ایران پرس-«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهوری فرانسه در حالی سفر سه‌ روزه‌ خود به چین را از روز دوشنبه 8 ژانویه آغاز می کند که امیدوار است در این سفر بتواند "شراکت راهبردی" با پکن برقرار کند. از جمله محورهای اصلی این شراکت،همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و تغییرات آب‌وهوایی هستند. در این سفر یک هیات تجاری متشکل از برخی شرکت‌های بزرگ فرانسوی، ماکرون را همراهی می‌کنند.

مسائل مختلفی در زمینه های آب و هوایی، امنیتی و اقتصادی و نیز مسائل منطقه ای و بین المللی مانند بحران شبه جزیره کره وبحران سوریه در سفر رئیس جمهوری فرانسه به چین مورد بحث قرار می گیرند.

فرانسه امیدوار است که به همراه چین، نقشی تعیین کننده در اجرای توافق آب‌وهوایی پاریس بعد از خروج آمریکا از این توافق ایفا کند.

درباره بحران مزمن شرق آسیا یعنی بحران شبه جزیره کره نیز، ماکرون معتقد است که چین می تواند نقشی کلیدی در کاهش دامنه بحران کنونی ایفا کند.

پشت پرده سفر ماکرون رئیس جمهور فرانسه به چین

به گفته «والرین نیکه» Valerian nike تحلیلگر سیاسی، هدف سران چین این است که رئیس‌جمهوری فرانسه را متقاعد کنند تا در ارتباط با مساله کره شمالی موضع «میانجیگر» را در پیش بگیرد و از «مذاکره» مقابل موضع تهاجمی‌تر آمریکا دفاع کند و در عین حال نقش چین را در منطقه برجسته کند.

در زمینه مبارزه با تروریسم نیز ماکرون خواهان حمایت چین از نیروی مبارزه با تروریسم ساحل آفریقا موسوم به «ساحل جی» 5Sahel G5 است.

جنبه دیگر سفر ماکرون به چین شامل اهداف تجاری و اقتصادی می شود. در این سفر قرار است توافقات بی سابقه ای بیش از 50 مورد امضاء شود که از جمله شامل فروش هواپیماهای مسافربری ایرباس می شود.

هم چنین قرار است که سران دو کشور ایجاد یک صندوق سرمایه گذاری مشترک چین – فرانسه را به ارزش یک میلیارد یورو که از جمله اهدافش کمک به شرکت‌های متوسط است، اعلام کنند.

فرانسه به عنوان دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا به چین بیش از گذشته به عنوان یکی از بازارهای صادراتی اصلی خود می نگردو برای فرانسوی ها این کشور جاذبه خاصی دارد.

چین، روسیه و فرانسه، مثلت اقتصادی نوین

«برونو لومیر» Bruno Lumiere وزیر دارایی فرانسه می گوید: معتقدیم که پیشرفت مناسبات تجاری با روسیه و چین، ممکن است بی اعتمادی های روزافزون درروابط با آمریکا را کاهش دهد.

از همین رو فرانسه درصدد احداث یک خط تجاری از اروپا به پکن از طریق مسکو است.

از سوی دیگر چینی ها نیز از فرانسوی ها انتظارات خاصی دارند که از جمله آنها افزایش سرمایه گذاری فرانسه در چین است.

ضمن اینکه چینی ها به  فرانسه به منزله درگاهی برای دستیابی به انواع فن آوری های پیشرفته غربی تلقی می شود که بویژه آمریکا از این کشور دریغ می کند.

از دیدگاه مقامات ارشد فرانسوی، ورای روابط دو جانبه، چین شریکی غیر قابل جایگزینی در سطح بین المللی چه برای روابط راهبردی و چه برای روابط اقتصادی به شمار می رود.

به نظر می رسد رفتار دولت فرانسه در قبال چین، مبتنی برعملگرایی و توسعه روابط با چین بدون مطرح کردن مساله حقوق بشر است. 134/111

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید:

بلندپروازی‌های «مکرون» برای آینده اروپا

 رویترز: راز موفقیت مکرون در فرانسه