در جدیدترین فضاسازی رسانه ای، خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان آذرتاج به نقل از بیانیه مشترک وزارت کشور، سرویس امنیت دولتی و دادستانی جمهوری آذربایجان، حمله مسلحانه اخیر به «المار ولی اف» فرماندار شهر گنجه را اقدامی تروریستی، هدفمند و از پیش طراحی شده دانست.
در خبر منتشر شده در خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان آذرتاج ادعا شده است که «یونس صفراف» تبعه فدراسیون روسیه بوده و در سال 2016 میلادی به ایران سفر کرده است.
مانند دفعات گذشته، رسانه های باکو و همچنین نهادهای وابسته به دولت الهام علی اف بدون انتشار سندی معتبر به طرح اتهام علیه ایران اقدام کرده اند.
در حالی که صرف سفر کردن به کشور همسایه و حتی تحصیل در آن کشور به معنای مشارکت در طرح ترور قلمداد نمی شود، بدیهی است که، این اتهام های بی اساس و فاقد منطق را به گونه ای می توان فرافکنی بحران های داخلی و فرار از برخی مشکلات جاری قلمداد کرد.
در واقع، در جمهوری آذربایجان پیشتر نیز از عامل دین برای پیشبرد اهداف سیاسی سوءاستفاده هایی شده است.
در این ارتباط،«حاج ایلقار ابراهیم اوغلو»، رهبر «جمعیت دینی جمعه» جمهوری آذربایجان انتساب ترور فرماندار شهر گنجه به عامل مذهب را نادرست و برای جمهوری آذربایجان زیانبار دانست.
وی در گفتگوی زنده تصویری با روزنامه ینی مساوات که همزمان از طریق صفحه فیسبوک این روزنامه پخش می شد، تصریح کرد؛ «رفتارها و رویکرد و مواضع ظالمانه المار ولی اف، فرماندار گنجه علیه تمامی گنجه ای ها از جمله روشنفکران، کارگران، دینداران و غیردینداران بوده است و ممکن بود که هر فرد گنجه ای صرفنظر از دیندار بودن یا نبودنش، در شرایطی که ظلم و بی عدالتی در گنجه به نقطه جوش« خود رسیده است، حرکتی در مقابل این فرماندار انجام دهد».
فرافکنی طرح ترور فرماندار معلوم الحال و بدنام شهر گنجه در حالی است که ، سران ایران و جمهوری آذربایجان طی دو سال گذشته به منظور اجرای چندین طرح بزرگ منطقه ای و بین المللی، همکاری های سودمندی داشته اند.
از جمله می توان به طرح اتصال خط آهن قزوین - رشت - آستارا که حلقه نهایی اتصال مسیر بین المللی راه آهن شمال جنوب است و احداث راه ارتباطی جاده ای شمال - جنوب که از جمله مهمترین طرح های بین المللی مشترک تهران، باکو و مسکو محسوب می شود، اشاره کرد.
در عین حال، مقام های ایران و جمهوری آذربایجان اخیرا« هفته فرهنگی دوکشور را در باکو و تهران برگزار و مقرر کرده اند که، برخی از مقام های ایران با سفر به گنجه به عنوان دومین شهر بزرگ جمهوری آذربایجان، به مراسم ویژه هفته فرهنگی دوکشور رسمیت ببخشند».
بدیهی است که این تلاش ها نشان دهنده اراده و خواست مقام های تهران و باکو به منظور تقویت هرچه بیشتر همکاری های اقتصادی و فرهنگی دو کشور همسایه و مسلمان صورت می گیرد.
در مجموع، به نظر می رسد که دشمنان گسترش روابط ایران و جمهوری آذربایجان به منظور تخریب هرچه بیشتر روابط دوجانبه، همچنان تلاش می کنند و درصدد آن هستند که از یک ماجرای ساختگی برای تحقق این هدف بهره برداری کنند.
نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی
140/110
بیشتر بخوانید:
تصویب بیانیه مشترک سران جمهوری آذربایجان، ایران و روسیه در مجلس جمهوری آذربایجان
رهبر انقلاب در دیدار رییسجمهوری آذربایجان: باید مقابل مخالفان روابط ایران و آذربایجان ایستادگی کرد
امروز؛ تهران میزبان نشست سهجانبه روسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوریآذربایجان
دیدار پرسود روسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در باکو