حدود ۶ ماه از جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه میگذرد. با شهادت بیش از ۳۲ هزار فلسطینی، رژیم صهیونیستی مرتکب نسلکشی شده است.
غزه بر اثر این جنگ عملا ویران شده است. اکنون بزرگترین بحران، وقوع فاجعه انسانی است که در اثر گرسنگی بر مردم به خصوص کودکان تحمیل شده است.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا در حالی تصویب نشد که واشنگتن پیش از این چند قطعنامه را درباره لزوم آتش بس فوری در غزه وتو کرده بود.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا نیز نه تنها رژیم صهیونیستی را محکوم نمیکرد بلکه حماس را به حملات وحشتناک و خشونت جنسی محکوم کرد.
«لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: "این بدترین حمله به یهودیان از زمان هولوکاست بود و یک عضو دائم شورای امنیت حتی نمیتواند آن را محکوم کند."
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در روزهای گذشته بار دیگر تاکید کرد: "البته، ما در کنار اسرائیل و حق آن برای دفاع از خود ایستاده ایم."
در واقع، این قطعنامه از یک سو همچنان از نسل کشی رژیم صهیونیستی دفاع کرده و آنرا دفاع مشروع دانست و از سوی دیگر به تعبیر نمایندگان روسیه و چین در سازمان ملل ابهامات زیادی داشت و همچنین تداوم سیاسی کاری آمریکا در نسل کشی غزه بود.
«واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم روسیه در شورای امنیت در سخنانی گفت: "پیش نویس قطعنامه آمریکا یک اقدام برای انحراف افکار و دستکاری آشکار سیاسی است. روسیه نمی پذیرد که این شورا به ابزاری مخرب در خاورمیانه تبدیل شود."
سفیر روسیه تصریح کرد: "این قطعنامه به اسرائیل آزادی مطلق برای کشتن و اخراج فلسطینیان می دهد. پیش نویس قطعنامه آمریکا تلاشی برای نجات اسرائیل از مجازات است."
نماینده روسیه در شورای امنیت افزود: "غزه ۶ ماه است که ویران میشود و نماینده آمریکا اکنون به نیاز فوری به آتشبس اعتراف کرده اما قطعنامه پیشنهادی بر ضرورت آتشبس فوری در غزه تاکید نکرده است."
الجزایر به عنوان یک عضو غیر دائم که پیش از این قطعنامه ای برای آتش بس فوری در غزه ارائه داده و آمریکا آنرا وتو کرده بود، به این قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای منفی داد. «عمار بنجاما» سفیر الجزایر در سازمان ملل متحد، گفت: "این متن ناکافی است و به درد و رنج عظیمی که فلسطینیها متحمل شدهاند نمیپردازد."
نکته حائز اهمیت این است که نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد تلاش کرد اقدام روسیه و چین در وتوی قطعنامه پیشنهادی را به منازعات قدرت میان قدرتهای بزرگ مرتبط سازد.
پس از آنکه در رای گیری برای قطعنامه پیشنهادی آمریکا، کشورهای روسیه و چین از اعضای دائم شورای امنیت رای منفی دادند و این قطعنامه به دلیل رای این کشور دارای حق وتو، تصویب نشد، نماینده آمریکا گفت: "روسیه و چین با رای منفی ترجیح دادند آمریکا شکست بخورد."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
آمریکا