به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) و «سازمان بین المللی مهاجرت/ IOM» دوشنبه در بیانیه مشترکی اعلام کردند: حدود چهار صد هزار پناهجو در لیبی حضور دارند که 9 درصد آنها کودک هستند.
این دو نهاد شمار کودکانی را که کسی آنها را همراهی نمی کند، شوک آور توصیف کردند.
به گزارش این نهادها، در سال جاری میلادی، تاکنون حدود پانزده هزار کودک که همراهی نداشته اند، با عبور از مدیترانه خود را به ایتالیا رسانده اند.
چهارصد کودک در جریان این سفر پرمخاطره جان خود را از دست داده اند و بسیاری دیگر مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته، استثمار شده و یا بازداشت می شوند.
یونیسف و IOM اعلام کردند که روی «یک طرح اقدام» برای حمایت و آموزش کودکان، آب و بهداشت به توافق رسیده اند.
در بیانیه این دو نهاد آمده است: این همکاری حقوق کودکانی را که در لیبی به همه نوع کمکی نیاز دارند، تضمین خواهد کرد.
این دو نهاد قصد دارند بیش از سی هزار پناهجو را در چارچوب برنامه بازگشت داوطلبانه، به کشورهایشان بازگردانند.
تاکنون حدود پانزده هزار نفر و تعداد زیادی کودک به کشورهایشان بازگردانده شده اند.
«عبدالرحمن الغندور» نماینده ویژه یونیسف در لیبی اظهار داشت: ما در همکاری با هم می توانیم دسترسی کودکان به آموزش را تضمین کنیم تا آنها مورد حمایت قرار گیرند و خدمات اولیه را دریافت کنند.
ماه گذشته شبکه آمریکایی سی.ان.ان گزارشی از فروش مهاجران به عنوان برده در طرابلس پایتخت لیبی منتشر کرد.134/111
بیشتر بخوانید:
هشدار یونیسف درباره وضعیت کودکان در لیبی
اتحادیه افریقا درباره خرید و فروش مهاجران در لیبی تحقیق میکند
انتقاد از فروش مهاجران به عنوان برده در لیبی
وضعیت وخیم مهاجران آفریقا در لیبی/ تحلیل