ایران پرس: محمد جواد ظریف وزیر خارجه  روز دوشنبه  در جاکارتا پایتخت اندونزی با مقام های این کشور دیدار و درباره  روابط دو جانبه و مسایل منطقه ای و بین المللی رایزنی کرد .

در سیاست خارجی ایران؛ توسعه روابط با شرق جایگاه ویژه ای دارد. سفر اخیر ظریف به آسیای مرکزی و اکنون دیدار از اندونزی ، با همین رویکرد بوده است.

وزیر خارجه کشورمان که روز یکشنبه  وارد جاکارتا شد ؛ در دیدار  با خانم «رتنو مرسودی» وزیر خارجه اندونزی با اشاره به ظرفیت بزرگ روابط تجاری فی‌مابین بر ضرورت تسریع در نهایی کردن موافقنامه تعرفه ترجیحی تاکید و آمادگی طرف ایرانی برای ادامه مذاکرات در این زمینه را اعلام کرد.

 حمایت از حقوق بین الملل و همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تحولات روند صلح درافغانستان از دیگر موضوعات مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اندونزی در این دیدار بود.

اندونزی بزرگ‌ترین اقتصاد جنوب شرق آسیا (آسه آن) و هفدهمین اقتصاد دنیا از نظر تولید ناخالص ملی محسوب می‌شود. این ظرفیت بزرگ اقتصادی زمینه‌ مساعدی را برای  همکاری های دو و چند جانبه را فراهم کرده است.

جمعیت فراوان اندونزی و تلاش دولت برای رفع نیازهای متعدد این جمعیت در عرصه انرژی و سوخت، عرصه مناسبی برای توسعه و تعمیق روابط در بخش‌های تجاری، فنی و اقتصادی ایران و اندونزی است.

در واقع دو کشور درعرصه اقتصاد، صنعت و تجارت ظرفیت های مکمل یکدیگر را دارا هستند و می توانند نیازهای هم را رفع نمایند. بعنوان نمونه ،ساخت  پالایشگاه  و توسعه  نیروگاه‌های آبی با توجه به نیاز روزافزون این کشور به برق ؛ گسترش  صنایع غذایی و تبدیلی وابسته وکشت فرا سرزمینی از زمینه هایی است که  شرکت‌های ایرانی در اجرای انها تجربه های فنی و مهندسی قابل عرضه دارند.

درهمین خصوص وزیر خارجه در دیدار با «جوکو ویدودو »رئیس جمهوری این کشور، آمادگی تهران را برای توسعه هرچه بیشتر روابط اعلام کرد.

رییس جمهوری اندونزی نیز با اشاره به ظرفیت قابل توجه روابط اقتصادی دو کشور، بر رایزنی طرفین در راستای تحقق این ظرفیت تاکید واز افزایش روابط تجاری فی‌مابین استقبال کرد.

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در یک اظهار نظر کارشناسی پیرامون لایحه «موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی» تصریح کرده است؛" سرمایه‌گذاری مشترک بین ایران و اندونزی در جهت صادرات و استفاده از منابع، سرمایه‌ها و تخصص‌های یکدیگر می‌تواند در توسعه اقتصادی و صنعتی موثر و موجب افزایش تولید، اشتغال، بالارفتن سطح درآمد و توسعه همه جانبه اقتصادی – اجتماعی هر دو کشور گردد."

از جنبه سیاسی نیز باید گفت، وجود دبیرخانه اتحادیه اقتصادی آسه‌آن در جاکارتا و همچنین حضور فعال اندونزی در مجامع بین‌المللی، زمینه مناسبی برای نقش آفرینی این کشور در عرصه سیاست خارجی را فراهم کرده است.

اندونزی بررعایت  حقوق بین‌الملل ،حفظ ثبات وهمکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی  با استفاده از ظرفیت های  سازمان ملل، جنبش عدم تعهد وسازمان همکاری اسلامی ،تاکید دارد.این مواضع ،با سیاست خارجی  ایران در جهت تقویت چند جانبه گرایی همسویی دارد. 

با تاکید بر این ویژگی ها، وزیر امور خارجه ایران در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: خرسندم که برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهور، «ویدودو» و وزیر امور خارجه «رتنو مرسودی»، در خصوص ارتقای روابط دوجانبه و هماهنگی نزدیک درباره موضوعات منطقه‌ای و جهانی، ‌ مجددا به جاکارتا بازگشته‌ام.

ظریف  تصریح کرد؛ از اندونزی برای حمایت ارزشمندش در شورای امنیت سازمان ملل در زمانی که رژیم ترامپ درصدد زیرسوال بردن حقوق بین الملل بود، قدردانی کردم. 

بیان این دید گاه ها و موضوعات مورد تاکید مقام های دو کشورنشان می دهد ؛در شرایطی که جهان اسلام به شدت نیازمند حمایت از یکدیگر و مقابله با  جریان‌های افراط گرا و فاصله گرفتن از تفرقه و اختلاف هستند، تهران  و جاکارتا  مصمم هستند از فرصت های موجود برای تقویت همکاری ها در جهت حفظ منافع دوکشور و جهان اسلام استفاده کنند.

نویسنده: جمشید امین زاده 

112

بیشتر بخوانید:

 

دیدار ظریف با رئیس جمهوری اندونزی

تاکید ظریف بر لزوم نهایی‌کردن موافقت نامه تعرفه ترجیحی با اندونزی