به گزارش ایران پرس به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ سخنگوی کاخ سفید گفت: مقام های ارشد اطلاعاتی دولت باراک اوباما، دولت پیشین آمریکا در نشست پرسش و پاسخ کمیته ی اطلاعاتی مجلس نمایندگان تاکید کردند هیچ شاهدی مبنی بر تبانی کردن ستاد تبلیغاتی دونالد ترامپ و روسیه وجود ندارد.
شون اسپایسر در نشست خبری روز دوشنبه با خبرنگاران خاطرنشان کرد: رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در دوران اوباما و مدیر اطلاعات ملی دوران اوباما هم شهادت داده اند هیچ سندی نیست که نشان دهنده تبانی ترامپ با روسیه باشد و ما این سخنان را از آنان می پذیریم. اما اطلاعات تازه ای درباره روند گردآوری اطلاعات در جلسه ی استماع مطرح شد که به باور ما قابل توجه است و آن اینکه نام شهروندان آمریکایی در گزارش های اطلاعاتی افشا می شده است. و علاوه بر آن نام های افشا شده غیرقانونی به رسانه ها درز پیدا می کند که به خودی خود جرم به شمار می آید.
جیمز کومی در جلسه استماع بیان داشت برخی گماشتگان سیاسی اوباما به نام های افشا شده ی شهروندان آمریکایی دسترسی داشته اند که از آن جمله می توان به مقام های ارشد کاخ سفید، مقام های ارشد وزارت دادگستری و مقام های ارشد اطلاعاتی اشاره کرد. نام مایکل فلین پیش از پایان ریاست جمهوری اوباما افشا شد و پس از آن هم به شکلی غیرقانونی به رسانه ها درز پیدا کرد.
افشاگری برخلاف این حقیقت دارد اتفاق می افتد که به گفته ی راجرز، مدیر اداره امنیت ملی و مدیر اف. بی. آی «کومی» امنیت ملی کشور را با خطر روبرو می سازد. نه تنها نام ژنرال فلین افشا شده بود بلکه مدیر کومی از پاسخ دادن به این پرسش که آیا وی رئیس جمهور اوباما را در جریان گفتگوهای تلفنی فلین قرار داده یا نه خودداری کرد. کومی افشای چنین اطلاعات طبقه بندی شده ای را تهدید برای امنیت ملی خواند و تاکید کرد تا جایی که قانون به او اجازه بدهد چنین مواردی را بررسی و تعیین تکلیف خواهد کرد. وی همچنین گفت افشای اطلاعات طبقه بندی به شکلی غیر معمول رواج پیدا کرده و زمان بندی این افشاگری ها نیز جای سوال دارد.
اسپایسر همچنین به نقل از میران اف بی آی و اداره امنیت ملی گفت: هیچ شاهدی وجود ندارد که نشان بدهد آراء در ایالت های بلاتکلیفی که رئیس جمهور ترامپ در آنها بیشترین رای را بدست آورده دستکاری شده اند یا در روند رای گیری در آن ایالت ها تقلب اتفاق افتاده است.
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس جمهور ترامپ آمادگی دارد ادعای خود را پس گرفته و از رئیس جمهور اوباما عذرخواهی کند، گفت: همانگونه که پیشتر اعلام شده این نشست، تازه آغاز کار است و پس از این هم نشست های دیگری برگزار می شود.
علاوه بر این اطلاعات جالبی هم درباره افشای نام شهروندان آمریکایی از جمله ژنرال فلین وجود دارد که در این نشست به آن پرداخته نشده و از آنجا که زمان کمی در اختیار بوده همین جا خاتمه داده می شود اما حوزه های بسیاری هست که باید پوشش داده شود و اطلاعات بسیاری که بایستی مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرند.
شون اسپایسر در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس جمهور همچنان بر ادعای خود تاکید می کند که از هیچ گونه رابطه ای بین اعضای ستاد تبلیغاتی خود با روسیه آگاهی ندارد گفت: بله و حتی ژنرال فلین هم یکی از افرادی بود که داوطلبانه با ستاد همکاری می کرد و نیز صحبت هایی درباره پل منفورد می شود که نقشی بسیار کم رنگ و برای مدت زمانی بسیار کوتاه در ستاد ایفا می کرد.
اسپایسر با عصبانیت به خبرنگاری که گفت پل منفورد رئیس ستاد تبلیغاتی ترامپ بوده تاخت و از او خواست در پرسش های دیگران وارد نشود. وی مدعی شد: همه نمایندگانی که با آنان درباره ی تبانی ترامپ با روسیه گفتگو شده از جمله تام کاتن، کریس کونز، جیمز کلپر که گماشته ی اوباما بوده، همه و همه تاکید کرده اند هیچ شاهد و یا سندی وجود ندارد که نشان بدهد چیزی شبیه به تبانی وجود داشته است.
اسپایسر درباره دستور کار دیدار آتی ترامپ با همتای چینی خود نیز گفت: دو طرف قرار است درباره ی مسائل دوجانبه، کره جنوبی و ژاپن گفتگو کنند.
خبرنگاری پرسید: رئیس جمهور ترامپ در 8 هفته ی ابتدای ریاست جمهوری دست کم ده بار برای گلف بازی کردن کاخ سفید را ترک کرده و این در حالی است که او از گلف بازی کردن رئیس جمهور اوباما انتقاد می کرد، تفاوت در چیست؟
اسپایسر گفت: دو موضوع در اینجا شایان توجه است. نخست اینکه رئیس جمهور ترامپ از بازی گلف استفاده کرد تا با نخست وزیر ژاپن، شینزو آبه درباره برقراری روابطی عمیق در جنوب شرق آسیا به گفتگو بپردازد و گسترش دامنه ی روابط منافع آمریکا را تامین می کند.
نکته ی دوم بیشتر نشست های کابینه در کلوپی برگزار می شود که در ویرجینیا قرار دارد. خیلی ها اینگونه برداشت کردند که نشست های کابینه پوششی است برای گلف بازی کردن اما اینگونه نیست و اگر شما به جایی سفر کنید لزوما گلف بازی نخواهید کرد. لذا در فرصت هایی که بدست آمده رئیس جمهور دیدارهایی را برنامه ریزی کرده و یا تلفنی به گفتگو پرداخته است. خوب رئیس جمهور هم باید حریم خصوصی داشته باشد.
وی بار دیگر در پاسخ به پرسشی درباره پیام توئیتری ترامپ و طرح این ادعای تازه که از همکاری کمیته ی ملی دموکرات ها با روسیه حکایت دارد گفت: این موضوع جنبه های جالبی دارد. نخست مطالبی است که عموم مردم به آن دسترسی دارند. در بسیاری موارد اف بی آی از کمیته ی ملی دموکرات ها خواست سرورها و یا خدمات رایانه ای خود را برای بررسی در اختیار پلیس قرار بدهد اما موفق نشد. این پرسش ها بیشتر با درز اطلاعات در ارتباط بود. چرا چنین پرسش های بی پاسخ ماند و چرا کمیته ی ملی دموکرات ها از پاسخ گویی طفره رفت؟ اگر دموکرات ها اینهمه درباره هک شدن و درز اطلاعات نگران بودند چرا از اف بی آی درخواست نکردند این موارد را مورد بررسی و بازرسی قرار دهد. هیلاری کلینتون مبالغ قابل توجهی از روسیه اعانه دریافت می کند. از سوی دیگر مقادیر بسیار زیادی اورانیوم طبیعی آمریکا به روسیه فروخته شده است. چرا در این موارد نگرانی وجود نداشته است؟ دولت اوباما بود که در سال 2009 از نو کردن روابط با مسکو سخن به میان آورد و هیلاری کلینتون بود که قرارداد فروش یک پنجم از ذخایر اورانیوم آمریکا را به شرکت روسی امضا کرد. چرا در این زمینه سوالی به میان نیامد و دیگر کار از کار گذشته بود. این دموکرات ها هستند که بایستی درباره تبانی با روسیه و یا روابط نزدیک شان با مسکو توضیح بدهند و دستان آلوده به گناه خود و یا جانبداری خود را از روسیه تشریح نمایند. لذا باید دید بین چنین تحقیق و تفحص هایی چه نکاتی برای توازن و برابری وجود خواهد داشت.
شون اسپایسر ضمن تاکید بر نگرانی شدید آمریکا از فعالیت های هسته ای کره شمالی افزود: با مقام های کره جنوبی و ژاپن گفتگو کرده ایم اما از چینی ها هم می خواهیم مداخله کنند و در زمینه بازدارندگی در برابر برنامه موشکی و موشک های بالستیک کره شمالی ابتکار عمل پیشنهاد کنند.
وی گفت وزیر امور خارجه رکس تیلرسون در دیدار با همتای چینی خود به وی تاکید خواهد کرد که دوره روابط راهبردی چین و آمریکا پایان یافته است. رئیس جمهور و وزیر خارجه هر دو بر این باروند که چین باید نقش گسترده تری در مهار کره شمالی ایفا نماید. همه می دانیم که واشنگتن و پکن هیچگاه توافق صد در صدی نداشته اند اما همیشه فرصت هایی وجود دارد که دو طرف می توانند در همکاری نزدیک به یکدیگر از پس چالش ها بر بیایند.
سخنگوی کاخ سفید درباره سفرهای رئیس جمهور به مارلاگو و هزینه ی سه میلیون دلاری این سفر ها از جیب مالیات دهندگان آمریکایی مدعی شد: رئیس جمهور فردی است که پی در پی سفر می کند. هر کجا می رود گروهی ویژه از کارکنان کاخ سفید وی را همراهی می کنند و برای حل و فصل کردن برخی مسائل با وی به مشورت می پردازند. لذا داستان هایی که در این باره گفته می شود همه و همه هدف شان تخریب است و دستور کاری جز این ندارند. حتی روزنامه واشنگتن پست که با محافطه کاران رفیق نیست هم طرح چنین داستان هایی را دور از شان و مقام رئیس جمهور آمریکا بیان کرده است.113/111