به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رامیز الاکبروف، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، روز پنجشنبه اعلام کرد، مارتین گریفیتس در هفتههای آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا با مقامات ارشد دولت طالبان در خصوص ممنوعیت کار امدادگران زن در این کشور گفت وگو کند.
الاکبروف تصریح کرد، نیازهای بشردوستانه در افغانستان بسیار زیاد بوده و سازمان ملل متعهد به ماندن در این کشور و ارائه کمک است.
این مقام سازمان ملل گفت: سازمان ملل فعالانه در تلاش است تا ممنوعیت کار زنان امدادگر در افغانستان را لغو کند.
سفر گریفیتس به افغانستان در حالی است که عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد دولت موقت طالبان 24 دسامبر اعلام کرد که استخدام زنان در سازمانهای محلی و بین المللی مردم نهاد در افغانستان تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمده است.
وزارت تحصیلات عالی طالبان هم 20 دسامبر طی نامهای به تمام دانشگاه های دولتی و خصوصی افغانستان دستور داد که زنان این کشور «تا اطلاع ثانوی» حق ادامه تحصیل در دانشگاه ها را نخواهند داشت.
شورای امنیت سازمان ملل متحد سه شنبه گذشته در بیانیه ای که همه 15عضو شورای امنیت با آن موافقت کرده اند، افزود: ممنوعیت حضور زنان و دختران در دبیرستانها و دانشگاهها در افغانستان بیانگر کاهش فزاینده احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی در این کشور است.
این شورا افزود: ممنوعیت کارمندان زن در نهادهای بشردوستانه، تاثیرات قابل توجه و فوری بر عملیات های بشردوستانه در افغانستان، از جمله عملیات های سازمان ملل خواهد داشت.
شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد این محدودیتها با تعهدات طالبان در قبال مردم افغانستان و همچنین انتظارات جامعه جهانی در تضاد است و خواستار لغو آنها شد.
سازمان ملل نیز شنبه گذشته در واکنش به این دستور طالبان در بیانیهای اعلام کرد، چنین دستوری نقض آشکار اصول بشردوستانه است که بنیادیترین حقوق زنان را نقض میکند.
طالبان با وجود وعدههای مکرر در گذشته مبنی بر اینکه به حقوق اساسی همه افغانها احترام خواهند گذاشت، به طور فزاینده زنان را از حق زندگی عمومی محروم کردهاند.125