وزیر کشور روز دوشنبه در سفر به اسلام آباد با نخست وزیر، وزیر کشور و فرمانده ارتش پاکستان دیدار و گفت و گو کرد.

در سفر احمد وحیدی، وزیر کشور و هیات همراه به پاکستان، موضوعات مختلف از جمله مدیریت مرزی و تقویت روابط دوجانبه در زمینه های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و همچنین همکاری های چندجانبه و تحولات منطقه ای بررسی شد.

عمران خان، نخست وزیرپاکستان در این دیدار با ابراز خرسندی از تحولات مثبت در روابط دیرینه میان دو کشور همسایه، بر ظرفیت‌های گسترده موجود در زمینه‌های مختلف برای تقویت همکاری‌های دو جانبه تاکید کرد.

وزیر کشور نیز با اشاره به روابط حسنه دو کشور در بخش‌های سیاسی، دفاعی و امنیتی، همکاری‌های اقتصادی دو جانبه و استفاده از ظرفیت‌های موجود را با اهمیت توصیف کرد.

ایران و پاکستان از روابط عمیق و گسترده ای برخوردار هستند و دیدارهای مختلف میان مقام های دو کشورهمسایه به طور مستمر انجام می‌شود.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و عارف علوی، رئیس جمهوری پاکستان 28 نوامبر در جریان سفر به ترکمنستان دیدار و بر توسعه روابط دو کشور تاکید کردند.

 توسعه تجارت با همسایگان و کشورهای منطقه از اولویت های سیاست خارجی دولت سیزدهم ایران است و بر همین اساس مقامات ایران و پاکستان 7 نوامبر سه موافقتنامه در راستای ارتقای مناسبات تجاری امضا کردند.

 توسعه روابط اقتصادی و تجاری در یک بازه زمانی ۵ ساله، طراحی مکانیزمی برای تهاتر، رفع موانع غیرتعرفه ای، همکاری نمایشگاهی، تمدید برنامه ۵ ساله همکاری های تجاری تا سال ۲۰۲۷ و ایجاد بازارچه مرزی مشترک از اهم مفاد این سه موافقتنامه است.

با افتتاح طرح ریلی اسلام‌آباد ـ تهران- استانبول موسوم به قطار کانتینربر اکو  (ITI)  در 21 دسامبر نیز زمینه توسعه تجارت دوجانبه ایران و پاکستان بیش از پیش فراهم شده است.ایران و  پاکستان در کنار تعامل و همکاری های نزدیک دوجانبه، رایزنی‌های مستمر و سازنده‌ای در بحث منطقه و تحولات پیرامون آن دارند.

 بر همین اساس همکاری‌های امنیتی و تبادل اطلاعات برای مقابله با تروریسم و حفظ امنیت پایدار در مرزهای مشترک ایران و پاکستان در دستور کار مقامات این دو کشور همسایه قرار دارد. 

اکنون با توجه با تحولات منطقه و از جمله شرایط افغانستان که مرزهای طولانی با ایران و پاکستان دارد، دغدغه‌های مشترکی در زمینه تسری ناامنی و نفوذ گروه‌های افراطی در ایران و پاکستان وجود دارد، این زمینه‌ها مستلزم ایجاد سازوکارهای مشترک است و در سال‌های گذشته همواره همکاری‌های مشترک مرزی، اطلاعاتی و امنیتی دو کشور توانسته است برای مقابله با این گروهها و حفظ امنیت در مرزها موثر واقع شود.

همچنین افزایش امنیت میان ایران و پاکستان یک ضرورت برای اجرای موفقیت آمیز کریدور اقتصادی چین و پاکستان، سی پِک  (CPEC)  محسوب می شود که بخشی از پروژه یک کمربند- یک جاده است.

بدیهی است، ایران و پاکستان با  بیش از نهصد کیلومتر مرز مشترک، منافع و دغدغه‌های مشترک فراوانی دارند؛ دوکشور دارای اشتراکات دینی، فرهنگی و آداب و رسوم مشترک می باشند و به دلیل همسایگی، هزینه های تجارت بین دو کشور نسبتا کم و تامین کننده منافع دو طرف است.

پایانه‌های مرزی، حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و بازارچه‌ها فرصت خوبی برای کمک به توسعه همکاری‌های دوجانبه اقتصادی است؛ همچنان که تجارت از مقصد پاکستان به ایران و سپس ترکیه نیز می تواند موجب اتصال پاکستان از طریق خط ریلی اکو به اروپا شود.

متین حیدر، کارشناس امور دفاعی در پاکستان درباره اهمیت روابط دو کشور و سفر وزیر کشور ایران به پاکستان می گوید: با توجه رویکرد مداخله جویانه غرب درقبال منطقه به ویژه کارشکنی دربحث همکاری میان همسایگان، سفر وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، مصداق همگرایی تهران-اسلام‌آباد برای امنیت منطقه و تامین منافع مشترک است.

نویسنده:عقیقی

116

بیشتر بخوانید:

تشکیل کارگروه مشترک ایران و پاکستان برای پیشبرد همکاری‌های دوجانبه

بررسی آخرین تحولات روابط دوجانبه و منطقه‌ای در دیدار وزیر کشور با فرمانده ارتش پاکستان

نخستین جلسه دادگاه سرکرده گروه تروریستی تندر و دیدار وحیدی با سفیر پاکستان در تهران

ظرفیت‌های بالای ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های اقتصادی

حمایت پارلمان پاکستان از راه‌اندازی قطار مسافربری با ایران