به گزارش روز پنجشنبه ایران پرس به نقل از رویترز، «بریتی پاتیل» وزیر توسعه بین المللی انگلیس در جمع خبرنگاران در اوگاندا همسایه سودان جنوبی گفت: در سودان جنوبی، قتل و کشتارهای فجیع روی می دهد، روستاها آتش می گیرند، در آن جا سیاست زمین سوخته اجرا می شود، این کشتارها به دلایل قبیله ای صورت می گیرد و بنابراین، می توان گفت که کشتار جمعی است.
پاتیل بعد از بازدید از اردوگاه های شمال غرب اوگاندا که هزاران آواره اهل سودان جنوبی به آن جا پناه برده اند، گفت، دولت «سلوا کر» مانع از رسیدن کمک ها به دست مردم شده و از غذا به عنوان نوعی سلاح جنگی استفاده می کند.
این وزیر انگلیسی افزود، در نشست اخیر خود با سلوا کر به او گفته است که از او انتظار دارد تا از ممانعت از امدادرسانی به مردم جلوگیری و نیز برای پایان دادن به درگیری ها تلاش کند.
وی تصریح کرد:درصورتی که سلوا کر این امر را نپذیرد، جامعه بین الملل متحمل عواقب آن خواهد بود.
پاتیل همچنین از رهبران آفریقایی به علت تحت فشار قرار ندادن دولت سودان جنوبی برای پایان دادن به کشتارها و فجایع و درگیری در این کشور انتقاد کرد و از آن ها خواست که منتظر جامعه بین الملل نباشند و هرچه سریع تر برای پایان دادن به وضعیت این کشور وارد عمل شوند.
شهروندانی که از سودان جنوبی به کشورهای همسایه فرار کرده اند، می گویند که نیروهای دولتی که اغلب آنان از قبیله دنکا ( قبیله سلوا کر رئیس جمهوری سودان جنوبی ) هستند، به کشتارها و جنایت های مختلف علیه قبیله النویر و دیگر قبایل کوچک اقدام می کنند.
ریک ماچار معاون معزول کر وابسته به قبیله النویر است.
طبق اعلام سازمان ملل متحد، خشونت ها در سودان جنوبی به آواره شدن حدود سه میلیون نفر از شهروندان این کشور منجر شده است که بیش از نیمی از آنان به کشورهای همسایه به ویژه اوگاندا رفته اند.
آوارگی مردم سودان جنوبی، بزرگ ترین موج آوارگی از طریق مرزها در آفریقا از زمان کشتار جمعی در رواندا در سال 1994 است.
سازمان ملل همچنین از گرسنگی در بخش هایی از این کشور در فوریه گذشته خبر داده بود.
از دسامبر 2013 و آغاز جنگ داخلی میان نیروهای «سالوا کر میاردیت»، رییس جمهوری سودان جنوبی با نیروهای تحت امر «ریک ماچار»، معاون برکنار شده وی و سرکرده شورشیان این کشور، بحران انسانی در سودان جنوبی تشدید شد.
توافقنامه صلحی که طرفین درگیر در اوت 2015 و تحت فشارهای بین المللی برای پایان دادن به جنگ داخلی در سودان جنوبی امضا کردند نیز موفقیت آمیز نبوده است؛ این درگیری ها هزاران کشته و آواره برجای گذاشته است.127/110
بیشتر بخوانید :
ورود 35 هزار پناهجوی سودان جنوبی به سودان
هشدار سازمان ملل درباره گسترش قحطی در سودان جنوبی
6000 نفر از سودان جنوبی به اوگاندا گریختند