شبکه های اجتماعی فیس‌بوک و توییتر، صدها حساب کاربری را که اصالت ایرانی و روسی داشته‌اند، به بهانه تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا، حذف کردند.

به گزارش ایران پرس، شرکت «فیس‌بوک» بامداد چهارشنبه اعلام کرد؛ صدها صفحه کاربری «مرتبط با ایران و روسیه» را از شبکه‌های اجتماعی تحت مالکیتش از جمله فیس‌بوک و «اینستاگرام» حذف کرده است.

بر اساس بیانیه این شرکت، در مجموعه ۶۵۲ صفحه، گروه و حساب در این شبکه اجتماعی که ادعا شده کاربران را در آمریکا، آمریکای لاتین، بریتانیا و خاورمیانه مورد هدف قرار می‌دادند، به دلیل آنچه «رفتارهای هماهنگ نامعتبر» خوانده و نیز به بهانه تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات پیش‌روی کنگره آمریکا، از شبکه‌های اجتماعی این شرکت حذف شده‌اند.

اسامی و مشخصات این صفحات اعلام نشده است.

این شرکت اعلام کرده که این حساب‌های روسی و ایرانی رفتارهای مشابهی داشته‌اند، اما هنوز هیچ ارتباطی میان آن‌ها پیدا نشده است.

حذف این صفحات بر اساس اطلاعات شرکت امنیت سایبری «فایر آی» صورت گرفته است.

همزمان، شبکه اجتماعی «توییتر» هم اعلام کرد که ۲۸۴ حساب کاربری مرتبط با ایران را به حالت تعلیق درآورده است.

پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، شرکت آمریکایی فیسبوک از سوی رسانه‌ها و کنگره آمریکا متهم شد که صفحات مرتبط با روسیه در این شبکه اجتماعی بر این انتخابات تاثیر گذاشته اند.

از آن زمان، به خصوص پس از افشای فروش اطلاعات کاربران فیس‌بوک به شرکت تحلیل داده «کمبریج آنالایتیکا»، این شرکت هر از چند گاهی شماری از صفحات را به بهانه مبارزه با انتشار اخبار جعلی و سوءاطلاعات، حذف می‌کند.

اعتراف به نقض حریم خصوصی از سوی فیس‌بوک/ تحلیل و ویدئو

آوریل گذشته فیس بوک اعلام کرد؛ 87 میلیون کاربر در سراسر جهان در معرض افشای اطلاعات قرار گرفته اند که بسیاری از این کاربران در خارج از اروپا زندگی می کنند و تعداد قابل توجهی از آنها نیز در کشورهای در حال توسعه به سر می برند.

«مارک زاکربرگ» بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک در جلسه‌ای در کنگره آمریکا احضار شد و از این رسوایی عذرخواهی کرد اما انگشت اتهام را به سمت روسیه گرفت.

فیس‌بوک همچنین به بهانه دخالت روسیه در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا از طریق این شبکه اجتماعی تحت فشار قرار گرفت؛ از این رو حذف صفحات وابسته به روسیه به بهانه پیشگیری از اثرگذاری بر انتخابات کنگره امریکا در این راستا ارزیابی می شود.

حذف صفحات کاربران شبکه های اجتماعی در حالی است که محافل رسانه ای و سیاسی غربی بارها دیگر کشورها را به نقض آزادی بیان به بهانه ایجاد محدودیت در شبکه های مجازی متهم کرده اند.

بسیاری از کشورها از جمله امریکا و کشورهای اروپایی که مدیریت اصلی شبکه های مجازی را برعهده داشته و این رسانه ها را هدایت می کنند؛ محدودیت هایی در قوانین خود برای این شبکه ها ایجاد کرده اند به ویژه زمانی که مسیر فعالیت کاربران را مغایر سیطره رسانه ای خود ارزیابی کنند؛ اما در عین حال دیگر کشورها را با بهانه نقض آزادی بیان هدف حمله و انتقاد قرار می دهند.

110  

بیشتر بخوانید:

افشای ابعاد رسوایی فیس‌بوک ادامه دارد+ ویدئو

اذعان فیس بوک به افشای اطلاعات 87 میلیون کاربر خود+ ویدئو

گزارش: مشکلات شبکه اجتماعی فیس بوک تشدید شده است

المنار: فیس‌بوک صفحه ستاد تبلیغاتی حزب الله لبنان را بست