هیأتی متشکل از کارشناسان و مدافعان حقوق بشر از نیکاراگوئه، گواتمالا و السالوادور از اثرات مخرب استخراج معادن در امریکای مرکزی از سوی شرکت های کانادایی انتقاد کرد.

به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از «پدنسا لاتینا»، اعضای این هیئت با حمایت از حدود  بیست سازمان جامعه مدنی کانادا، سخنرانی ها و جلساتی را در شهرهای اتاوا و مونترال از 21 تا 26 مارس برگزار کردند.

«یارینا کورتز» Yanira Cortez وکیل و کارشناس السالوادوری در زمینه حقوق بشر و محیط زیست، می گوید؛ شرکت هایی که از منابع معدنی کشورهای دیگر بهره برداری می کنند، باید مسئولیت اجتماعی آن را در قبال این کشورها برعهده بگیرند.

رئیس پارلمان بومیان «زینک ها» در گواتمالا نیز در این باره گفت: گسترش استخراج از معادن در امریکای مرکزی باعث آسیب های زیست محیطی بسیاری می شود به ویژه اینکه بسیاری از پروژه های استخراج، فاقد مطالعه لازم درباره اثرات زیست محیطی هستند.

وی افزود، علاوه بر ایجاد سر و صدای زیاد، رودخانه و هوا نیز آلوده شده است، این شرکت ها چاه ها را خشک کرده اند و مشکلات عدیده ای برای آن دسته از بومیانی که برای دام و آبیاری به این گونه فعالیت ها وابسته هستند، ایجاد کرده اند.

رئیس پارلمان بومیان گواتمالا از جامعه مدنی کانادا خواست؛ به منظور تحریم این شرکت ها به دولت خود فشار وارد کنند. وی افزود، گواتمالا کشوری است که دارای منابع بسیاری است که مردم این کشور نفعی از آن نمی برند، بسیاری از کشورهای منطقه، دارای رودخانه های بزرگی  هستند اما از مولد برق بی بهره بوده و از کمبود برق رنج می برند.

طبق آمار بین المللی، پروژه های کانادایی در زمینه معدن از سال 2000 افزایش یافته اند و با توجه به افزایش قیمت فلزات در بورس، سود زیادی نصیب این شرکت ها  شده است.122/110

بیشتر بخوانید:

هدف گذاری مورالس برای تبدیل بولیوی به «مرکز انرژی امریکای لاتین»

نشست وزیران دفاع هندوراس، گواتمالا و السالوادور