ایران پرس- آمریکا در راستای رویکرد ضد ایرانی خود تلاش گسترده ای برای برپایی کنفرانسی با هدف ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران را آغاز کرده است.

قرار است این کنفرانس در ورشو پایتخت لهستان در 13 و 14 فوریه برگزارشود.

واشنگتن مدعی است از 70 کشور برای شرکت در آن دعوت کرده است.

به رغم اینکه امریکا در راستای ایجاد اختلاف در اتحادیه اروپا، لهستان را که متحد عمده خود در اروپای شرقی می داند به عنوان محل برگزاری این کنفرانس انتخاب کرده، اما واکنش کشورهای بزرگ اروپا و نیز اتحادیه اروپا به این نشست ضد ایرانی منفی بوده است.

در این چارچوب «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تایید کرد که در نشست موسوم به «آینده خاورمیانه» که قرار است در لهستان برگزار شود، شرکت نمی‌کند.

«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا دو هفته پیش اعلام کرد، قرار است ورشو میزبان نشستی باشد که تمرکز اصلی آن مقابله با فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران است.

هر چند آمریکا اعلام کرده وزرای خارجه ده‌ها کشور در این نشست حضور می‌کنند، اما در روزهای گذشته گزارش‌هایی از انصراف کشورها از حضور در این نشست یا حضور آن‌ها در سطح پایین‌تر از وزیر خارجه منتشر شده است.

سفر به افریقا، بهانه موگرینی برای شرکت نکردن در نشست ورشو 

موگرینی روز دوشنبه پیش از آغاز نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، در مورد اینکه آیا در این نشست شرکت می‌کند یا نه، گفت:

"فکر می‌کنم که آن روزها در نشست اتحادیه آفریقا که قرار است در آدیس‌آبابا برگزار شود و از مدت‌ها پیش برنامه‌ریزی شده، حضور داشته باشم.

همچنین باید سفرهایی در شاخ آفریقا داشته باشم، بنابراین فکر نمی‌کنم که آن روزها در بروکسل یا اروپا حضور داشته باشم."

هر چند بهانه موگرینی برای شرکت نکردن در کنفرانس ورشو سفر برنامه ریزی شده وی به آفریقا است، اما کاملا مشخص است که وی اساسا اهمیتی به این کنفرانس نمی دهد و شرکت در آن را به نحوی همسویی با واشنگتن در رویکرد ضد ایرانی آن تلقی می کند.

حضور آلمان و بریتانیا در نشست ورشو در هاله ای از ابهام

پیش از این هم گزارش شده بود که فرانسه هم احتمالا در سطحی پایین‌تر از وزیر خارجه در نشست ورشو شرکت می‌کند. آلمان و بریتانیا هم برای حضور در این نشست، تصمیم نگرفته‌اند.

این مساله نشان می دهد که تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) به همراه اتحادیه اروپا در راستای حفظ برجام از اقدامات ضد ایرانی واشنگتن پیروی نمی کنند.

آمریکا همواره از سیاست های منطقه ای تهران انتقاد کرده است. به همین دلیل پمپئو هدف از این کنفرانس را باصطلاح ارتقای ثبات و آزادی در خاورمیانه با تاکید بر مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران عنوان کرده است. 

با این همه وزرای خارجه کشورهایی که قرار است در این کنفرانس شرکت کنند، مجموعه ای نامتجانس و دارای اختلافات زیاد هستند که بعید به نظر می رسد نشست آنها خواسته آمریکا در مورد ایجاد اجماع علیه ایران را برآورده کند.

«محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران با انتشار توییتی به لهستان و شرکت کنندگان کنفرانس ورشو یادآوری کرد: کسانی که در آخرین نمایش ضد ایرانی توسط آمریکا شرکت کرده بودند، یا مرده اند، یا بی آبرو شده و یا به حاشیه رانده شده اند؛ و ایران قوی تر از همیشه است.

به رغم ادعاهای گزاف واشنگتن که تلاش کرده تا نقش و نفوذ  منطقه ای ایران را امری منفی جلوه دهد، اما اکنون حتی متحدان اروپایی واشنگتن و اتحادیه اروپا نیز بر اهمیت نقش ایران در ثبات خاورمیانه اذعان می کنند.

در عین حال جهان اکنون به خوبی از رویکرد براندازانه آمریکا در قبال ایران که ناشی از کینه توزی آن به دلیل ایستادگی تهران در برابر خواسته های زیاده طلبانه و مداخله گرانه واشنگتن در قبال ایران و منطقه است به خوبی آگاه است.

133/118

نویسنده: سید رضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران به برگزاری کنفرانس ضد ایرانی در «ورشو»/تحلیل

نشست ضد ایرانی ورشو، نشانه ناتوانی آمریکا

واکنش ظریف به نمایش ضد ایرانی جدید آمریکا در "ورشو"؛ ایران از همیشه قوی تر است