ایران پرس: «حسین شیوا» مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، از سفارش ساخت یک فروند کشتی نفتکش به شرکت‌های داخلی در راستای برنامه‎‌های جدید این شرکت در حمایت از توان داخلی خبر داد.

وی گفت: در سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» سفارش ساخت یک فروند نفتکش «افرامکس» به مجتمع کشتی ‎‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در بندرعباس در دستور کار و اجرا قرار گرفته است که قرارداد آن به زودی امضاء خواهد شد.

ظرفیت این نفتکش 113 هزار تُن است و طبق سفارش شرکت ملی نفتکش، این شناور، اولین کشتی دوگانه‎‌‌ سوز ساخت داخل خواهد بود که با سوخت گاز طبیعی مایع (ال ان جی) و نفت کوره با سولفور کم فعالیت خواهد کرد. همچنین نفتکش افرامکس سازگار با محیط زیست و براساس آخرین استاندارد‌های «سازمان بین‎المللی دریانوردی» طراحی و ساخته می‎شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با بیان اینکه با سفارش و ساخت این کشتی نفتکش شاهد اشتغالزایی چند هزار نفری در مجموعه صنایع کشتی‎‌‌‍‌ سازی و رونق صنایع جانبی و وابسته به این صنعت خواهیم بود، افزود: امیدواریم با سفارش ساخت و همچنین تحویل به موقع این نفتکش، شاهد سفارشات ساخت بیشتری به شرکت‎های داخلی باشیم.

سفارش ساخت یک فروند نفتکش جدید به مجتمع کشتی ‎‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در واقع نشانگر اعتماد کامل به توانمندی شرکت ها و متخصصان داخلی در زمینه ساخت شناورهای مختلف و با ظرفیت های زیاد است. ضمن اینکه با توجه به تحریم های گسترده غرب علیه ایران که از جمله شامل ممنوعیت فروش انواع کشتی ها از جمله نفتکش ها می شود، لزوم ایجاد توانمندی داخلی در این زمینه بیش از پیش احساس می شود.

مساله دیگری که در این زمینه قابل توجه است، قابلیت تعمیر و نگهداری شناورهای بزرگ در صنایع دریایی ایران است که البته چندین شرکت در این حوزه مشغول فعالیت هستند.

افزایش قابلیت های ایران در حوزه ساخت، تعمیر و نگهداری انواع شناورها

در این راستا، تاکنون تعمیر 23 کشتی نفتکش و شناور متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران به شرکت های داخلی سپرده شده که این روند باهدف حمایت از صنایع داخلی و ایجاد اشتغال در کشور، با قوت و جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.

از سوی دیگر با توجه به افزایش قابلیت های داخلی در زمینه ساخت و تعمیر و نگهداری انواع شناورها، صنایع و حوزه های وابسته نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرده اند که البته موجب کاهش وابستگی به خارج شده اند.

در این راستا، تامین ملزومات کشتی‎‌ها از قبیل رنگ، روغن و مواد شیمیایی از شرکت‎ها و صنایع داخلی نیز در حال انجام است که باعث جلوگیری از خروج مقدار قابل توجهی ارز از کشور شده است.

البته جمهوری اسلامی ایران نه فقط در زمینه ساخت و نگهداری کشتی های تجاری به موفقیت های شایان توجهی دست یافته است بلکه در حوزه ساخت انواع شناورهای نظامی ازانواع قایق های تندرو و شناورهای سنگین مانند ناوشکن های کلاس موج تا انواع مختلف زیر دریایی های کلاس غدیر و فاتح دستاوردهای عظیمی را کسب کرده است که حتی دشمنان را وادار به اعتراف به پیشرفت های ایران در این زمینه نموده است.

ضمن اینکه عملیاتی شدن نخستین ناو بندر ایرانی موسوم به رودکی نماد توانایی صنایع دریایی ایران برای تبدیل یک نفتکش به یک ناو بزرگ نظامی با قابلیت های قابل توجه برای عملیات فرا ساحل است.

«جیمز هولمز» از اعضای اندیشکده رزم دریایی آمریکا در مقاله ای نوشت: "به نظر می‌رسد که تهران توانسته است با به کارگیری نیروهای دریایی سبک با هزینه کم، آمریکا، ابرقدرت پیشرو جهان را در در عرصه‌ای که مایل به تقابل نیست، به مخمصه بیاندازد. نیروی دریایی آمریکا نباید نیروی دریایی ایران را دستکم بگیرد."

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

سفارش ساخت کشتی 113 هزار تنی به شرکت‌ ایرانی