«دان مریکا» Dan Merica، «جرمی دایموند» Jeremy Diamond و «زاچاری کوهن » Zachary Cohen در مقاله ای در تارنمای سی ان ان نوشتند: «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا با اعلام حمایت کره شمالی از تروریسم به تنش ها در شبه جزیره کره دامن زد.
ترامپ روز دوشنبه در جریان نشست کابینه آمریکا با اشاره به حمایت کره شمالی از تروریسم اعلام کرد که وزارت خزانه داری آن کشور تحریم های جدیدی را ضد پیونگ یانگ وضع خواهد کرد.
ترامپ گفت که آمریکا در حالی کره شمالی را کشوری حامی تروریسم اعلام می کند که این اتفاق باید مدت ها پیش می افتاد.
این در حالیست که نام کشور کره شمالی در سال 2008 در دولت «جرج دابلیو بوش» از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج شده بود.
«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن از اینکه ترامپ، کره شمالی را کشوری حامی تروریسم معرفی کرد، استقبال نمود.
آبه گفت: "ژاپن از اینکه آمریکا بار دیگر کره شمالی را در فهرست کشورهای حامی تروریسم گنجاند استقبال می کند. این امر نشان دهنده افزایش میزان فشار آمریکا بر کره شمالی است".
ترامپ گفت: "کره شمالی بارها از اقدامات تروریستی حمایت مالی کرده است. این کشور همچنین از ترور شخصیت ها در کشورهای خارجی حمایت کرده است. معرفی شدن کره شمالی به عنوان کشور حامی تروریسم میزان تحریم ها ضد این کشور را افزایش خواهد داد و مجازات های جدیدی نیز ضد پیونگ یانگ در نظر گرفته خواهد شد. دلیل معرفی شدن کره شمالی به عنوان کشور حامی تروریسم، افزایش میزان فشارها بر رژیم منزوی شده و نابودگر کره شمالی است".
«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: "بر اساس تحقیقات مقام های این وزارتخانه کره شمالی بارها از تروریسم بین المللی حمایت مالی کرده است. دولت کره شمالی از ترور در خاک کشورهای خارجی حمایت مالی کرده است. دولت آمریکا با هدف افزایش حداکثری فشارها بر کره شمالی از کشورهای مختلف دنیا خواسته است تا فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی شان بر کره شمالی را دوچندان کنند.
کشور کره شمالی با برنامه غیرقانونی موشکی و هسته ای اش امنیت و ثبات دنیا را به خطر انداخته، از تروریسم بین المللی حمایت کرده و به اقدامات تحریک آمیز دیگری نیز مبادرت کرده است. «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی باید بداند که تنها راه پیشرفت این کشور، متوقف کردن برنامه موشکی و هسته ای کره شمالی و همچنین متوقف کردن حمایت از تروریسم بین المللی است. کره شمالی باید در سیاست هایش تجدیدنظر کرده و در کنار جامعه بین المللی قرار گیرد".
تیلرسون بااشاره به اینکه اکنون نیز تحریم های گسترده ای ضد کره شمالی وضع شده است گفت:" تحریم های جدید به تحریم های قبلی اضافه خواهد شد. تحریم های جدید آمریکا ضد کره شمالی حاوی پیامی به این کشور است تا از برنامه های خرابکارانه اش دست بردارد. همچنین تحریم های جدید آمریکا ضد کره شمالی حاوی پیامی به کشورهای دیگر است تا در صورت تجارت با کره شمالی به آن پایان دهند".
ترامپ گفت تحریم های جدید ضد کره شمالی روز سه شنبه از سوی وزارت خزانه داری آمریکا و همچنین طی هفته های آتی از سوی دیگر نهادهای این کشور اعلام خواهد شد و با اعمال آن فشارها از راه تحریم به بالاترین حد خود خواهد رسید.
قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم با سفر ترامپ به آسیا در ارتباط است.
«سارا سندرز» سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در نشستی خبری اعلام کرده بود که با پایان سفر ترامپ به آسیا راهبرد آمریکا در قبال کره شمالی اعلام خواهد شد.
ترامپ نیز اخیرا" اعلام کرده بود که دولت آمریکا به زودی بیانیه ای درباره کره شمالی صادر خواهد کرد.
«فرحان حق» Farhan Haq سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد، این سازمان درباره قرار گرفتن کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم از سوی آمریکا، هیچ نظری ندارد. این فهرست، فهرست سازمان ملل نیست".
فعالیت های تروریستی
در سفر ترامپ به آسیا مشخص شد که دولت آمریکا، کره شمالی را کشوری نامشروع می داند که به اقدامات تروریستی مبادرت می کند.
ترامپ در جریان سخنرانی آتشین اش در کره جنوبی با اشاره به اینکه کره شمالی کشوری غیرقابل کنترل است، اعلام کرد: "این کشور از سوی کیم جونگ اون هدایت می شود که یک دیوانه -روانی است. کره شمالی اقدامات خرابکارانه بسیاری در کره جنوبی انجام داده است. کره شمالی برای ترور مقام های کره جنوبی تلاش، به کشتی های این کشور حمله کرده و «اتو وارمبیر» Otto Warmbier را به حدی شکنجه داده که باعث مرگ وی شده است".
مقام های آمریکایی درباره تمایل ترامپ به قرار دادن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم گفتند که خارج کردن پیونگ یانگ از این فهرست نظر دولت های پیشین آمریکا بوده و هدف از آن نیز تشویق کردن کره شمالی به متوقف کردن برنامه های خرابکارانه اش بوده است تا از این راه تهدیدات این کشور برطرف شود اما این راهبرد به نتیجه نرسید.
کره شمالی در دولت های پیشین آمریکا نیز باید در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار می گرفت چرا که شرایط آن را داشت.
«آنتونی روگیرو» Anthony Ruggiero، معاون وزیر پیشین خزانه داری آمریکا گفت:" دیگر برای قرار دادن نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم دیر شده است، چرا که این کشور هر چه می توانسته از تروریسم حمایت کرده است.
ترور «کیم جونگ نام» Kim Jong Nam برادر ناتنی رهبر کره شمالی مهمترین و روشن ترین مثالی است که می توان از حمایت پیونگ یانگ از تروریسم در کشورهای خارجی زد. یک سال پیش، پس از حمله سایبری کره شمالی به شرکت سونی، کره شمالی تهدید کرد که حملاتی مشابه با حملات یازدهم سپتامبر را به سینماهای آمریکا تدارک خواهد داد.
نام کشور کره شمالی نباید در سال 2008 از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف می شد. دولت آمریکا بسیار پیشتر از این باید بار دیگر نام کره شمالی را در این فهرست قرار می داد.
اما، «مینتارو اوبا» Mintaro Oba از اعضای پیشین میز کره شمالی در وزارت امور خارجه آمریکا گفت که قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم نمی تواند در افزایش فشارهای دولت آمریکا بر پیونگ یانگ موثر باشد. با قرار دادن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم فشارهای آمریکا بر آن کشور اضافه نخواهد شد بلکه عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هسته ای دشوارتر از قبل خواهد شد. این اقدام از سوی مقام های کره شمالی به منزله خودداری و جدی نبودن آمریکا درباره مذاکره با آن کشور تلقی خواهد شد. به نظر من کره شمالی به این اقدام آمریکا به مانند همیشه با یک اقدام تهاجمی رسانه ای پاسخ خواهد داد، اما از انجام اقدامات غیر معمول و شتابزده خودداری خواهد کرد".
تیلرسون روز دوشنبه اعلام کرد که قرار دادن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم یک اقدام نمادین است که نشان می دهد این کشور هیچ ارزشی برای جان انسان ها قائل نیست و تنها به قتل و ترور می اندیشد.
این اقدام ممکن است تاثیر عملی آنچنانی نداشته باشد اما خوشبختانه با قرار دادن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم روزنه های امید اندکی که برای این کشور وجود دارد نیز از بین خواهد رفت".
در تحریم هایی که اسناد آن در ماه اوت توسط ترامپ امضاء شد وزارت امور خارجه آمریکا موظف شد تا به کنگره درباره اینکه آیا کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار بگیرد یا خیر، گزارش دهد.
بر این اساس وزارت امور خارجه آمریکا باید در اوائل ماه جاری گزارش خود در اینباره را به کنگره ارائه می کرد اما این وزارتخانه به دلیل افزایش تهدیدات کره شمالی ترجیح داد تا زمان ارائه گزارشش را تا پایان سفر ترامپ به آسیا به تاخیر بیاندازد.
«اد رویس» Ed Royce رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه از اقدام دولت این کشور در قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم حمایت کرد.
تنها طی سال گذشته دولت کره شمالی به کشتن اتو وارمبیر از راه شکنجه و همچنین کشتن برادر ناتنی رهبر این کشور مباردت کرده است. این اقدامات تنها یک اقدام معمولی نیستند که متوقف شده باشند بلکه نشان دهنده ادامه اقدامات تروریستی کره شمالی است. کره شمالی همچنین به برنامه هسته ای و موشکی این کشور شتاب داده و با این اقدام صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخنته است".
اما استقبال جمهوریخواهان از قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم با ابراز تعجب مینتارو اوبا از اعضای پیشین میز کره شمالی در وزارت امور خارجه آمریکا روبرو شد.
کشته شدن اتو وارمبیر در کره شمالی به درخواست ها برای قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم قدرت بیشتری داد تا آمریکا اقدامات گسترده تری را ضد کره شمالی انجام دهد.
تحریم های تاثیرگذار
پیش از این تنها کشورهای ایران، سوریه و سودان در فهرست کشورهای حامی تروریسم دولت آمریکا قرار داشتند.
یک کشور باید به صورت منظم از اقدامات تروریستی در سطح بین المللی حمایت کند تا دولت آمریکا آنرا در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار دهد.
قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم دولت آمریکا امکان دسترسی پیونگ یانگ به کالاهای ساخت این کشور را تا حد امکان از بین خواهد برد و تحریم هایی درباره صادرات ادوات دفاعی یا فروش آن به کره شمالی وضع خواهد شد.
قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم همچنین به دولت آمریکا امکان خواهد داد تا کشورها یا شخصیت هایی راکه با دولت کره شمالی تجارت می کنند را مجازات کند.
«باراک اوباما» رییس جمهوری پیشین آمریکا در سال 2015 نام کشور کوبا را از فهرست کشورهای حامی تروریسم دولت آمریکا خارج کرد و بوش نیز در سال 2006 نام کشور لیبی و در سال 2004 نام کشور عراق را از فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا خارج کرد.
بوش تنها به این دلیل نام کشور کره شمالی را از فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا حذف کرد تا از این طریق با آن کشور درباره متوقف کردن برنامه هسته ای اش به توافق برسد. اما این هدف آمریکا به نتیجه نرسید و کره شمالی به برنامه هسته ای اش ادامه داد تا از این طریق بتواند خاک آمریکا و همچنین خاک کشورهای همسایه اش را با بمب هسته ای هدف قرار دهد.
«تائه یونگ هو» Thae Yong-ho مقام ارشد پیشین کره شمالی که به کره جنوبی فرار کرده است در اوائل سال جاری از قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا استقبال کرده بود.
«تائه یونگ هو» در این باره گفت: "در صورت قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا، امکان خارج کردن کره شمالی از سیستم مالی بین المللی افزایش خواهد یافت و دیگر کشورهای دنیا را نیز تشویق خواهد کرد تا کانال های ارتباطی که کره شمالی برای پیشبرد برنامه هسته ای اش از آن استفاده می کند را شناسایی کنند. قرار گرفتن مجدد نام کشور کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا همچنین تاثیر تحریم هایی که بر آن کشور وضع شده است را افزایش خواهد داد."
«تائه یونگ هو» دومین مقام ارشد کره شمالی بوده است که به همراه همسر و فرزندانش در سال 2016 به کره شمالی گریخت.113/110
منبع: سی ان ان
مترجم: جواد مالکی
بیشتر بخوانید:
ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسایجمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمیآیم
انتقاد کره شمالی از رئیس جمهور امریکا/درخواست ژاپن بر افزایش فشار جامعه بینالمللی به کره شمالی
پیونگ یانگ: کره شمالی به دلیل تهدیدات آمریکا به تسلیحات هستهای نیاز دارد
پیونگ یانگ: «دونالد ترامپ» عامل آتش افروزی در شبه جزیره کره است