تحلیل:

ایران پرس: گزار‌شگران سازمان ملل متحد اعلام کردند که هر گونه تلاش برای غیرمشروع جلوه دادن کامل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را به شدیدترین شکل ممکن محکوم می‌ کنند.

آنها در بیانیه ای که در خصوص تعلیق حمایت مالی برخی کشورها به آنروا صادر کردند، گفتند: "این کشورها این تصمیم را پس از آن اتخاذ کردند که دیوان بین‌ المللی دادگستری به «تصمیم منطقی» مبنی بر نسل‌ کشی اسراییل در غزه رسید. ما عمیقا از تصمیم منفی اخیر تقریباً ۱۸ کشور مبنی بر تعلیق حمایت مالی خود به آنروا نگران هستیم."

در این بیانیه تاکید شد: "اخباری مبنی بر اینکه اسراییل قصد دارد آنروا را از غزه خارج کند، وحشتناک است."

«فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آنروا در مصاحبه ای تاکید کرد که اسرائیل هنوز هیچ گونه شواهدی در باره شمارکت شماری از کارکنان آنروا در عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر ارائه نکرده است.

لازارینی همچنین گفت: "تعلیق کمک مالی آنروا شتابزده و غیرمنطقی است و موجب بروز چند دستگی می‌شود، چند دستگی که جنگ غزه به بار آورده است."

پیش از این «اسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با اشاره به اتهامات این رژیم علیه تعدادی از کارمندان آنروا مبنی بر اینکه در حمله 7 اکتبر شرکت داشتند، خواستار استعفای لازارینی شده بود.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم مدعی شده بود، زمانش رسیده که این سازمان به ماموریت خود در نوار غزه پایان دهد.

غربی ها به سرکردگی آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی از زمان عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر و حملات گسترده وبی سابقه این رژیم به نوار غزه انواع کمک های سیاسی و نظامی را به تل آویو ارائه کرده و در واقع به مثابه مشوق و محرک صهیونیست ها برای تداوم حملاتی که منجر به نسل کشی در نوار غزه شده عمل کرده اند.

در این راستا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا - مدیترانه در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: "بیش از ۳۵ هزار نفر در نتیجه تجاوزات مداوم اشغالگران اسرائیلی به نوار غزه کشته شدند. این نهاد حقوق بشری اعلام کرد: از مجموع کشته‌ها، ۱۳ هزار تن از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند."

اکنون کشورهای غربی در اقدامی جدید برای حمایت از اسرائیل، به بهانه های واهی و با استناد به اتهامات تل آویو علیه آنروا، کمک های مالی به این نهاد سازمان ملل که نقشی مهم و اساسی در ارائه کمک به مردم مظلوم غزه ایفا می کند به حال تعلیق در آورده اند. تعلیق این کمکها خطر توقف فعالیتهای بشردوستانه نهادهای وابسته به سازمان ملل در غزه را افزایش داده است و بر وخامت اوضاع افزوده است.

از دیدگاه تحلیلگران، اسرائیل با فشار به «آنروا» به دنبال انتقام گیری از پیگیری پرونده نسل‌کشی علیه خود در دیوان بین المللی کیفری است.

 

«محمد کانجی» روزنامه‌نگار ترکیه ای معتقد است که اسرائیل با فشار به آنروا در حقیقت درپی گرفتن انتقام از روند باز شدن پرونده نسل‌کشی در نوار غزه و محاکمه تل‌آویو در دیوان کیفری بین المللی است. اسرائیل تنها یک روز پس اعلام تصمیمات دیوان دادگستری بین المللی و به منظور کم رنگ کردن تاثیر جهانی آن، عملیات حمله و تخریب چهره آنروا را آغاز کرد.

طی دو هفته اخیر خبری دو پهلو در باره آنروا در سطحی وسیع در رسانه های رژیم صهیونیستی و غرب منتشر شده است. این خبر که توسط صهیونیست ها بال و پر داده می شود مدعی است تعدادی از کارکنان آنروا در جریان عملیات «طوفان الاقصی» در 7 اکتبر 2023 شرکت داشته اند.

این خبر، 12 نفر از کارکنان «آنروا» را هدف قرار می دهد، کارکنانی که از ساکنان فلسطینی نوار غزه هستند.

در حالی که هنوز صحت این خبر تایید نشده بود، آمریکا، بریتانیا ، آلمان، ایتالیا، هلند، سوئیس، ژاپن، کانادا، فرانسه و استرالیا نسبت به آن واکنش شدید نشان داده ومدعی شدند که به دلیل تخلف صورت گرفته توسط «آنروا» کمک های سالانه خود به این نهاد سازمان ملل را متوقف می کنند.

اتخاذ چنین تصمیمی علاوه بر اینکه زندگی 2 میلیون فلسطینی در نوار غزه که در شرایط کنونی نیز با قطحی شدید مواد غذایی، آب و دارو روبرو هستند را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه کمک رسانی آنروا به پنج میلیون و 900 هزار آواره فلسطینی در کشورهای خاورمیانه همچون سوریه و لبنان را نیز به خطر انداخته است.

همچنین این اقدام غربی ها در حالی صورت گرفته که کشورهای تحریم کننده آنروا تاکنون هیچ واکنش صریحی به کشتار 152 کارمند این نهاد وابسته به سازمان ملل از 7 اکتبر تاکنون در حملات اسرائیل به غزه از خود نشان نداده اند.

این مساله البته علاوه بر واکنش منفی سازمان ملل با مخالفت برخی کشورها و نهادهای اروپایی نیز مواجه شده است نروژ و ایرلند از عدم ورود به تحریم «آنروا» خبر دادند و گفتند که به کمک های خود به آنروا ، ادامه خواهند داد.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن اعلام حمایت خود از آنروا در واکنش به فضاسازی‌های اخیر رژیم صهیونیستی علیه این نهاد سازمان ملل گفت که آنروا شریان حیاتی میلیون‌ها فلسطینی است که از گرسنگی و شیوع بیماری رنج می‌برند.

وی افزود: "باید درباره ادعاهای مطرح شده درباره آنروا تحقیق مستقلی صورت بگیرد اما توقف تامین مالی این نهاد سازمان ملل به معنای مجازات جمعی است."

بورل پیش از این نیز گفته بود: "اکثر کشورهای اتحادیه اروپا این اعتقاد را دارند که جایگزینی برای آنروا (در غزه) وجود ندارد."

با این حال به نظر می رسد که کارزار غربی ها علیه آنروا هم چنان ادامه داشته باشد.مسلما تعلیق کمک ها به آنروا با توجه به لزوم کمک رسانی های سریع و گسترده به دو میلیون نفر از مردم غزه که دچار کمبود شدید و در واقع قحطی شده و از دسترسی به ابتدایی ترین نیازهای انسانی نیز به دلیل جنگ و محاصره توسط رژیم صهیونیستی محروم شده اند می تواند منجر به بروز فاجعه ای انسانی در غزه به مراتب بدتر از وضعیت وخیم کنونی شود.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

 

 

سازمان ملل آنروا غزه کمک مالی