ایران پرس - با وجود تشدید ناآرامی ها و اختلافات دولت افغانستان با گروه طالبان، رئیس جمهوری این کشور می گوید که افغانستان بیش از هر زمانی به صلح نزدیک شده است.

"محمد اشرف غنی" در سخنانی به مناسبت روز جهانی صلح با بیان اینکه افغانستان بیش از هر زمانی به صلح نزدیک شده است اعلام کرد: جنگ راه حل خوبی نیست و تمام مراجع دینی، ادامه جنگ در این کشور را حرام میدانند.

رییس جمهوری افغانستان افزود: دولت وحدت ملی در طول پنج سال گذشته برای دست‌یافتن به صلح پایدار، عادلانه و باعزت در کشور تلاش‌های زیادی انجام داده است که در نتیجه‌ این تلاش‌ها موضوع صلح افغانستان از حاشیه به متن آمده و تحقق صلح از یک رویای دور به یک واقعیت نزدیک و دست‌یافتنی مبدل شده است.

"محمد اشرف غنی" تاکید کرد: بهترین راه حل منازعات 40 ساله در افغانستان مشارکت سیاسی و حمایت از انتخابات و نظام جمهوری در این کشور است.

در حالی که حملات گروه طالبان همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان افزایش پیدا کرده است، سخنان رییس جمهوری این کشور درباره نزدیک بودن صلح با تردیدهای جدی مواجه است.

بخشی از سخنان اشرف غنی درباره آنکه دردوره دولت وحدت ملی افغانستان که روزهای پایانی فعالیت خود را سپری می کند، مسئله صلح از حاشیه به متن آمده است، می تواند نشانه ای از تلاش های وی برای بازگرداندن ثبات و آرامش به این کشورباشد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

امضای توافقنامه صلح بین دولت افغانستان و حزب اسلامی این کشور به رهبری "گلبدین حکمتیار" نیز بخشی از کارنامه "اشرف غنی" در خصوص برقراری صلح و تحقق آشتی ملی است که سبب شد تا این گروه پس از سال ها درگیری و جنگ، زیستن در فضای غیر تنش و آشوب را انتخاب کند که بر کاهش ناامنی  در افغانستان هم تاثیر مثبت داشته است.

برغم تلاش و اقدامات دولت وحدت ملی افغانستان، اما از نظر مردم و جامعه مدنی این کشور در مسیر صلح نتوانست گام های اساسی و تعیین کننده ای بردارد که تصمیم اشرف غنی برای انحلال شورای عالی صلح به عنوان نهادی تخصصی که ماموریت استقرار صلح را عهده دار بود، نشان د اد که رئیس جمهوری افغانستان نیز از عملکرد این شورا راضی نبوده است. چنین تصمیمی به تبع تایید موضع منتقدانی بود که دولت کابل را فاقد راهبردی عملیاتی و شفاف برای پایان دادن به جنگ و برقراری ثبات می دانند.

"محمد خان" از فعالان سیاسی در افغانستان می گوید؛ شورای عالی صلح افغانستان در روند مذاکرات صلح دولت کابل نقشی ندارد وانحلال این شورا به نفع این کشور است. این شورا پس از روی کار آمدن حکومت وحدت ملی هیچ فعالیتی نداشت.

در شرایطی که تنها چند روز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باقیمانده است، سخنان اشرف غنی بیش از آنکه ناشی از واقعیت های موجود درعرصه گفتگوهای صلح با طالبان برای خاتمه درگیری و جنگ باشد، دارای انگیزه های انتخاباتی است که تلاش دارد در واپسین روزهای تبلیغات، نگاه رای دهندگان این کشور را به موقعیت دولت کابل در فضای مذاکرات صلح با طالبان جلب کند.

پیام اصلی اشرف غنی در تاکید برآنکه افغانستان  بیش از هر زمان دیگری به صلح نزدیک شده است، القای این نکته به مردم این کشور است که پیگیری و نتیجه بخشی روند صلح و گفتگوهای مربوط به آن با انتخاب مجدد وی در سمت ریاست جمهوری افغانستان ارتباط مستقیم دارد و چنانچه فرد دیگری در انتخابات پیروز شود، به دلیل نداشتن تجربه لازم در عرصه مدیریت روند صلح، دست یابی به مطالبه ملی در استقرار ثبات و آرامش بسیار دشوار و زمانبر خواهد بود.139/118

نویسنده: محمد رضا عسگری

بیشتر بخوانید:

هشدار «غنی» درباره استفاده از راهکارهای نادرست برای دستیابی به صلح در افغانستان/تحلیل

اشرف‌غنی: افغانستان هرگز به سال‌های سیاه بازنمی‌گردد

دیدگاه اشرف غنی درباره خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان/ تحلیل