به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت انتظار خوبی از نشست اوپک دارد و ایران پیشنهادهای قابل قبولی دریافت کرده است؛ هرچند ایران کاهش یا توقف تولید نفت بر اساس سطوح فعلی را نمیپذیرد.
همچنین با افزایش امیدواری دربارۀ توافق سران اوپک، بهای نفت خام در بازارهای نفتی اندکی بالا رفته است و تحلیل گران معتقدند در صورت توافق وزیران نفت اوپک، بهای نفت به بالاتر از 50 دلار در هر بشکه خواهد رسید.
همچنین برخی گزارشها حاکی است، در صورت عدم توافق وزیران نفت اوپک بر سر کاهش تولید نفت، بهای این مادۀ پرارزش حتی ممکن است به زیر 40 دلار برسد.
به گزارش والاستریت ژورنال، وزرای نفت اوپک در حالی در وین گردهم آمدهاند که قیمت نفت ازسال ۲۰۱۴ تاکنون کاهش قابلتوجهی را تجربه کرده است.
این در حالی است که کشورهای صادرکننده نفت در نشست روز چهارشنبه قرار است دربارۀ جزئیات احتمالی کاهش بیش از یکمیلیون بشکه نفت در روز از بازار به تصمیم مشترکی دست یابند.
همچنین با آغاز نشست وزیران نفت اوپک پشت درهای بسته، بهای نفت خام برنت دریای شمال 7 درصد افزایش یافت و به 50 دلار در هر بشکه رسید.
به گزارش پرس تیوی به نقل از رویترز، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، روز چهارشنبه گفت اوپک به توافق برای کاهش تولید نزدیک شده است.
وی گفت ریاض آماده است تا کاهش بزرگی را در تولید نفت خود اعمال کند.
وزیر انرژی عربستان سعودی همچنین افزود، ریاض توافق کرده است که ایران تولید نفت خود را در همان سطح قبل از تحریمهای بینالمللی علیه این کشور نگه دارد.
این اظهارات در حالی مطرح شده است که عربستان در هفتههای اخیر تأکید داشت که ایران باید به طور کامل در طرح کاهش تولید نفت شرکت داشته باشد.
فالح همچنین گفت اوپک بر کاهش سقف تولید تا 32.5 میلیون بشکه در روز و کاهش یکمیلیون بشکه در روز تمرکز دارد. او ابراز امیدواری کرد که روسیه و دیگر کشورهای غیر عضو این سازمان نیز 600 هزار بشکه از تولیدات خود بکاهند.
وی گفت: «این بدان معناست که ما (سعودیها) کاهش زیادی نسبت به تولید فعلی و پیشبینی برای سال 2017 داشته باشیم. ما این کاهش را انجام نخواهیم داد مگر آنکه مطمئن شویم که (اوپک) به اجماع رسیده است.»
وزیر انرژی عربستان همچنین افزود حتی اگر اوپک به توافق دست پیدا نکند، بازار بهآرامی به حال عادی بازخواهد گشت.
اعضای سازمان کشورهای صادرکنندۀ نفت (اوپک) چهارشنبه (10 آذر) در وین برای برگزاری یکصد و هفتاد و یکمین نشست رسمی این سازمان گردهم میآیند.
انتظار میرود در این نشست سطح پیشنهادی تولید هر یک از اعضا تعیین شود. بحث دربارۀ اجرای طرح فریز نفتی (تثبیت تولید نفت) نیز در دستور کار نشست چهارشنبه قرار دارد.
اوپک متشکل از کشورهای الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابون، اندونزی، ایران، عراق، کویت، لیبی، قطر، عربستان سعودی، امارات متحدۀ عربی، ونزوئلا و نیجریه است.
این نشست در حالی برگزار میشود که اعضای این سازمان در نشست فوقالعادۀ سپتامبر 2016 (مهر 1395) در الجزایر برای کاهش تولید نفت به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، اعضای اوپک متعهد شدند روزانه حدود ٧٠٠ هزار بشکه از تولید نفت خام خود بکاهند، اما ایران از این موضوع مستثنا است.
ایران همواره تأکید دارد در حال بازپسگیری سهم دورانِ پیش از تحریم خود از میزان تولید اوپک بوده و هنوز خیلی زود است که بخواهد تولید خود را محدود کند.