تعرض امروز نظامیان صهیونیست به اردوگاه نورشمس در شهر طولکرم حدود 5 ساعت به طول انجامید و دراین عملیات بیش از صد خودروی نظامی و ماشین آلات راهسازی برای تخریب منازل فلسطینیان مشارکت داشتند.
دو جوان فلسطینی در این تعرض به شهادت رسیدند و شماری از منازل مسکونی تخریب شد و در مقابل تعدادی از نیروهای اشغالگر نیز در کمین جوانان فلسطینی افتاده و مجروح شدند.
هفته گذشته نیز صهیونیستها خشونت شدیدی را علیه فلسطینیها مرتکب شدند و هفت فلسطینی را به شهادت رسانده و دهها نفر را زخمی کردند.
«موسسه واشنگتن» پیش از این در گزارشی نوشت: "خشونت در کرانه باختری رو به افزایش بوده و اعداد و ارقام گویای این موضوع است. از ژانویه تا ژوئیه امسال 28 صهیونیست در عملیاتهای مقاومتی فلسطینیان در کرانه باختری و قدس اشغالی به هلاکت رسیدهاند و 137 فلسطینی هم به شهادت رسیدهاند."
به نظر میرسد، خشونتهای گسترده علیه فلسطینیها در کرانه باختری ناشی از دو عامل باشد:
عامل نخست این است که مقاومت به کرانه باختری تسری پیدا کرده و در یک سال و نیم اخیر شمار زیادی از گروههای مقاومت در کرانه باختری تشکیل شدند.
رژیم صهیونیستی همواره تلاش کرد مانع تسری مقاومت به کرانه باختری شود، اما در پی عادی سازی روابط برخی از کشورهای عربی با رژیم و افزایش خشونتها علیه فلسطینیها، جوانان در کرانه باختری هم به این جمع بندی رسیدند که تنها راه دفاع از فلسطین، مقاومت است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی در یک سال و نیم اخیر کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای اشغالگر تبدیل شده است.
عامل دوم این است که کابینه به شدت افراطی «بنیامین نتانیاهو» بر این باور است که با افزایش خشونت و افراط گرایی علیه فلسطینیها میتواند با ایجاد رعب و وحشت، مانع تقویت موقعیت گروههای مقاومت در کرانه باختری شود.
برخی از اعضای کابینه نتانیاهو به خصوص «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم عمیقا بر افزایش خشونت و سرکوب فلسطینیها باور دارند. با این وجود، خشونت گستردهتر نه تنها مانع تقویت مقاومت در کرانه باختری نشده بلکه هم اجماع فلسطینیها و هم به عزم جدی تر آنها برای مقاومت در کرانه باختری علیه صهیونیستها انجامیده است.
در همین راستا، پس از تعرض امروز صهیونیست ها به طولکرم، نهادهای مختلف دولتی و مردمی با اعلام عزای عمومی و تعطیلی فعالیت های خود، بر ادامه مقاومت در برابر تجاوزگری های رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
«منذر الحایک» سخنگوی جنبش فتح در طولکرم نیز گفت: "رژیم اشغالگر گمان می کند که با اجرای سیاست قتل و هجوم می تواند اراده ملت فلسطین را بشکند درحالی که چنین نیست."
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) هم تعرض شهرک نشینان به مسجد الاقصی را محکوم کرد و آن را ادامه روندی از تعرضات دانست که به جوانان فلسطینی برای ادامه مقاومت و حمله به نیروهای اشغالگر، انگیزه مضاعف می بخشد.
نویسنده: سيدرضی عمادی
117