ایران پرس- پس از مدت ها جنجال تبلیغاتی از جانب آمریکا درباره برگزاری نشست ضد ایرانی در ورشو، پایتخت لهستان سرانجام این نشست دو روزه، پنجشنبه شب بدون هیچ دستاوردی پایان یافت.

دستور کار اعلامی این نشست «صلح و امنیت در خاورمیانه» بود اما مقامات ارشد آمریکا از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور بارها بر رویکرد ضد ایرانی این نشست تاکید کرده بودند.

با این حال به دلیل همراهی نکردن دیگر کشورها با رویکرد دولت آمریکا علیه ایران، در بیانیه پایانی نشست اشاره‌ای به کشور خاصی نشده است.

در عین حال در کنفرانس مطبوعاتی پایانی این نشست، وزرای خارجه آمریکا و لهستان که میزبان نشست بودند بارها از ایران به عنوان یک «تهدید امنیتی» نام بردند.

مقامات ایران از ابتدای تشکیل نشست ورشو آن را یک کنفرانس ضد ایرانی اعلام کرده بودند.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که این یک نشست تاریخی بود که در آن سران اسرائیل و رژیم های عرب در یک اتاق نشستند و با هم درباره خطر مشترک ایران گفت‌ وگو کردند.

به گفته پمپئو، هیچ کدام از کشورها در خصوص "خطر ایران" اختلاف نظری نداشتند. آمریکا به دنبال تحریم‌های بیشتر است و فشار بیشتری به حکومت ایران خواهد آورد.

در واقع پمپئو برای اثبات ادعای ضد ایرانی خود به متحدان منطقه ای اش مانند اسرائیل و برخی کشورهای عربی مانند عربستان سعودی اشاره کرده که دشمنی آنها با جمهوری اسلامی ایران سابقه ای دیرینه دارد و اینکه در نشست ورشو بار دیگر بر این مساله و به اصطلاح خطر ایران تاکید کرده اند، هیچ ارزشی ندارد.

این در حالی است که وزیر خارجه آمریکا عمدا به دیگر قدرت های تاثیرگذار بین المللی مانند اعضای گروه 1+4 (روسیه و چین، اتحادیه اروپا و آلمان و فرانسه) هیچ اشاره‌ای نکرده که با رویکرد واشنگتن مخالف بوده و یا مانند روسیه در این نشست شرکت نکرده و یا در سطحی پایین مشارکت کردند.

 در عین حال اظهارات مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در حاشیه این نشست که بر اختلاف بین اروپا و آمریکا درباره ایران صحه نهاده، نشانه بی اعتنایی اتحادیه اروپا و کشورهای بزرگ اروپایی به رویکرد ضد ایرانی واشنگتن و مخالفت آنها با لغو برجام است.

پنس ایران را «بزرگترین تهدید صلح و ثبات» دانسته و در سخنانی از کشورهای اروپایی خواست که از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) خارج شوند.

وی همچنین ایجاد کانال مالی اروپا با ایران را اقدامی برای نقض تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی دانست. این درخواست پنس با مخالفت اتحادیه اروپا مواجه شده است . "نیلس آنن" Niels Annen، دستیار وزیر خارجه آلمان گفت: «پاسخ ما، بسیار ساده است. اروپا به نحوی متحد و محتاطانه گام بر می‌ دارد. ما روی فشار و گفت‌ وگو حساب کرده‌ایم. اروپا پای برجام می‌ایستد.»

بدین ترتیب به رغم تلاش های گسترده آمریکا برای برگزاری یک نشست فراگیر و ایجاد اجماع علیه ایران، اما، امتناع شرکت کنندگان در این نشست در همراهی با آمریکا و لهستان برای صدور هر گونه بیانیه ضد ایرانی، به معنای ناکامی واشنگتن در برگزاری این نشست بود.

به گفته بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، فرجام این نشست از پیش شکست خورده، بیانیه پایانی آن را به سندی بی خاصیت تبدیل کرد؛ متن و نوشته‌ای که تنها از سوی دو کشور برگزارکننده صادر شد و فاقد هر گونه اعتبار و تصمیم بود.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

141/117

بیشتر بخوانید:

قاسمی: بیانیه پایانی کنفرانس ورشو سند شکست و ناکامی آن است

ال پائیس: دست رد اتحادیه اروپا به پیشنهاد آمریکا برای تشکیل ائتلاف ضد ایرانی

پایان نشست ورشو بدون ذکر نام ایران در بیانیه نهایی

ترکیه: هدف آمریکا در ورشو ضربه زدن به کشورهای خاورمیانه است

نشست ضد ایرانی ورشو؛ سند دیگری برای شکست و انزوای آمریکا