ساکنان مناطق شرقی جمهوری دمکراتیک کنگو، همچنان شاهد اعمال «سیاست مرگ» هستند.

به گزارش روز سه شنبه ایران پرس، روزنامه فرانسوی لوموند در یادداشتی به تحلیل وضعیت جمهوری دمکراتیک کنگو پرداخت.

در این یادداشت آمده است؛ برخی مناطق جمهوری دمکراتیک کنگو به دلیل کم توجهی حکومت مرکزی و به دلیل وجود هفتاد گروه مسلح محلی و خارجی، میراث دار اوضاع این کشور در گذشته نه چندان دور است.

در جنگ داخلی کنگو بین سال های 1998 تا 2002 نُه کشور آفریقایی درگیر بودند. این جنگ میلیون ها کشته برجای گذاشت.

منطقه کاسای مرکزی Kasaï central در جمهوری دمکراتیک کنگو (جنوب مرکز) در ماه های اخیر به کانون خشونت مبدل شده است.

درگیری ها و کشتارهای زیادی در این منطقه حادث شده که هزاران آواره برجای گذاشته است. از نظر گروه های مخالف دولت و همچنین برخی دیپلمات های خارجی، این درگیری ها توسط سیاستمداران به راه انداخته شده و توسط همان ها هدایت می شوند.

بحران کاسای مرکزی

سیاست های اعمال شده توسط کینشازا  Kinshasa، «مرگ» به ارمغان می آورد اما کسی از این مسئله چیزی نمی گفت، تا این که ماجرای خشونت ها و بحران در منطقه کاسای مرکزی، این گذشته را یادآوری کرد.

مناطق مرکزی کنگو، قهرمانان ملی و چهره های شاخصی چون پاتریس لومومبا Patrice Lumumba و اتین چیسکدی Etienne Tshisekedi رهبر مخالفان را به کنگو اعطا کرده است.

لومومبا در سال 1961 به قتل رسید و چیسکدی در اول فوریه سال جاری در بروکسل پایتخت بلژیک درگذشت.

جسد وی برای انتقال به کنگو و برگزاری مراسم تدفین همچنان در سردخانه ای در بروکسل نگهداری می شود و دولت همچنان تاریخ انتقال جسد را به  تعویق می اندازد.

کامونیا انساپو Kamwina Nsapu, یکی از چهره های شاخص در این منطقه بود.

وی که رهبر فرقه ای به همین نام بود و در برابر دستورات کینشاسا مقاومت می کرد، در اوت سال 2016 در عملیات نیروهای پلیس کشته شد.

پس از کشته شدن کامونیا انساپو، اعضای فرقه وی، متشکل از مردان، زنان و کودکان با سلاح هایی چون چاقو و چماق به رویارویی با نیروهای دولتی مبادرت می کنند.

درگیری بین اعضای فرقه با نیروهای دولتی از سپتامبر سال 2016 تا کنون 400 کشته و 200 هزار آواره برجای گذاشته است. دو محقق سازمان ملل در منطقه نیز ربوده شده و ده ها گور دسته جمعی در همین منطقه کشف شده است.

جنگ داخلی در کنگو

سِوِرین اوتِسِر Séverine Autesserre, استاد دانشگاه کلمبیا از درگیری های کنگو به عنوان «جنگ داخلی» یاد می کند.

از نظر این کارشناس، حل مناقشات، فقر ناشی از فساد مالی مقامات در جمهوری دمکراتیک  کنگو، تمایل به خشونت را افزایش داده است.  

وی می گوید، زمان آن فرا رسیده است که سازمان ملل، شرکای غربی کنگو و سازمان های غیر دولتی انرژی خود را برای تحت فشار قرار دادن دولت صرف کنند زیرا اصلاحات در ارتش با هدف تقویت توان حکومت و تحکیم حکومت مستبدانه ژوزف کابیلا Joseph Kabila رئیس جمهوری این کشور انجام می گیرد.

علاوه بر مناطق شرقی کنگو، منطقه کاسای مرکزی و همچنین منطقه تانگانیکا Tanganyika در جنوب شرقی این  کشور و کینشاسا پایتخت کنگو نیز صحنه تنش و درگیری هاست.

افرادی که در این شهر به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته می شوند دریافته اند که سیاست دولت این است: روشن نگاه داشتن آتش مناقشات و ثروتمند تر شدن حاکمان.

دوران ریاست جمهوری کابیلا در 19 دسامبر سال 2016 به پایان رسید.

وی بر اساس قانون اساسی حق شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را نداشت اما به بهانه نبود امکانات برای برگزاری انتخابات و پس از یک دوره جنجالی و پرتنش قرار شد تا زمان برگزاری انتخابات همچنان رئیس جمهوری کنگو باقی بماند. 130/110

بیشتر بخوانید:

بازرسان سازمان ملل از احتمال وجود ده ها گورجمعی در کنگو خبر دادند

انتشار فیلم های جدید از کشتار شبه نظامیان در جمهوری دمکراتیک کنگو

تعویق انتخابات ریاست جمهوری در جمهوری دمکراتیک کنگو