به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدمهدی توسلی پور روز پنجشنبه در نشستی خبری به مناسبت بهرهبرداری رسمی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه طرح توسعه فاز ۱۴ از جمله طرحهای ۳۵ ماهه بود، افزود: توسعه این فاز از سال ۸۹ آغاز شد اما بعد از مدت کوتاهی از شروع فعالیت، به دلیل محدودیت منابع مالی و توان پیمانکاران طرحها اولویتبندی شد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: این پالایشگاه در زمان اوج تحریمها ساخته شد که این موضوع اگرچه کار را دشوار کرد اما ورود پیمانکاران داخلی، ساخت پالایشگاه را سرعت بخشید. همهگیری کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز کار را سخت کرد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه این فاز ایرانیترین فاز پارس جنوبی است، گفت: در ابتدای کار توسعه پارس جنوبی در دهه ۷۰، حدود ۲۵ درصد از تجهیزات ایرانی بود اما اکنون سهم ساخت داخل به بالای ۷۰ درصد رسیده است.
توسلی پور با بیان اینکه بارها و بارها به سازندگان داخلی فرصت دادیم، گفت: در نهایت دانشی کسب شد که در آینده برای کشور مورد توجه خواهد بود.
وی افزود: سازندگان خارجی حاضر به اعزام نیروهای متخصص نشدند و برای حل این مشکل شرکتهای دانش بنیان ردیفهای شیرین سازی پالایشگاه فاز ۱۴ را به بهرهبرداری رساندند.
وی با تاکید بر اینکه سیستم کنترل فازهای دیگر از خارج تامین میشد، افزود: اما در فاز ۱۴ این سیستم کنترل توسط یک شرکت دانش بنیان ساخته و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
توسلی پور با اشاره به اینکه عدم النفع ایجاب میکرد بخش فراساحل در اولویت باشد و با توجه به ظرفیت خالی پالایشی، ابتدا تولید گاز در دریا انجام شود، تاکید کرد: در سال ۹۷ و ۹۸ بخش فراساحل شامل ۴ سکوی دریایی و ۲ خط ۳۲ اینچ تکمیل شد و ساخت پالایشگاه از انتهای سال ۹۸ آغاز شد و ظرف ۳.۵ سال ۳ ردیف شیرین سازی از ۴ ردیف را در مدار تولید داریم و در ماههای آینده ردیف آخر نیز به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: ۵۶ میلیون متر مکعب گاز غنی در بخش فراساحل تولید میشود و ۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین به خطوط سراسری تزریق میشود.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه خوراک مورد نیاز برای تولید ۴۰ درصد از بنزین کشور از این میدان تامین میشود، گفت: برای ادامه روند تامین گاز مورد نیاز کشور باید به سمت اصلاح الگوی مصرف و بهینه سازی آن برویم. / 114