به گزارش لس آنجلس تایمز، مخالفت رئیس جمهوری برگزیده آمریکا با این توافق، سبب ابراز نگرانی کشورهای عضو از جمله مالزی، سنگاپور و ویتنام شده است.
مصطفی محمد وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات گفت، اجرایی نشدن توافق همکاری های دو سوی اقیانوس، مالزی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی افزود که این توافق برای مالزی بسیار مهم است چرا که می تواند به افزایش تولید ناخالص داخلی، ایجاد اشتغال و کسب درآمد در این کشور کمک کند.
نگرانی از سرنوشت مبهم تی.پی.پی تنها به مالزی محدود نیست و ویتنام و سنگاپور نیز که از کشورهای عضو این توافق تجاری هستند نیز نظاره گر سرنوشت آن هستند.
تی.پی.پی که بزرگترین توافق تجارت آزاد جهان است بنا به ادعای آمریکا می تواند فرصت های شغلی زیادی در کشورهای عضو ایجاد کند، اما این توافق از سوی دونالد ترامپ مورد مخالفت واقع شده است.
مالزی، پرو، برونئی، کانادا، ژاپن، مکزیک، شیلی، نیوزیلند، سنگاپور، ویتنام، استرالیا و آمریکا کشورهایی هستند که در این توافق تجاری مشارکت دارند.
اگرچه این توافق، 12 کشور را که حدود 40 درصد از اقتصاد جهان را در اختیار دارند، گردهم آورده است، اما از آنجایی که ترامپ با آن مخالف است و از طرفی نیز نیازمند تایید کنگره آمریکا است، ممکن است به سرانجام نرسد.
ترامپ در سخنرانیهای انتخاباتی خود سنگاپور را در کنار کشورهایی همچون هند، چین و مکزیک متهم به دزدیدن فرصت های شغلی از آمریکا کرده و وعده داده بود، توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام را که نابود کننده فرصت های شغلی در آمریکا است، متوقف می کند.