تهران- ایران پرس: علما و شخصیت‌های شناخته شده اسلام در منطقه غرب آسیا در وبیناری شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا را فرصتی برای افزایش بیش از پیش همکاری‌های میان ملل اسلامی دانستند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وبینار منطقه ای غرب آسیا با عنوان «مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» در چارچوب سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی عصر امروز (پنجشنبه) با حضور نمایندگانی از لبنان، اردن و فلسطین برگزار شد.

در این وبینار «شیخ ماهر حمود» رئیس اتحادیه علمای مقاومت، «زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین «حمید شهریاری» دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «شیخ نعیم قاسم» قائم‌مقام دبیرکل حزب الله، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر جنبش حماس و شماری دیگر از چهره های برجسته جهان اسلام سخنرانی کردند.

در این نشست علما و شخصیت‌های شناخته شده اسلام بر لزوم افزایش همگرایی امت اسلام در شرایط امروز بیش از پیش تاکید کردند و شیوع ویروس کرونا را فرصتی برای ارتقاء همدلی و هم‌افزایی میان ملل اسلامی دانستند.

 «شیخ ماهر حمود» دبیر کل اتحادیه علمای مقاومت در سخنرانی خود از جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها کشور ثابت قدم در مساله فلسطین یاد کرد و گفت: امروز ایران اجازه نمی دهد که رژیم صهیونیستی جنایت های خود را آزادانه پیش ببرد.

دبیرکل اتحادیه علمای مقاومت طی یک پیام ویدیویی گفت: در 41 سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد، ایران توانسته وارد میدان جهاد شود، به شکلی که هیچ کسی وارد آن نشد و ایران اسلامی در مورد مسأله فلسطین ثابت قدم مانده است.

ماهر حمود با اشاره به ضرورت وحدت میان مسلمانان جهان افزود: باید مسلمانان در هرجای دنیا در مقابل زور گویی ستمگران بایستند.

«سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در یک پیام ویدئویی گفت: موضوع فلسطین همچنان در راس موضوع های جهان اسلام است و با گذر زمان این موضوع از درجه اعتبار ساقط نمی‌شود.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با محکوم کردن اهانت به پیامبر اسلام (ص) اظهار داشت: تعرض به مقدسات مسلمانان نمی‌تواند یک دیدگاه یا آزادی بیان تلقی شود. آزادی وقتی که با منافع و مصالح دیگران برخورد پیدا می‌کند، به پایان می‌رسد؛ چه برسد با مقدسات و منافع و مصالح حدود دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان برخورد پیدا کند.

«شیخ نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب الله لبنان هم در وبینار «مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» گفت: وحدت اسلامی، علما و مسلمانان سنی و شیعه را به یکدیگر نزدیک و حمایت از مقاومت فلسطین را تقویت کرده و محوری برای مقاومت علیه اسرائیل شکل داده است.

شیخ نعیم قاسم تأکید کرد: ما باید وحدت را تحکیم بخشیده، فرزندانمان را با فرهنگ وحدت تربیت کنیم و برای رسیدن به نتایج آن در حوزۀ ایمان، تربیت نیکو، استقلال­ و مقاومت در برابر ظلم و سرکشی سرمایه­‌گذاری کنیم.

همچنین «شیخ عکرمه صبری» خطیب مسجد الاقصی در سخنرانی خود در این وبینار اظهار داشت: ما اقدامات غرب در خصوص انتشار کاریکاتورهای توهین کننده و آزار دهنده را محکوم می‌کنیم و این اقدامات به معنی سرشکستگی، ورشکستی، تنزل اخلاقی و حماقتی است که غرب علیه دین عظیم اسلام به آن دست می‌زند.

شیخ صبری خاطرنشان ساخت: ما تاکید می‌کنیم که دین ما، دین تسامح بوده و دینی است که نبوت تمامی انبیاء و پیامبران را به رسمیت می‌شناسد؛ از این رو، توهین به رسول گرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم)، توهین به تمام انبیاء و پیامبران است؛ همه آن‌ها یک نور واحد هستند.

«مولوی محمد اسحاق مدنی» نائب رئیس شورای عالی مجمع تقریب در وبینار «مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» گفت: تنها راه‌حل مشکلات امت اسلامی این است که به سیره رسول خدا(ص) و قرآن کریم بازگردند وگرنه هیچ چیزی مشکل ما را حل نخواهد کرد اگر هم حل کند دوامی ندارد.

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور 167 شخصیت برجسته جهان اسلام به صورت مجازی آغاز شد.

بیش از 167 شخصیت برجسته جهان اسلام از 47 کشور و همچنین 120 سخنران داخلی به صورت وبینار پیرامون موضوع های کنفرانس وحدت اسلامی سخنرانی خواهند کرد.

مراسم اختتامیه این کنفرانس روز دوشنبه مصادف با 16 ربیع الاول و شب میلاد پیامبر اکرم (ص) برگزار خواهد شد.

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، فقط به صورت مجازی دنبال می‌شود.

117

بیشتر بخوانید:

 آغاز به کار سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

حجت الاسلام شهریاری: وحدت امت اسلامی، یک راهبرد است