محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه سه‌شنبه با هدف شرکت در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس، وارد زوریخ سوئیس شد.

ظریف در فرودگاه بین‌المللی زوریخ، مورد استقبال مهدی عابدی، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوئیس قرار گرفت.

بر اساس برنامه اعلام‌ شده، وزیر امور خارجه ایران قرار است امروز چهارشنبه در چهل و هفتمین دوره مجمع جهانی اقتصاد در داووس تحت عنوان «ایران در منطقه و جهان» سخنرانی کند.

چهل و هفتمین دوره مجمع جهانی اقتصاد روز سه‌شنبه تحت عنوان «رهبری پاسخگو و مسوولیت‌پذیر» در کوهستان داووس سوئیس آغاز به کار کرد.

مهمترین محورهای اجلاس داووس؛ جهانی‌سازی، تجارت آزاد، تغییرات آب و هوایی و پیشرفت اقتصادی خواهد بود. 

مجمع جهانی اقتصاد برای اولین بار در ژانویه 1971 و در شهر داووس توسط کلاوس شواب، اقتصاددان آلمانی راه اندازی شد. شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدریس می‌کرد، داووس را به عنوان مکانی برای همفکری اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریه‌پردازان و هنرمندان انتخاب کرد.

ظریف پس از داووس به کوالالامپور می رود

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران پس‌ از سخنرانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سوئیس را به مقصد کوالالامپور مالزی برای شرکت در نشست فوق‌العاده وزیران امور خارجه سازمان همکاری‌ اسلامی با محوریت موضوع «بررسی وضعیت و حمایت از مسلمانان میانمار» ترک خواهد کرد.

وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به درخواست مالزی روز پنج‌شنبه نشستی فوق‌العاده در کوالالامپور برای بررسی وضعیت اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار برگزار می‌کنند.

مسلمانان روهینگیایی از سال 1982 و در پی تصویب قانونی از حق تابعیت میانمار محروم هستند، دولت میانمار از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان این کشور خودداری می‌کند.

استان راخین در شمال غرب میانمار، از سال 2012 میلادی تاکنون صحنۀ خشونت قومی افراط‌گرایان بودائی علیه مسلمانان بوده است.

خشونت‌ها ضد مسلمانان در میانمار در ماه‌های اخیر تشدید شده و واکنش های نهادهای حقوق بشری و عفو بین الملل را نیز در پی داشته است. 

بنا بر اعلام سازمان ملل، مسلمانان روهینگیا از جمله اقلیت‌هایی هستند که قربانی بیشترین آزار و خشونت در جهان بوده اند.

110/115