طوفان شن و گرد و غبار که نخستین محصول احداث سد بزرگ ترکیه است، در روزهای گذشته آسمان برخی کشورهای همسایه غربی ایران از جمله سوریه، عراق و اردن را تحت تاثیر قرار داده است.
براساس رهگیری نقشه ریزگردها در سایت جهانی بارسلون، توده گردوغبار اخیر، ابتدا بخشهای زیادی از عراق و سوریه را در برگرفت و بعد وارد ایران شد.
بر اثر وزش طوفان شن و گرد و غبار در برخی مناطق سوریه و عراق شماری فوت کردند و هزاران نفر نیز به دلیل مشکلات تنفسی عازم بیمارستانها شدند.
حسین امیدعبداللهیان، وزیر امور خارجه پیشتر به دنبال تشدید پدیده گرد و غبار در منطقه با ارسال نامهای به همتایان خود در کشورهای دارای منشاء ریزگرد و انتشار گسترده گرد و غبار در منطقه تصریح کرد: ایران علاوه بر همکاری های فنی دوجانبه برای مهار ریزگردها، خواستار انعقاد یک کنوانسیون منطقهای با مشارکت سازمان ملل متحد و سازمان های تخصصی آن به ویژه برنامه محیط زیست ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کلودیا ویداس، نماینده دفتر توسعه ملل متحد در آیین بزرگداشت روز جهانی مقابله با بیابانزایی در محل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ایران گفت: خشکسالی و بیابانزایی هیچ مرزی نمیشناسد و این مشکل هر سال در جهان حادتر می شود.
کلودیا ویداس افزود: خشکسالی و بیابانزایی تاثیرات زیادی بر جوامع و اقتصاد و به ویژه بر روی همکاریهای مردم محلی در مناطق مختلف، مهاجرت و قحطی آب و مواد غذایی دارد.
وی اظهار داشت: در این شرایط، مدیریت ضعیف منابع آبی نیز بر روی زندگی ۳.۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان تاثیر میگذارد.
نماینده دفتر توسعه ملل متحد همچنین گفت: نهادهای مختلف از جمله سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ایران سالهاست که با سازمان ملل برای مقابله با بیابانزایی و گرد و غبار همکاری خوبی داشته اند.
کلودیا ویداس از اقدامات ایران در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست قدردانی کرد و گفت: در شرایط سختی که ایران به لحاظ تحریم ها و حتی شیوع کرونا دارد، با این حال اقدامات زیادی برای مقابله با بیابانزایی و کاهش آثار بلایای طبیعی و مدیریت منابع طبیعی داشته است.
116