ایران پرس-پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان برای دیداری چهار روزه از میانمار روز دوشنبه 27 نوامبر وارد یانگون بزرگترین شهر این کشور واقع در شرق آسیا شد.

سفر پاپ به میانمار سه ماه پس از آغاز دور جدیدی از پاکسازی نژادی اقلیت مسلمان روهینگیایی این کشور انجام می شود.

صدها نفر از اقلیت کاتولیک میانمار از رهبر کاتولیکهای جهان هنگام ورود به یانگون  استقبال کردند.

حدود هفتصد هزار نفر از جمعیت 51 میلیون نفری میانمار کاتولیک هستند. آنها در امنیت کامل در میانمار زندگی می کنند اما یک میلیون مسلمان روهینگیایی در ایالت راخین سالها از تبعیض و رفتار نژادپرستانه بودائیان افراطی تحت حمایت دولت این کشور رنج می برند.

بودائیان افراطی با حمایت مستقیم ارتش این کشور دور جدیدی از قتل، شکنجه و تجاوز به دختران و زنان و آوارگی صدها هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگایی را آغاز کردند.  

آوارگان روهینگیایی

آنها مسلمانان روهینگیایی را نه به عنوان یک شهروند و نه  یک اقلیت قومی به رسمیت نمی شناسند و آنها را مهاجرانی بنگالی می دانند به همین دلیل به شدت از استفاده از نام روهینگیایی دوری می کنند.

حتی «چارلز مائونگ بو» اسقف میانمار پیش از سفر پاپ به او توصیه کرد از نام روهینگیا استفاده نکند تا موجب برانگیختن خشم دولتمردان میانمار نشود. 

دور جدید پاکسازی نژادی مسلمانان روهینگیایی بی سابقه ترین جنایات از سال 1948 یعنی استقلال برمه و بعد تغییر نام این کشور به میانمار است.

در هفتاد سال گذشته بودائیان حاکم بر میانمار همواره به دنبال حذف کامل مسلمانان روهینگیا از ایالت راخین بودند.

در این مدت بیش از 20 بار به مسلمانان روهینگیایی به شکلهای مختلفی حمله شده است و با محروم کردن آنها از همه حقوق شهروندی و طبیعی تلاش شده  موجودیت آنها را از جغرافیای میانمار پاک کنند.

سازمان ملل در گزارشی مسلمانان روهینگیا را مظلوم ترین اقلیت جهان نام نهاد.

از زمان آغاز دور جدیدی از نسل کشی و پاکسازی نژادی مسلمانان روهینگیایی بیش از هزار نفر به فجیع ترین شکل ممکن کشته شده به دهها هزار زن تجاوز شده است و حدود  620 هزار مسلمان روهینگیایی به بنگلادش رانده شدند.

اوضاع وخیم انسانی در اردوگاه آوارگان روهینگیا

آنها در اردوگاههایی اسکان داده شدند که دسترسی به کمترین امکانات زندگی ندارند.

با وجود آنکه سازمان ملل و نهادهای مدافع حقوق بشر به وقوع فاجعه انسانی در میانمار و وضعیت بسیار وخیم آوارگان روهینگیایی در بنگلادش در گزارشهای متعددی اذعان کرده اند دولت میانمار حتی چهره شناخته شده آن آنگ سان سوچی دارنده مدال صلح نوبل هر گونه بدرفتاری با مسلمانان روهینگیایی را رد کرده اند. 

لحن و ادبیات دولتهای غربی و پاپ رهبر کاتولیکهای جهان با دولتمرادان میانمار به خصوص انگ سان سوچی به پایان دادن به سیاست پاکسازی نژادی روهینگیا و فراهم کردن شرایط بازگشت آوارگان از بنگلادش با خواهش و تمنا است.

آنها بیش از آنکه به گزارش نهادهای مختلف سازمان ملل و دبیر کل این این سازمان از اوضاع وخیم مسلمانان روهینگیا توجه کنند به سخنان دولت میانمار توجه می کنند.

آیا اگر به جای مسلمانان روهینگیایی مسیحیان این کشور با سیاست پاکسازی نژادی مواجه بودند پاپ و دولتهای غربی همین لحن و ادبیات ملایم و خواهش و تمنا را با دولت میانمار داشتند؟

سکوت سوچی دربرابر جنایات ارتش میانمار

آیا خانم آنگ سان سوچی را همچنان مفتخر به کسب جایزه صلح نوبل نگه می داشتند؟ 

مسلمانان روهینگیایی کشته و آواره می شوند و دولتهای غربی در قبال این جنایات اقدام عملی انجام نمی دهند فقط بخاطر اینکه مسلمان هستند. 134/111

نویسنده: مرتضی مکی 

بیشتر بخوانید:

اسکان آوارگان روهینگیایی پس از بازگشت به میانمار در اردوگاه‌های موقت

پاپ با آوارگان روهینگیایی دیدار می کند

افزایش شمار آوارگان روهینگیایی در بنگلادش+ ویدئو

فرار بیش از شش صد هزار تن از آوارگان روهینگیایی به بنگلادش

آوارگان روهینگیایی
سکوت سوچی دربرابر جنایات ارتش میانمار