تحلیل:

ایران پرس: جمعی از پیشکسوتان و فعالان عرصه جهاد و مقاومت صبح امروز (چهارشنبه) در پنجمین روز از هفته دفاع مقدس با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) دیدار کردند.

رهبر انقلاب در این دیدار تحلیلی مقایسه‌ای از جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه ایران و جنگ کنونی رژیم صهیونیستی علیه غزه ارائه دادند.

یکی از محورهای مقایسه جنگ تحمیلی و جنگ غزه از دید رهبر انقلاب اسلامی، علت آغاز دو جنگ بود. تمایلات و سیاست سردمداران نظام جهانی عامل هر دو جنگ بود.

در جنگ عراق علیه ایران، به تعبیر آیت‌الله خامنه‌ای سردمداران نظم جهانی آن روز یعنی آمریکا و شوروی و دنباله‌روهای آنها، تفکر نوین و پیام انقلاب اسلامی ایران را غیرقابل تحمل می‌دانستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عنوان کردند: "علت خصومت سرمدمداران نظم جهانی آن روز این بود که انقلاب اسلامی یک فریاد صریح علیه نظم باطل و ویرانگر حاکم بر جهان و نظام سلطه یعنی تقسیم دنیا به سلطه‌گر و سلطه‌پذیر و تحمیل فرهنگ و نظر سلطه‌گران به سایر کشورها بود."

ایشان با تأکید بر اینکه سلطه‌گران نمی‌توانستند سخن نوی انقلاب اسلامی را که برای ملتها جذاب و قابل توسعه بود تحمل کنند، خاطرنشان کردند: "آنها منتظر فرصت حمله به ایران بودند و صدام که فردی جاه‌طلب، طمّاع، وقیح، ظالم و بی‌ملاحظه بود این فرصت را برای قدرتها مهیا کرد و با تحریک آنها، به ایران حمله کرد."

این وضعیت درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه نیز وجود دارد. آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی با محور مقاومت و قدرت گرفتن آن در منطقه غرب آسیا مخالف هستند و رژیم صهیونیستی را که انگیزه لازم را برای مقابله با مقاومت دارد، برای جنگ علیه غزه مورد حمایت کامل قرار دادند. 

محور دیگر در تحلیل مقایسه‌ای رهبر انقلاب از دو جنگ تحمیلی و غزه، حمایت آمریکا و غرب از یک طرف جنگ است. در جنگ تحمیلی، آمریکا کاملاً در کنار عراق قرار گرفته بود.

واقعیت این است که جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان نیز با حمایت آشکار و همه‌جانبه آمریکا انجام می‌شود. با بهره‌گیری ابزاری آمریکا از حق وتو حتی یک قطعنامه جدی علیه رژیم صهیونیستی یا برای متوقف کردن نسل‌کشی در غزه توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب نشد.

رهبر انقلاب عنوان کردند: "آمریکا می‌گوید دخالتی نداریم و خبر نداریم ، امّا هم خبر دارند و هم دخالت؛ دولت فعلی آمریکا به پیروزی رژیم صهیونیستی در انتخابات پیش‌رو نیاز دارد."

محور دیگر مقایسه جنگ تحمیلی و جنگ غزه از دید رهبر انقلاب این بود که هر دو جنگ، «جهاد فی سبیل‌الله» است. در همین راستا، رهبر انقلاب اسلامی به اقدام حزب‌الله لبنان در حمایت از غزه اشاره و تصریح کردند: "حزب‌الله لبنان که بخاطر غزه سینه خود را سپر کرده و در معرض حوادث تلخ قرار می‌گیرد، در حال جهاد فی سبیل الله است."

محور مهم دیگر در مقایسه جنگ 8 ساله عراق علیه ایران با جنگ کنونی رژیم صهیونیستی علیه غزه، وضعیت نظامی طرفین جنگ است.

در جنگ 8 ساله عراق به لحاظ تجهیزات نظامی و حمایت‌های قدرت‌های جهانی وضعیت به مراتب بهتری نسبت به ایران داشت. در جنگ کنونی علیه غزه نیز رژیم صهیونیستی تجهیزات بیشتر و به روزتری دارد و تحت حمایت قدرت‌های غربی نیز قرار دارد.

با این حال، نکته مهم این است که تجهیزات برتر نظامی دلیلی برای پیروزی نیست همان گونه که در جنگ 8 ساله نیز رژیم بعثی صدام در مقابل ایران پیروز نشد. امروز نیز رژیم صهیونیستی با وجود تجهیزات برتر تاکنون به اهداف نظامی خود از جمله آزادی اسرای صهیونیست و از بین بردن حماس دست پیدا نکرده است. به همین دلیل نیز جنایت و کشتار علیه زنان و کودکان و ترور علنی فرماندهان را در دستور کار قرار داده است.

رهبر انقلاب در این زمینه با اشاره به برخورداری دشمن صهیونیستی از پول، سلاح و تبلیغات جهانی، گفتند: "تجهیزات و امکانات طرف مؤمن و مجاهد بسیار ناچیزتر از طرف مقابل است اما طرف پیروز، مجاهد فی سبیل الله یعنی مقاومت فلسطین و حزب الله لبنان است. اگر رژیم صهیونی توانسته بود نیروهای مبارز را چه در غزه و کرانه باختری و چه در لبنان شکست دهد، احتیاج به این شکل از جنایت برای تظاهر به غلبه و برتری، نداشت."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117