براساس این طرح، بذر، کود، ابزار و تجهیزات و خدمات مورد نیاز کشاورزان در مناطقی از آفریقا که دچار خشکسالی شده اند، تامین خواهد شد.
کارشناسان فائو تلاش می کنند با حمایت از کشاورزان در مناطق بحران زده، حدود 23 میلیون نفر از ساکنان این مناطق را تا اواسط سال 2018 از کمک های انساندوستانه بی نیاز کنند.
کارشناسان فائو برای اجرای این طرح، به بودجه ای معادل 109 میلیون دلار نیاز دارند. خشکسالی متوالی در دو فصل، خانواده های آسیب پذیر را در بسیاری از مناطق روستایی قاره آفریقا، تحت تاثیر قرار داده است.
خشکسالی امسال (2016) بدترین خشکسالی در مدت 35 سال گذشته محسوب می شود و پیامدهای آن، کاهش محصولات غذایی و افزایش سوء تغذیه در این مناطق را تشدید کرده است. کارشناسان فائو پیشبینی کرده اند پیامدهای پدیده ال – نینو و خشکسالی تا مارس سال 2017 به اوج برسد. در همین حال، طرح فائو برای کمک به کشاورزان، کشورهای لسوتو، ماداگاسکار، مالاوی، موزامبیک، نامیبیا، آفریقای جنوبی، سوازیلند، تانزانیا، زامبیا و زیمبابوه را پوشش می دهد.
دانشمندان می گویند در سالهای گذشته، پدیده خشکسالی هر ده سال یک بار رخ می داد، اما اکنون در فاصله هر 3 تا 5 سال، خشکسالی در جهان روی می دهد.
دانشمندان معتقدند این مساله ناشی از تغییرات اقلیمی و آب وهوایی است که به علت گرم شدن کره زمین اتفاق می افتد. در حال حاضر، حدود 16 میلیون نفر در جنوب قاره آفریقا در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی هستند و تعداد گرسنگان به سرعت در حال افزایش است.
همچنین تقریبا" 40 میلیون روستایی و حدود 9 میلیون نفر از قشر فقیر شهر نشین در کشورهای این منطقه، تحت تاثیر پدیده آب و هوایی ال - نینو قرار خواهند گرفت.
وضعیت در زیمبابوه، بسیار نگران کننده است و رابرت موگابه رئیس جمهوری این کشور در فوریه امسال فاجعه ملی اعلام کرد. در زیمبابوه بین سه تا چهار میلیون نفر نیاز مبرم به کمک های غذایی دارند. به اعتقاد ناظران، پدیده خشکسالی و قحطی موجب شده است بحران منطقه ای در جنوب قاره آفریقا به وجود آید.