خبرگزاری ایران پرس با تهیه مستندی از زندگی شهید هاشم صفی‌الدین، مسیر او در خدمت به غزه و جبهه مقاومت را به نمایش می‌گذارد.

چرا مهم است: 

این گزارش درباره شخصیت برجسته تاریخ مقاومت لبنان نشان می‌دهد که شهید هاشم صفی‌الدین نه تنها فرمانده میدان نبرد، بلکه شخصیتی فعال در زمینه پیشرفت و توسعه جامعه بود.

زمینه خبر:

در حالی که قرار است پیکرهای شهید سید حسن نصر الله و شهید سید هاشم صفی الدین روز یکشنبه 5 اسفند (23 فوریه) تشییع شود، حزب الله لبنان سفری را ترتیب داد تا مستندی از مسیر زندگی این شهید در راه جهاد و جانفشانی تهیه شود.

تصاویر ثبت شده از سوی خبرنگار خبرگزاری ایران پرس در لبنان نشان دهنده نقش بزرگ شهید هاشم صفی الدین در مبارزات لبنان علیه رژیم اشغالگر اسرائیل و زحمات وی در ایجاد نهادهای فرهنگی و اجتماعی در مناطق مرزی است.

نکات مهم:

  • تشییع شهید هاشم صفی الدین در دیر قانون النهر برگزار شد
  • عشق و قدردانی مردم لبنان از این شخصیت استثنایی است
  •  این مستند نمای جامعی از زندگینامه شهید ارائه می دهد 

 

آنها چه می‌گویند:

سلیمان حرب، مسئول رسانه در حزب‌الله در جبل عامل با اشاره به مقدمات انجام شده از سوی گروه های تخصصی برای برگزاری مراسم تشییع، هدف از این اقدام را تجلیلی در خور مقام این شهید دانست.

نبیه احمد، استاد دانشگاه هنر اسلامی، به اهمیت کار شهید صفی الدین در زمینه فرهنگی اشاره کرد و بیان کرد: هاشم صفی‌الدین همیشه بر این باور بود که فرهنگ و هنر اسلامی می‌تواند سلاحی در برابر جنگ نرمی باشد که به ابزار دشمن اسرائیلی برای تخریب هویت ملت‌های مقاوم تبدیل شده است.

نبيل سرور، پژوهشگر در امور سیاسی و اقتصادی، درباره نقش شهید در حمایت از مناطق جنوبی اظهار داشت: سید هاشم صفی‌الدین تلاش های مستمری برای بهبود اوضاع در روستاهای جنوب لبنان داشت. ایشان در ساخت مؤسسات اجتماعی و آموزشی مشارکت داشت و به تحکیم مقاومت ساکنان این روستاها در برابر اشغالگری کمک کرد.

علی‌اکبر حسین، یکی از ساکنان روستای حولا، گفت: شهید صفی الدین نقش محوری در تأسیس مراکز فرهنگی و افزایش آگاهی دینی و فرهنگی جوانان منطقه داشت. این مراکز نقش مهمی در تحکیم مقاومت و حفظ هویت ملی در برابر چالش‌ها داشته اند.

نگاه عمیق‌تر:

اظهارات افراد در این مستند نشان می‌دهد که شهید هاشم صفی‌الدین نه تنها یک فرمانده نظامی، بلکه دارای دیدگاه فرهنگی و اجتماعی متمایزی بود. توجه او به توسعه جوامع مرزی از طریق آموزش و فرهنگ، او را به الگویی کامل از رهبری تبدیل کرده بود که توانست میان مقاومت و توسعه اجتماعی پیوند برقرار کند.

33

 

zahra moheb ahmadi