ایران پرس - آمریکا و متحدانش این روزها دایه مهربان تر از مادری شده اند که می خواهند بحران سوریه را از طریق دیپلماتیک مدیریت کنند.

کشورهایی که سوابقشان طی یک دهه گذشته به خوبی این واقعیت را نشان می دهد که ازجمله عاملان اصلی ظهور و بروز داعش و کارشکنی ها برای از بین نبردن این گروه در سوریه بوده‌اند، حالا سندی را به سازمان ملل پیشنهاد کرده اند موسوم به سند واشنگتن که میخواهد سوریه را برای مدیریت بهتر تجزیه کند؛ مساله ای که با واکنش جدی مقامات سوری مواجه شده است.

«بشار الجعفری» رئیس هیئت مذاکره کننده سوری در مذاکرات صلح تأکید کرد: «ما هرگز سند غیر رسمی گروه موسوم به واشنگتن را قبول نخواهیم کرد؛ گروه واشنگتن می‌خواهد چشم‌اندازهای راه حل سیاسی بحران سوریه و همچنین مذاکرات ژنو را از بین ببرد.

آمریکا درصدد اعمال نفوذ سیاسی در سوریه

تشکیل گروهی تحت عنوان «گروه واشنگتن» در واقع، تلاشی از سوی ایالات متحده برای فراهم آوردن زمینه مناسب جهت اعمال نفوذ سیاسی در سوریه پس از متحمل شدن شکست های میدانی و نظامی است.

مساله ای که دیگر صدای دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه را هم در آورده است.

«حسین جابری‌انصاری» دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در امور ویژه سیاسی و مذاکره کننده ارشد ایران در روند آستانه که برای رایزنی پیرامون تحولات منطقه به دمشق سفر کرده است، با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

بشار اسد در دیدار با حسین جابری انصاری  تأکید کرد کشورش به مبارزه با تروریسم با کمکِ ایران و روسیه، ادامه خواهد داد. 

مقاومت دولت و ملت سوریه وحمایت های هم پیمانان آنها یعنی جمهوری اسلامی ایران و روسیه از  سوریه که با تشکیل و تقویت محور مقاومت توانست پس از 7 سال داعش را از سرزمین های تحت اشغال این گروه در سوریه ازاد کند؛ حالا برای گروه واشنگتن به معضلی تبدیل شده که می خواهند هدف ها و ارزوهای ازدست رفته شان در منطقه غرب اسیا را با این سند که طرح تقسیم و تجزیه سوریه را دنبال میکند؛ محقق کنند.

آمریکا در این سند خواستار قرار گرفتن سوریه، تحت قیمومیت بین المللی شده است؛ در این سند بر غیرمتمرکز شدن ساختار سیاسی سوریه از طریق تشکیل دولت های محلی و حذف کامل اختیارات ریاست جمهوری سوریه و اعطای قیمومیت به سازمان ملل در برگزاری همه انتخابات این کشور تصریح و تاکید شده است.

این سند در تضاد کامل با همه طرح ها و تحرکات سیاسی قرار دارد که از ژنو و وین گرفته تا آستانه و سوچی در جریان بوده است و بنا بود بر اساس قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل راه حل سیاسی برای بحران پیدا شود؛ نه در این قطعنامه و نه در هیچ طرح سیاسی دیگر بر فدرالی شدن سوریه و یا قانون اساسی تحمیلی از خارج هیچ اشاره نشده و نقش سازمان ملل نیز به عنوان یک میانجی بی طرف مورد توجه قرار گرفته است.115/111

نویسنده: مریم هدیه لو

بیشتر بخوانید:

واکنش سوریه به طرح تجزیه طلبانه و قیم مآبانه «گروه واشنگتن»/ تحلیل

گزارش: افشاي سند توطئه جديد آمريکا براي اعمال قيوميت بر سوريه

تاکید دی‌میستورا بر حل بحران سوریه از طریق مذاکرات سیاسی+ ویدئو