ایران پرس - «فایز السراج» نخست وزیر لیبی که ریاست دولت وحدت ملی این کشور را بر عهده دارد، فردا یکشنبه به سودان سفر می کند.

فایز السراج نخست وزیر لیبی که ریاست دولت وحدت ملی لیبی را بر عهده دارد و جامعه بین المللی نیز مشروعیت آن را به رسمیت می شناسد، قرار است در این سفر ضمن دیدار با مقامات سودان چند قرارداد همکاری با مقامات خارطوم امضا کند.

توافق نامه برای تشکیل کمیته مشورتی سیاسی مشترک میان وزارت خانه های امور خارجه لیبی و سودان از جمله اسنادی است که قرار است در این سفر امضا شود.

بررسی تازه ترین تحولات لیبی و به ویژه نتایج آخرین گفتگوهای عمر البشیر با ژنرال «خلیفه حفتر» که قدرت را در شرق لیبی در دست دارد، از دیگر محورهای این سفر است.

دولت سودان در سالهای اخیر برای فراهم کردن شرایط گفتگوی سیاسی میان گروههای رقیب در لیبی رایزنی هایی با احزاب و دولت وحدت ملی این کشور انجام داده است.

مقامات سودان دولت وحدت ملی لیبی را که توسط فایز السراج اداره می شود، به رسمیت می شناسد اما روابط متشنجی با خلیفه حفتر دارد.

روابط پیچیده ای میان گروه های شبه نظامی در دو کشور وجود دارد.

برخی تحلیلگران معتقدند شمار زیادی از شورشیان سودانی که از اهالی دارفور در غرب سودان هستند به نیروهای خلیفه حفتر ملحق شده اند و برای او می جنگند.

این در حالی است که مقامات سودان نیز مدعی اند، گروه هایی در لیبی ضمن حمایت کامل از شورشیان دارفور، برایشان تجهیزات نظامی، ماشین و مواد غذایی ارسال می کند.

چنانچه چندی پیش «عبدالواحد یوسف» والی دارفور شمالی، اعلام کرد که نیروهای سودانی بیشتری برای تقویت نیروهای مستقر در مرزهای مشترک با لیبی وارد این منطقه شده‌اند.

قاچاق انسان و حضور باندهای قاچاق در مرزهای دو کشور از دیگر موضوعاتی است که مقامات دو طرف را نگران کرده است.

چندی پیش شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد:

"سودان از اوضاع امنیتی مرزهای این کشور با لیبی نگران است." 

نگرانی های امنیتی سودان درباره امنیت مرزهای این کشور با لیبی و منطقه مثلث امنیتی میان چاد، سودان و لیبی است.

رایزنی ها برای پایان دادن به بحران سیاسی لیبی در حالی همچنان ادامه دارد که تاکنون تلاش ها نتیجه ای در بر نداشته است و همچنان دوگانگی قدرت در لیبی، این کشور را نه تنها با بی ثباتی  سیاسی رو به روکرده است بلکه اکنون بازگشت اعضای گروه تروریستی داعش به لیبی و شرایط وخیم انسانی در این کشور، شرایط را بیش از پیش دشوار کرده است.

در این وضعیت کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه همچنان با همکاری متحدانشان به دخالت ها و سهم طلبی هایشان در لیبی ادامه می دهند.

در این راستا در سفر نخست وزیر لیبی به سودان نیز باید حمایت های عربستان و اتحاد میان سودان و عربستان را در نظر داشت.

فائز السراج نخست وزیر لیبی مورد تایید امارات، مصر و عربستان است و این کشورها اخوان المسلمین را دشمن خود می دانند.

از این رو مذاکرات حفتر با مقامات سودان و امضای توافقنامه های همکاری را نیز باید در این راستا ارزیابی کرد.

آتوسا دینیاریان

116/112

بیشتر بخوانید:

کنسول‌گری سودان در لیبی تعطیل شد

لیبی: ترکیه، قطر و سودان از تروریسم حمایت می کنند