مقامات نیجریه هشدار داده‎اند که زنان بمب‎گذار گروه تروریستی بوکوحرام پیش از اجرای حملات خود برای جلوگیری از شناسایی شدن نوزادانی را در آغوش می‎گیرند.

به گزارش ایران پرس به نقل از شبکۀ بی‎بی‎سی، گروه‎های تروریستی مدت زیادی است که از زنان برای اجرای بمب‌گذاری‎های انتحاری خود در نیجریه استفاده می‎کنند، اما بررسی موضوع استفاده از نوزادان در این حملات، نشان‎دهندۀ یک روند «خطرناک» است.

در تاریخ 13 ژانویه (24 دی) 2 زن که کمربند انتحاری بر تن داشتند موفق شدند از ایست بازرسی شهر ماداگالی در ایالت اداماوا در شرق نیجریه عبور کرده و پس از منفجر کردن بمب‌هایشان، خود و چهار تن دیگر را بکشند.

پس از بررسی این حملات، مشخص شد این زنان در هنگام عبور از ایست بازرسی، نوزادانی در آغوش داشتند و همین موضوع باعث شده بود که مأمورین آن‎ها را غیرنظامی تلقی کنند.

مظنون اصلی انفجارهای مذکور در نیجریه گروه تروریستی و تکفیری بوکوحرام است که یکی از مشخصه‎های آن استفاده از زنان و دختران جوان در حملات انتحاری است. این گروه هم‌پیمان گروه تروریستی داعش است که طی سال‎های گذشته مرتکب جنایات هولناکی در خاورمیانه و شمال آفریقا شده است.

در سال 2015 میلادی چهار زن سعی در اجرای حملاتی دیگر در شهر ماداگالی داشتند. 2 تن از آن‎ها در ایست‎ بازرسی شناسایی شدند، اما 2 تن دیگر که نوزادانی را در آغوش داشتند، موفق به عبور از ایست و اجرای حملات انتحاری خود شدند.

دولت نیجریه از حدود هشت سال پیش که فعالیت گروه بوکوحرام در ایالت بورنو در شمال شرق این کشور آغاز شد، با تروریست‎های این گروه در جنگ بوده است. خشونت طی این سال‎ها موجب کشته شدن حدود 15 هزار نفر و آواره شدن بیش از 2 میلیون نفر شده است.

در ماه‎های اخیر، نیروهای ارتش و مبارزان غیرنظامی در نیجریه با جلوگیری از ورود مهاجمان به مناطق پرجمعیت، موفق به خنثی کردن چندین حملۀ تروریستی ازجمله حملات انتحاری شدند. تروریست‎ها نیز در واکنش به اقدامات دولت، حملات خود را افزایش داده‎‏اند.

در تاریخ 16 ژانویه (27 دی) دختری جوان که کودکی همراه خود داشت، جلیقۀ انفجاری خود را در دانشگاهی در ایالت بورنو منفجر کرد. در این حمله دست‎کم چهار نفر، ازجمله یک استاد دانشگاه، کشته شدند.

بوکوحرام و سوئه تغذیه نیم میلیون کودک در غرب آفریقا 

توبی لانزر، هماهنگ‎کنندۀ امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد در غرب آفریقا، اعلام کرد که اقدامات گروه تروریستی بوکوحرام در این منطقه زندگی بیش از نیم میلیون کودک را به دلیل سوء‏تغذیه به خطر انداخته است.

وی تأکید کرد اگر این کودکان هرچه زودتر به کمک‌های بشردوستانه دسترسی نیابند، خواهند مُرد و افزود در حال حاضر جوامع بسیاری در این غرب آفریقا نوزادان خود را از دست می‎دهند.

به گفتۀ لانزر وضعیت بسیار اسفناکی بر منطقه حاکم است به‌طوری‌که بسیاری از بزرگ‌سالان حتی انرژی لازم برای راه رفتن را ندارند و در بسیاری از شهرها و روستاها فاقد کودکان 2 تا چهارساله‌ هستند، چراکه همۀ آن‎‏ها به خاطر سوءتغذیه جان خود را ازدست‌داده‌اند.

این مقام سازمان ملل تصریح کرد که مردم نیجریۀ و منطقۀ دریاچۀ چاد نسبت به مناطق دیگر غرب آفریقا با بحران شدیدتری روبرو هستند.

لانزر گفت در مناطق مذکور حدود 11 میلیون نفر به‌شدت به کمک‌های بشردوستانه نیازمند هستند و 7.1 میلیون تن دیگر در ناامنی شدید غذایی به سر می‌برند.113/111

بیشتر بخوانید:

حمله مرگبار بوکوحرام در نیجر

بوکوحرام، مسئول انفجار تروریستی شمال شرق نیجریه

کشته شدن 13 تن از تروریست های بوکوحرام در شمال شرق نیجریه