ایران پرس- «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در ادامه سفرش به چند کشور اروپایی بعد از دیداری از ایتالیا وارد فرانسه شد.

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در دیدارش از آلمان درباره توسعه مناسبات دوجانبه، تحولات منطقه خاورمیانه و آخرین تحولات اروپا با مقامات آلمان رایزنی کرد. گفت‌ وگو در خصوص مهم‌ترین مسائل دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله برنامه‌های ظریف در پاریس نیز است.

ظریف روز گذشته در رم پایتخت ایتالیا با «لائورا بولدرینی»، رئیس مجلس نمایندگان، «پائولو جنتیلونی»، نخست وزیر و «آنجلینو آلفانو» وزیر خارجه ایتالیا دیدار و درباره توسعه مناسبات دوجانبه، اجرای «برجام» و مسائل مهم منطقه‌ای و بین المللی گفت وگو کرد.

بی تردید منافع مشترکی در روابط ایران و کشورهای اروپایی از جمله در زمینه اقتصادی وجود دارد. در این زمینه المان، ایتالیا و فرانسه  از شرکای اصلی تجاری و اقتصادی ایران محسوب می شوند.

تونی کرادینی، قائم مقام بخش توسعه بازرگانی سفارت ایتالیا در تهران در باره سطح روابط دو کشور می گوید: ایران دارای ظرفیت و پتانسیل های فرهنگی و اقتصادی بزرگی است واز لحاظ سیاسی نیز قدم های بسیار بزرگی بین ایتالیا و ایران برداشته شده است و دو کشور در این زمینه چندین تفاهم نامه همکاری امضا کرده اند. 

با این حال نشریه ایتالیایی «لا رپوبلیکا» در شماره اخیر خود با انتقاد از اقدامات امریکا بعد از برجام و کارشکنی در اجرای  قراردادهای اقتصادی ایران و کشورهای اروپایی نوشت:  امریکا با اقداماتش به شرکت های ارو پایی زیان  می رساند و قرار دادهای ایران و ایتالیا را نیز به مخاطره انداخته است.

در عرصه تعاملات سیاسی نیز زمینه های همکاری تقویت شده است. اما تحقق کامل این اهداف نیازمند همکاری و تعاملات قوی تری است. در شرایط کنونی نمی توان برخی جریان ها را  که در این روند موانعی  ایجاد کرده است نادیده گرفت. 

امریکا بعدازشکست پروژه ادعا سازی در موضوع هسته ای ایران و امضای برجام به  اقدامات خصمانه ضد ایران ادامه می دهد و سعی دارد اروپا را باردیگر به همسویی با این اقدامات وادارسازد.  بیانیه حقوق بشری اخیر شماری از نمایندگان پارلمان اروپا ضد ایران همزمان با سفر اروپایی ظریف نشاندهنده بخشی از تحرکاتی است که در این زمینه وجود دارد. 

موضوعی که واکنش سخنگوی وزارت خارجه ایران را نیز در پی داشت. «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه با رد این بیانیه گفت: تعداد محدودی از نمایندگان پارلمان اروپا که به ارتباط با برخی گروه‌های معاند و گروهک تروریستی منافقین مشهور هستند، تلاش کردند با سوء استفاده از موقعیت خود ادعاهای غیرواقعی را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران مطرح کنند. 

قاسمی تصریح کرد: ایران ضمن محکوم کردن اینگونه ترفندهای روانی و تبلیغاتی، معتقد به تعامل سازنده و مبتنی بر احترام متقابل با اتحادیه اروپا در همه زمینه‌های مورد علاقه طرفین از جمله در زمینه مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با تروریسم، قاچاق انسان و جنایات سازمان یافته و دیگر موضوعات است.

پیشینه این همکاری ها نشان می دهد ایران و شماری از کشورهای اروپایی  از جمله آلمان؛ ایتالیا و  فرانسه همان طور که در دوره ای برای صلح و ثبات در افغانستان همکاری مشترکی داشتند اکنون نیز می توانند این همکاری ها را برای  کمک به پیشبرد صلح و ثبات منطقه ادامه دهند.

این گفت و گو ها بویژه در قبال مسایل سوریه، عراق  و فلسطین که مرکز ثقل تحولات خاورمیانه محسوب می شود دارای اهمیت راهبردی است. ازاین دید گاه دیپلماسی ایران و کشورهای مستقل اروپایی در شرایطی که دولت آمریکا تمامی هنجارهای متعارف جهانی را بهم ریخته است، می تواند در گذر از این دوران  کارآمد باشد؛ با این حال این تعامل نیازمند حرکتی دو طرفه است.118/110

بیشتر بخوانید:

آنجلینو آلفانو: ایتالیا به دنبال گسترش روابط با ایران است/ ظریف: حمله آمریکا به سوریه باعث تقویت مجدد داعش می شود

ظریف، روز دوشنبه به آلمان و سپس به ایتالیا می‌رود

سفر ظریف به فرانسه