به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی، مرکل در دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر، این موضوع را مطرح کرد و خواستار کمک قاهره برای توقف آنچه شد که هر دو آن را مهاجرت غیرقانونی مینامیدند.
مرکل از نقش مصر در حل بحران لیبی و میزبانی قاهره از پناهجویان سوری تقدیر کرد. وی همچنین خواستار هماهنگی بیشتر در این زمینه شد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفت: «ما در حال انجام مأموریتی مشترک برای بهبود وضعیت زندگی پناهجویان هستیم و به این روند ادامه میدهیم.»
عبدالفتاح السیسی گفت مصر، هماکنون میزبان حدود 5 میلیون پناهجو است که در میان مردم مصر و نه در اردوگاههای پناهجویان زندگی میکنند.
وی گفت قاهره در جبهۀ مقدم جنگ علیه تروریسم قرار دارد و همکاری با آلمان دربارۀ این موضوع مهم را افزایش خواهد داد.
عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر، گفت: «میخواهم تأکید کنم که مصر با هوشیاری مردمش، در جنگی قاطع علیه تروریسم و افراطیگری قرار دارد و در خط مقدم دفاع علیه این خطر دوجانبه که میدانیم خانه یا مذهبی ندارد، است. ما به دنبال گسترش هماهنگی با دوستان آلمانی خود هستیم.»
برخی سیاستمداران بر اهمیت زمان دیدار سران مصر و آلمان تأکید دارند.
جمال بیومی، وزارت همکاری بینالمللی مصر، گفت: «این زمان مهم است زیرا آلمان رهبری گروهی از نیروها را در مبارزه علیه تروریسم به عهده دارد. مصر برای برقراری صلح و ثبات در منطقه بسیار مهم است و بدون برقراری ثبات در مصر، ثبات در هیچ جای دیگر در خاورمیانه برقرار نخواهد شد.»
اگرچه کارشناسان دربارۀ اینکه مصر چهکار بیشتری بهمنظور جلب رضایت اروپا در زمینۀ مبارزه علیه پناهجویان غیرقانونی میتواند انجام دهد، تردید دارند.
سعید صادق، کارشناس سیاسی، گفت: «با هجوم پناهجویان به اروپا، وی به دنبال راهحل است و یکی از راهحلها دستکم با نخستوزیر تونس که از برلین دیدن کرد، مطرحشده است؛ این راهحل این است که تونس و مصر بخشی از پناهجویان سوری را بپذیرند. لیبی هماکنون به مرکز صادرات تروریست و پناهجویان غیرقانونی تبدیلشده است، ما امیدواریم که موفقیت روی دهد اما نمیدانیم مصر چگونه میخواهد پناهجویان بیشتری بپذیرد.»
مرکل و السیسی همچنین دربارۀ روابط دوجانبه در بخشهای مختلف از جمله در صنعت برق گفتگو کردند. آلمانها وعده دادهاند که ظرفیت تولید برق در مصر را تا 50 درصد افزایش دهند.
مرکل در آلمان از زمان آغاز بحران پناهجویان در اروپا، سیاست درهای باز را در پیش گرفت. بسیاری در اروپا و برخی منتقدانش در آلمان از سیاستهای آنگلا مرکل بهویژه اصرار وی بر سیستم سهمیهبندی پناهجویان که نیازمند بر عهده گرفتن بار آن از سوی همه اعضای اتحادیه اروپا بود، انتقاد کردند. سفر صدراعظم آلمان به مصر و وعدههای وی برای کمک به قاهره علیه آنچه وی مهاجرت غیرقانونی میخواند، به نظر میآید با هدف جلب رضایت برخی از منتقدانش صورت گرفته است.113/112
بیشتر بخوانید:
نگاهی به اهداف سفر مرکل به قاهره/تحلیل
ثبت 3500 حمله ضد پناهجویان در آلمان
تشدید اختلافات در آلمان و اتحادیه اروپا درباره پناهجویان/ تحلیل
وعده های رییس جمهوری مصر برای مقابله با مهاجرت های غیرقانونی