ایران پرس- برخی منابع آگاه در ادلب از ورود حدود 400 نیروی مسلح وابسته به تشکیلات القاعده به استان ادلب سوریه در دو ماه اخیر از طریق مرزهای ترکیه خبر دادند.

پایگاه "سوریاالآن" درگزارشی به قلم «نواف ابراهیم» نوشت: درحالیکه تلاش‌های زیادی برای بیرون راندن تروریست‌های مسلح خارجی از سوریه بر اساس توافق‌های حاصله میان این کشور و هم پیمانانش و کشورهای ضامن آتش بس در سوریه صورت می‌گیرد، برخی منابع آگاه در ادلب اعلام کردند حدود 400 نیروی مسلح وابسته به تشکیلات القاعده در دو ماه اخیر از طریق مرزهای ترکیه، وارد استان ادلب در سوریه شده‌اند.

منابع آگاه یاد شده به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفتند: بیش از 400 نیروی مسلح که همگی تابعیت خارجی دارند و وابسته به تشکیلات تروریستی القاعده هستند، در دو ماه اخیر از طریق اراضی ترکیه و از طریق مناطق مرزی «أطمه» و«سرمدا» وارد استان ادلب شده‌اند.

منابع یاد شده افزودند: این عناصر مسلح به شکل گروه‌های کوچک 8 تا 15 نفره وارد ادلب شده‌اند. منابع یاد شده همچنین به نقل از محافل وابسته به عناصر مسلح سوری در منطقه، یادآور شدند که «اطلاعات موثقی» درباره انتقال این عناصر از کشور یمن با نظارت یکی از کشورهای منطقه وجود دارد.

حال سوال اینجاست که آیا مقامات مسئول سوری چنین اطلاعاتی را دراختیار دارند و آیا این اطلاعات موثق است؟ این عناصر مسلح چگونه وارد اراضی سوریه شده‌اند؟ و در صورت اثبات دست داشتن ترکیه در انتقال آنان، آیا این کشور مورد بازخواست قرار خواهد گرفت؟ سوال دیگر اینکه، با اطلاع از اینکه هزاران نفر از این تروریست‌های خارجی در ادلب حضور دارند، ماموریت واقعی محول شده به آنان چیست؟ آیا آمادگی‌هایی برای مقابله با این عناصر مسلح صورت می‌گیرد؟ هویت این عناصر مسلح چیست و آن‌ها به کدام کشور وابسته‌اند؟

سرتیپ «علی مقصود» کارشناس مسائل نظامی راهبردی و تحلیلگر مسائل سیاسی درباره واقعیت این اطلاعات و نحوه ورود این عناصر مسلح به سوریه و اینکه ورود آنان با هماهنگی کدام طرف‌ها بوده است، گفت: بدون تردید، آمریکا و برخی از هم پیمانان این کشور، وقتی که پایان قطعی نبرد بادیه سوریه و از دست رفتن آخرین مواضع آنان در تلول‌الصفا در افق نمایان شد، تلاش کردند تا در پیشروی ارتش سوریه مانع تراشی کنند، آمریکا بدین منظور سلسله حملات تروریستی را در برخی مناطق و روستاهای شرق فرات اجرا کرد.

این گونه اقدامات به شهر ادلب مربوط می‌شد، زیرا آمریکایی‌ها به جبهه النصره تکیه کردند که گمان می‌کردند قدرت مقابله با دولت سوریه را دارند و می‌توانند با بازگشت به موقعیت قبلی، دمشق را تهدید و ارتش سوریه را تضعیف کنند، در نتیجه، آمریکا به همراه برخی کشورهای منطقه و درصدر آنان ترکیه، تروریست‌هایی را که به گروه موسوم به حراس الدین و به جنبش التوحید پیوستند، به سوریه منتقل کردند.

در واقعیت، آن‌ها این تروریست‌ها را از کشور برادر یمن به منظور تهدید امنیت سوریه و برای ابراز قدرت گروه‌های تروریستی مسلح وابسته به جبهه النصره به سوریه آورده‌اند تا مانع از اجرای عملیات نظامی ارتش سوریه در شهر ادلب شوند. آن‌ها گروه‌های تروریستی مسلح و وابسته به تشکیلات القاعده را به سوریه آوردند تا بر آن‌ها به این جهت که از توانایی‌ها و تجربیات جنگی به ویژه در «سرمدا» و «اطمه» برخوردارند، تکیه کنند.

هدف واقعی از این اقدام، تهدید مناطق غربی شهر حلب است تا ارتش سوریه نتواند محاصره‌ای را که درتلاش است در اطراف منطقه خلع سلاح شده ایجاد کند، تکمیل کند. بدین‌ترتیب، باید حمله‌ای از سه محور به مواضع ارتش سوریه صورت گیرد. این گروه‌های مسلح و گروه‌های دیگر و جبهه‌النصره، گروه‌هایی هستند که درحال حاضر، حملات و عملیاتی را برای سلطه بر جاده حلب – لاذقیه و قطع کامل ارتباط این جاده اجرا می‌کنند، در اینجاست که تلاش ترکیه از طریق ادعا و انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اینکه مقامات نظامی ترکیه به سرکردگان گروه‌های مسلح اعلام کرده‌اند که درصورت آغاز عملیات نظامی ارتش سوریه، ارتش ترکیه بی طرف است، قابل درک است.

این تحلیلگر نظامی درباره هویت تروریست‌هایی که اخیراً به سوریه آمده‌اند و درباره ماموریت‌های اصلی محول شده به آنان گفت: در واقع، توصیف این گروه‌ها و دسته‌بندی آن‌ها که از کشور یمن آمده اند، وجود ندارد، اما اسرایی که در نزد نیروهای سوریه دموکراتیک هستند، ثابت کرده که عناصری از فرانسه، آلمان، عربستان سعودی، و از کشورهای دیگر آمده‌اند، اما مخالفت شدید با تعامل و بازجویی با این عناصر مسلح، از طرف کشورهای غربی است که از طرف گرو‌ه‌های مسلح دچار این لعنت شده‌اند. این ناآرامی‌ها در فرانسه آغاز شده و ممکن است درآینده، فضایی ایده آل را برای این گروه‌های تروریستی به وجود بیاورد و تهدیدی برای همه کشورهای اروپایی محسوب شود.

وی افزود: نبرد ادلب، واین مخالفت کشورهای غربی و درصدر آن آمریکا به این دلیل است که آن‌ها از پیامدهای تحرکات گروه‌های تروریستی نگران هستند. آن‌ها همچنین از یکسره شدن نبرد سرنوشت‌ساز در ادلب نگران هستند و این بدین معناست که این راه به سمت شمال شرق سوریه ادامه خواهد یافت، جایی که آمریکا حضور غیرقانونی دارد. بنابراین، کشورهای غربی و درصدر آن‌ها آمریکا، همه تلاش خود را در جهت جلوگیری از اجرای عملیات نظامی به کار می‌گیرند و ترکیه دراین زمینه، نقشی محوری را ایفا کرد و آمریکا  آن کشور را برای به تاخیر انداختن و بازی از طریق توافق‌های آستانه و سوچی به منظور به تاخیر انداختن این عملیات به خدمت گرفت و درنتیجه، آمریکا که طبق اذعان پنتاگون و سازمان اطلاعات این کشور در همه نبردهای سیاسی و نظامی خود شکست خورده است، حداقل باید در این نبرد پیروز شود.

اینجاست که می‌بینیم که آمریکا برای وارد کردن هم پیمانان خود در کمیته تدوین قانون اساسی سوریه تلاش می‌کند، اما تاکید می‌کنم که هیچ فرصتی برای اجرایی شدن هیچ یک از این سناریوها که آمریکا به دنبال تحقق آن است، وجود ندارد. ما در شرایطی قرار داریم که هر لحظه احتمال شروع عملیات ادلب وجود دارد و شاید شمال شرق سوریه درآینده نزدیک صحنه مقاومت باشد.

مترجم: کبری آقایی

بیشتر بخوانید:

حمله تروریست ها به مواضع ارتش سوریه در استان ادلب ناکام ماند

کمک فرانسه به تروریست ها در ادلب سوریه

"جبهه النصره" توافق روسیه و ترکیه درباره ادلب را نقض کرد