علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان به منظور دیدار با مقامات بلژیک و اتحادیه اروپا در راس هیاتی به بروکسل سفر کرده است.

جمشید امین زاده- سفر سه روزه صالحی به بروکسل، مقر اتحادیه اروپا که به دعوت "کانیئته"، کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا و مقامات کشور بلژیک از روز دوشنبه آغاز شد، فرصتی برای گفت وگو در زمینه همکاری های هسته ای فراهم کرده است.

برنامه فعالیت های هسته ای ایران، بعد از برجام، روال عادی خود را طی می کند.

مذاکرات صالحى با مقام های بلژیک نیز در همین راستا دنبال می شود.

دراین دیدارها در خصوص همکاری‌های ایران و اتحادیه اروپا و مناسبات ایران و بلژیک نیز مذاکره خواهد شد.

انتظار می رود، در این سفر اسنادى نیز در زمینه گسترش روابط تهران - بروکسل مورد توافق قرار گرفته یا امضا شود.

این سفر در شرایطی است که یک سال از امضای برجام می گذرد و در این مدت این توافق از جنبه های مختلف تا حدودی محک خورده است.

در اجرای برجام، ضعف ها و نقاط قوت در کنار هم وجود دارد، اما از هر زاویه ای که به برجام نگاه شود، می توان به این جمع بندی رسید که این توافق، الزامات و تعهداتی دوطرفه دارد که باید به آن عمل شود.

ایران به همه تعهدات فنی و اقدامات اعتماد ساز، عمل کرده است.

این موضوع در گزارش چند روز قبل یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، باردیگر مورد تایید قرار گرفت.

با این حال در روزهای اخیر، برخی محافل خبری درغرب سعی کردند با مطرح کردن ادعایی موهوم درباره برجام، تبلیغاتی را علیه این توافق براه اندازند، ادعایی که سعی دارد این گونه القا کند که ایران در موضوع هسته ای جدای از آنچه درچارچوب توافق برجام امضا شد، توافق های پنهانی نیز در حاشیه برجام داشته است که به ایران اجازه می‌دهد تا خط قرمزهای توافق هسته‌ای را رد کند.

ادعایی که از سوی صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران رد شد.

علی اکبر صالحی، در گفتگو با "کیودو نیوز" ژاپن اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مذاکرات هسته ای، هیچ توافق و همکاری محرمانه‌ای با غرب نداشته است.

صالحی ادعاها در این زمینه را ناشی از اطلاعات نادرست دانست و تصریح کرد: ایران هیچ گونه توافقنامه محرمانه ای در زمینه مسائل هسته ای ندارد.

برجام، توافقی دوجانبه بین ایران و امریکا نیست، بلکه حاصل جمع توافق با شش کشور شامل امریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است.

بنابراین، طرح مسئله توافق پنهان در حاشیه برجام، ادعایی بی اساس است که از سوی محافلی در داخل امریکا بعد از اجرای برجام، روی آن مانور داده می شود که البته این ادعا سازی با مصرف تبلیغاتی در انتخابات امریکا بین دو حرب جمهوریخواه و دموکرات است و اساسا" ربطی به اصل برجام ندارد.

سفر صالحی به بروکسل در واقع ناظر بر این نکته است که ایران قویا" پیگیر حقوق هسته ای خود در جهت پیشبرد اهداف صلح آمیز در زمینه انرژی هسته ای است و اجازه نخواهد داد که تعهدات طرف های برجام تحت الشعاع مسایل انحرافی قرار گیرد.

بدیهی است، همکاری در جهت توسعه برنامه های هسته ای ایران، نه تنها توافقی پنهان نیست، بلکه بخشی از تعهداتی است که طرف های توافق ملزم به اجرای آن هستند.

از جمله این تعهدات خرید آب سنگین، توسعه طرح های جدید در راکتور اراک و مشارکت آژانس در پیشبرد برنامه های تحقیقاتی در صنعت هسته ای با مصارف متنوع است.

سفر رییس سازمان انرژی اتمی ایران به بلژیک نیز در همین چارچوب قابل ارزیابی است.