عزاداران اربعین حسینی در مسجد باقر العلوم(ع) شهر کابل پایتخت افغانستان، امروز(دوشنبه) هدف حمله تروریستی قرار گرفتند.
در این حمله تروریستی 50 تن از عزاداران حسینی شهید و 70 نفر نیز زخمی شدند.
پس ازاین حمله وحشیانه،رئیسجمهوری،رئیس اجرایی،بنیاد احمدشاه مسعود و رئیسجمهوری پیشین افغانستان این اقدام تروریستی را محکوم کردند.
محمد اشرف غنی رئیسجمهوری افغانستان این حمله تروریستی را جنایتی بزرگ و مسئول آنرا از دشمنان مردم این کشور دانست.
درشب عاشورای حسینی هم حمله تروریستی به زیارتگاه "سخی" در کابل به شهید و زخمی شدن دهها تن از شیعیان منجر شد که مسئولیت آنرا گروه تروریستی -تکفیری داعش بر عهده گرفت.
پیش از آغاز ماه محرم،این نگرانی مطرح شده بود که تروریست ها همانند سال های گذشته به مراسم عزاداری در افغانستان حمله کنند.
تروریست های مهاجم به عزاداران در زیارتگاه سخی به منظور عبور از کمربندهای امنیتی وبرای انجام عملیات ضد انسانی خود با پوشیدن لباس نیروهای امنیتی افغانستان، خود را به صفوف عزاداران حسینی رساندند و علیه آنان عملیات تروریستی انجام دادند.
به دنبال حمله تروریستی به عزاداران حسینی در مسجد "باقرالعلوم" کابل گروه طالبان هر گونه دخالت نیروهای خود در این حمله را تکذیب کرد.
این حمله وحشیانه نشان می دهد که شیعیان افغانستان یکی از اهداف عملیات هدفمند گروه های تروریستی در این کشور هستند.
درسال های گذشته هم در ماههای محرم و صفر شیعیان افغانستان آماج حملات گروه های تروریستی در این کشور بوده اند.
پذیرش مسئولیت حمله تروریستی در شب عاشورای حسینی به شیفتگان اهل بیت(ع) توسط گروه تروریستی-تکفیری داعش این احتمال را مطرح می کند که حمله تروریستی در مسجد باقر العلوم هم توسط این گروه جنایتکار انجام شده است.
اگر چه در مقایسه با سال های گذشته روند تامین امنیت عزاداران حسینی در ماههای محرم و صفر امسال در افغانستان،از شرایط مناسبتری برخوردار شده بود،اما وقوع دو حمله تروریستی در این ایام نشان داد که تروریست ها از حربه های مختلفی برای انجام جنایت های خود استفاده می کنند.
درچنین شرایطی انتظار میرود نهادهای اطلاعاتی،امنیتی و انتظامی افغانستان برای تامین امنیت عمومی و همچنین در ایام خاص به ویژه در ماههای محرم و صفر تدابیر لازم را با هدف حفاظت از جان عاشقان امام حسین (ع) اتخاذ کند.
تجربه سال های اخیر نشان داده که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی افغانستان در شناسایی و خنثی سازی طرح های مختلف تروریستی و برنامه ریزی برای عملیات پیشدستانه ضد تروریستها که می تواند آنها را در پیشبرد اهداف ضد انسانی خود ناکام گذارد،موفق نبوده اند.
بنابراین،لازم است دستگاههای مسئول تامین امنیت در افغانستان در روند امنیت سازی از ظرفیت های فکری نهادهای غیردولتی و گروه های مردم نهاد برای جلب مشارکت آنها درفرآیند تامین ثبات وامنیت استفاده کند.