار کریسمس در برلین که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، اما برخی رسانه ها و سیاستمداران آلمانی، آن را به مسلمانان نسبت دادند.
در حملات تروریستی سال های اخیر در دیگر کشورهای اروپایی نیز بلافاصله انگشت اتهام متوجه مسلمانان شده است.
این در حالی است که اسلام و مسلمانان هیچ نسبتی با داعش ندارد و این گروه تروریستی که با حمایت دول غربی ایجاد شده بیشترین جنایت را در کشورهای اسلامی انجام می دهند.
سیاستمداران افراطی غرب معتقدند که رویکرد تهاجمی در خارج مانند خاورمیانه میتواند غرب را ایمنتر کند، اما طولانی شدن این جنگ ها و اثرات آن بر امنیت اروپا موجب شده است تا بسیاری از فعالان صلح و صاحب نظران منتقد در این قاره، جنگ های غربی ها در خاورمیانه را به چالش بکشانند و آن را اشتباهی خیلی بزرگ بدانند.
به اعتقاد آنها، تا زمانی که دخالت ها و جنگ افروزی غرب در خاورمیانه متوقف نشود، ناامنی در اروپا نیز وجود دارد.
اکنون این نگرانی در اروپا وجود دارد که شکست داعش در حوزه میدانی، منجر به توقف فعالیت فکری و تبلیغاتی این گروه تروریستی به ویژه در میان اتباع اروپایی که در کنار داعش در جنگ های خاورمیانه بودند، نشده است.
از سوی دیگر، همان طور که معاون صدراعظم آلمان گفت، آنچه که نباید مورد غفلت قرار گیرد این است که عوامل افراط گرایی در در داخل کشور وجود دارد و با مسائل خارجی مرتبط نیست.
"یوسف شاهد"، نخست وزیر تونس نیز اخیرا گفت، "انیس العامری" عامل تونسی حمله برلین زمانی که وی تونس را ترک کرد، هیچ ارتباطی با افراط گرایان نداشت.
وی در اروپا و در طول اقامتش در آلمان افراط گرا شد.
عاملان ناامنی در کشورهای اروپایی مانند آلمان می توانند سرخوردگانی باشند که در برابر تبعیض ها و نابرابری های اجتماعی و اقتصادی دست به این اقدام می زنند و تا زمانی که این بی عدالتی ها رفع نشود، ناامنی در کشورهای این قاره نیز وجود دارد.
نابرابری های اجتماعی و اقتصادی و شکاف طبقاتی در اروپا در پی اجرای برنامه ریاضت اقتصادی تشدید شده که آثار آن در جامعه موجب نارضایتی و اعتراضات شدید شده و نتایج آن در گرایش مردم در انتخابات اخیر در برخی کشورهای اروپایی نیز خود را نشان داده است.