ایران پرس: رئیس جمهوری اسلامی ایران به‌دعوت امیر قطر به دوحه سفر کرد تا علاوه بر پیگیری گسترش روابط دو جانبه، در ششمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز طبیعی (یا اوپک گازی) شرکت کند.

سطح همکاری ایران و قطر و امضای یادداشت تفاهم‌هایی بین دو کشور در جریان این سفر می‌تواند نمایش عالی روابط همسایگی باشد.     

توسعه روابط با همسایگان و کشورهای منطقه و دوست، اولویت اصلی سیاست خارجی دولت «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است. ایران به‌سبب موقعیت جغرافیایی، 15 کشور را در همسایگی خود دارد و فعال کردن همه ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی، فرهنگی و گردشگری در روابط با همسایگان و کشورهای منطقه، به توسعه مناسبات دو و چند حانبه منجر می‌‌شود و تحقق این مهم به‌نفع صلح و امنیت منطقه‌ای است.      

جایگاه مهم قطر در سیاست خارجی ایران

قطر یکی از کشورهای هدف و با اولویت در سیاست خارجی ایران است و مرور تاریخ روابط آنان هم نشان می‌دهد مناسبات دو کشور همواره عمیق و رو به رشد بوده است.

سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به قطر درچارچوب گسترش مناسبات انجام می‌شود و همچنین قطر، نخستین مقصد سفر رئیسی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است که نشان از اهمیت ویژه روابط دو کشور دوست دارد.

زمانی که برخی کشورهای عربی با حمایت آمریکا و حامیانش در منطقه غرب آسیا تلاش داشتند روابط اعراب و ایران را برای همیشه تیره کنند، قطر اما به روابط خوب خود با ایران ادامه داد و همزمان تلاش کرد، نگاه کشورهای حاشیه خلیج فارس به ایران به دور از خواست و هدف آمریکا و متناسب با واقعیت‌های منطقه‌ای باشد.

ایران و قطر همواره معتقد هستند تنها راه حل مشکلات منطقه‌ای و رفع برخی سوء‌تفاهم‌ها همکاری، تفاهم و تعامل سازنده و دوستانه درون منطقه‌‌‌ای است و ایران بارها در سیاست اعلامی و اعمالی خود به این اصل مهم پایبند بوده است.

رئیس جمهوری اسلامی ایران با سفر به دوحه، در دیدار با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر علاوه بر رایزنی در زمینه روابط دوجانبه و راه‌های تحکیم مناسبات، درباره موضوع‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی هم گفت وگو خواهد کرد.

ایران و قطر در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، صنعتی، تجاری، مالی، دریایی، گردشگری، مالی و انرژی، ظرفیت‌های خوبی برای همکاری دارند و گفت وگوی رئیس جمهوری ایران و امیر قطر می‌تواند مسیر گسترش همکاری‌های همه جانبه دو کشور را هموار کند و نتایج خوبی برای تهران و دوحه به همراه داشته باشد.

«علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیروی ایران درباره چارچوب رایزنی سفر رئیسی به قطر گفت: "یادداشت‌تفاهم‌هایی در بخش‌‌های مبادلات برق، اتصال شبکه برق ایران و قطر، مبادلات کالا، سرمایه‌گذاری، توسعه روابط در زمینه مناطق آزاد و تجاری و همچنین فرهنگی و گردشگری امضاء می‌شود."

اعلام شده در حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و امیر قطر، چهار توافقنامه در بخش دریایی و هوایی بین دو کشور امضاء می‌شود. ایران درحال رایزنی فشرده با قطر برای ساخت تونل‌دریایی است. عملی شدن این طرح راهبردی بین ایران و قطر دارای اهمیت ویژه است و بندر دیر بوشهر را به قطر وصل می‌کند. اجرایی شدن تونل دریایی بین ایران و قطر علاوه بر گسترش همکاری دریایی و بندری، توسعه صنعت گردشگری را به همراه خواهد داشت و به نفع منافع ملی ایران و قطر است.

سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به قطر و منتهی شدن آن به توافق‌های مهم می‌تواند فصل جدیدی در روبط همسایگی باشد و ایران همواره در سیاست خارجی خود گسترش روابط با همسایگان و کشورهای منطقه و دوست را در اولویت قرار داده است.

درهمین چارچوب؛ ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران صبح روز دوشنبه پیش از عزیمت به قطر در فرودگاه مهرآباد تهران گفت: "سفر به قطر گامی در مسیر فعال شدن ارتباطات با کشورهای خلیج فارس و استفاده از ظرفیت این کشورهاست و سفر به قطر درچارچوب فعال‌شدن دیپلماسی همسایگی است."

رئیسی: سفر به قطر گامی در جهت ارتقاء روابط بین کشورهای منطقه خواهد بود

نویسنده: علی‌ کرمی

117

بیشتر بخوانید:

 

رئیس‌جمهور تهران را به مقصد دوحه ترک کرد

امروز؛ سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به قطر